Grundig GNB1584 A1I5 RAM takviye sonrası ekran kapanıyor

Ferhat Yenilmez

Femtopat
Katılım
27 Ocak 2021
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle merhabalar. Birkaç gün kadar evvel 4 GB RAM'e sahip Grundig GNB1584 A1I5 laptopuma RAM takviyesi yapmak istedim. Aldığım RAM'in frekansı, gecikme değerleri, voltajı ve hatta kapasitesi bile laptoptaki eski RAM ile aynıdır. Sıkıntı şu bu RAM bilgisayarda normal çalışırken rastgele zamanlarda ekran bozulmasına ve bilgisayarın donmasına sebep olmaya başladı.
Ben de ilk iş bunu araştırıp yeni RAM'i teste soktum. Testi kusursuz bir şekilde geçti. Eski RAM'i soktum aynı şekilde geçti. Beraber teste koydum yine sonuç mükemmeldi. Ben de bataryadan şüphelendim ve bataryasını çıkarıp laptopu fişe takılı bir şekilde kullanmaya başladım. Fakat bu sefer de ekran bozulması olmadan laptop rastgele zamanlarda kapanmaya başladı.

Herhangi bir error kodu falan yoktur. Tamamen rastgele, ısınmadan falan da değil. Sonra sorunun bataryada olmadığını anladım ve HDD'den ya da yazılımdan kaynaklanabileceğini düşündüm. Ama bir şey yapmadım nasıl olsa birkaç gün içinde bir SSD alacaktım ve içine Windows 10 kuracaktım. Eğer sorun bunlardaysa zaten hallolur dedim. Fakat bunlarda değilmiş tekrardan pil takılıysa ekran bozulmasına değilse de kapanmaya devam etti.
Ben de bu eski laptopun BIOS'unu güncellemeye karar verdim(şu ana kadar denemememin sebebi markanın Grundig olması ve bunların BIOS'una ulaşmasının zor olmasıdır.). BIOS AgentPlus'la BIOS'u kontrol ettim ve güncel bir sürümün olduğunu gördüm. Ama doğal olarak bulamadım ve dün gece Grundig'e mail attım. Mailde laptopun modelini, BIOS modelini ve yılını söyledim, güncel BIOS'u istedim. Bugün cevap geldi iletişim bilgilerimi falan istediklerini söyledi BIOS'u göndermediler. Ben de buraya kayıt olup sorunumu sizlere danışmak istedim. Kısacası bu probleme yeni RAM'in sebep olduğunu düşünüyorum ama yeni RAM'de bir problem yok. Ekran bozulduğunda oluşan görüntü budur:

20210127_151447.jpg
 
Hocam, RAM olmayabilir. Bu sorun genelde ekran Flex kablosu kaynaklı olur. Bence, sorun ekran kartı veya Flex kablo kaynaklı.
 
Hocam, RAM olmayabilir. Bu sorun genelde ekran Flex kablosu kaynaklı olur. Bence, sorun ekran kartı veya Flex kablo kaynaklı.
Yorumunuz için teşekkürler. Ancak bu sorun yeni ram takılıysa oluyor. Sizce de bunla ilgisi varmış gibi gözükmüyor mu ? Ama buna rağmen ramde bir sorun olmaması ve bu crashların tamamen rastgele olması çok garip.
 
Hocam, RAM'lerin parlak yerlerini yumuşak bir silgi ile temizleyip takın. Aklıma geldi. Bir arkadaş böyle düzeltmişti. Deneyip test edin.
 
Deneyip test ederim birazdan, sonucu da bildiririm. Teşekkürler.
Denedim dediğinizi ve bu saate kadar sorunsuz devam etti ama tekrardan aynı sorunu yaşadım. Sanırsam pek bir etkisi olmadı yine de teşekkürler.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı