5500X tek fan ile ısınır mı?

Hocam, tek fanlı modeller her zaman daha fazla ısınır. Kasa küçük değilse çift fanlı alın.
 
Tek fanlı modeller daha fazla ısınır ama sıkıntı çıkartmaz oyun sırasında. Ben tek fanlı GTX 750Ti kullanmıştım bir sorun yaşamadım oyun sırasında hiç.
 
Frekans düşürecek kadar ısınacağını sanmıyorum. Ama çift fanlı modellere göre daha sıcak ve sesli çalışacaktır. Bütçe olarak aşırı fark yoksa eğer çift fanlı modellere yönelmeniz daha iyi olur.
 
Çok zannetmem. Sapphire Pulse modelinin çift fanlısı bende Cyberpunk 2077 gibi ağır bir oyunda bile stok halde 60-63, OC ile 64-66 arasında çalışıyor %35 fan hızını geçmeyecek şekilde. İyi hava sirkülasyonlu bir kasan varsa tek fanlısı da iş görebilir. Yine de imkan varsa tek fanlı modele yönelmek hem sessizlik hem de serinlik için iyidir.
 
RX 5500XT, AMD tarafında tek fanlı olarak tanıtılan bir kart. Tabii ki her kartta olduğu gibi 2-3 fan ile birlikte gelen güzelliklerden faydalanılıyor ancak tek fan ile sorun yaşatmaz.
 
Eğer stok değerlerde kullanacaksanız genelde tek fanlıda olsa performans kaybına uğrayacak kadar ısınma durumu pek yaşanmaz fakat daha sesli çalışır ve tabii ki 2 yada 3 fanlı sistemlere göre daha sıcak olacaktır.

O.C yapmayı pek düşünmeyin çünkü yapsanız bile ısıdan ötürü kart direk frekans kısacaktır.
 
Fikir verebilir. Bende tek fan fobisi var. Tavsiyem MSI Radeon RX 5500 XT Mech 4G OC Ekran (Grafik) Kartı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Ciddi ciddi en sorunlu modeli mi önerdiniz? RX 5000 serisi ekran kartlarında Mech kartları önermeyin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı