Akım korumalı prizi normal prize takarsa sıkıntı olur mu?

unlivaed

Hectopat
Katılım
5 Aralık 2020
Mesajlar
120
6 girişli akım korumalı priz aldım. Evimde normalde kullandığım 3 girişli normal priz var. Bu normal prizi hiç çıkarmayıp üzerine akım korumalı prizi taksam sıkıntı olur mu?
 
Şimdi siz o Üçlü Prizi de doldurup uzatma 6'lıyı da takarsanız ve hepsi tek bir girişten 3'lü üzerinden akımı alırsa sorun.

Örnek: Saç kurutma makinası 1500W çeker. Sen direk duvara takarsan sorun olmaz ama uzatmaya 3 tane takar çalıştırırsan uzatmaya yük bindirirsin.
 
Şimdi siz o üçlü prizi de doldurup uzatma 6'lıyı da takarsanız ve hepsi tek bir girişten 3'lü üzerinden akımı alırsa sorun.

Örnek: Saç kurutma makinesı 1500W çeker. Sen direk duvara takarsan sorun olmaz ama uzatmaya 3 tane takar çalıştırırsan uzatmaya yük bindirirsin.

6 girişin hepsini kullanacağım, ama normal 3'lü prizde başka hiçbir şey olmayacak. 6 girişe bilgisayar, monitör, amfi, şarj aleti gibi şeyler takacağım. Sıkıntı çıkar mı?
 
Anlamadım. 3'lü prize bir şey takmayıp masamın altına koyacağım. Girişlerinden bir tanesine akım korumalı prizi takacağım. Kullanma kılavuzunda şebeke prizine takın demiş ama masam çok uzak.
Demek istediğimde oydu hocam eğer elektronik aletlerinize uzak kalıyor ise takabilirsiniz tabi. Çok işe yarar mı bilmiyorum pek araştırmadım işe yarıyor diyenler var bazı forumlarda sitelerde eve giren elektriğin ilk prizine akım koruma bataryaları takıyorlar. Elektrikteki dalgalanmaları, ani faz değişimlerine karşı etkili oluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum.
 
6 girişin hepsini kullanacağım, ama normal 3'lü prizde başka hiçbir şey olmayacak. 6 girişe bilgisayar, monitör, amfi, şarj aleti gibi şeyler takacağım. Sıkıntı çıkar mı?
Burada kalite önemli. 3'lünün üzerinde maksimum akım falan yazar, hesaplayıp takmanı öneririm.

2. Örnek: schneider kablo kullanıyorum 10000W bile geçse sorun değil ama ne alırsan 1 liracıdan aldığımda 3000W yazıyor (yada akım yazıyordu hatırlamıyorum.) Sonuçta zincir en güçsüz halkası kadar güçlüdür :D

Edit: takacağın şeyleri görmemişim sorun olmaz :)
 

Geri
Yukarı