Soğuk Çayın Bilgisayarın İçine Dökülmesi

KemalAkarsu

Kilopat
Katılım
1 Mayıs 2015
Mesajlar
727
Makaleler
6
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Merhaba Technopat ailesi. Ben masama yemek ve soğuk çay getirirken yanlışlıkla masanın üzerine soğuk çay döküldü. Masanın sol tarafındaki kasanın üzerine döküldü. Kasanın da üzerinde bulunan ızgaralar yüzünden içeri girdi. Fark ettiğim anda elektriğini kesmeme rağmen bir sorun olduğu belli. Anakartı uzay montaj yaptığımda anakartın üzerindeki led yanıyor ancak çalıştırmaya çalıştığımda hiç bir hareket yok. Ne ekrana görüntü geldi ne de fanlar döndü. Ne yapmalıyım? Önerileriniz nelerdir?

Arkadaşlar ben yeni sistem toplamaya karar verdim ancak zamanı belli değil. Ancak bir sorum var. Ekran kartına bir damla bile değmedi. Bir sorun oluşturur mu?
 
Yarın farklı bir bilgisayarda güç kaynağını denesem o parçalara da zarar verir mi? Gerçi güç kablolarında herhangi bir sıvı teması olmadı.
 
hocam arkadaşın biri bana bu cevabı vermişti bütün parcaları sök pirincin içine yatır 2 saat kadar filan dursun sonra fön makinasıyla veya güneşe koyarak kuruttuktan sonra birdaha topla kasayı belki çalışabilir
 
Yanlış bir düşünce tarzı bu. Kimse parayı ağaçtan toplamıyor, düzeltmek için elinden geleni yapmalısın.
Neredeyse milattan kalma konuya cevap yazmanız komik olmuş. Zamanında yazdığım cevabı içinde bulunduğum koşulları bilmeden yorumlamanız da yanlış. Ayrıca sorunu donanımları saç kurutma makinası ile ısıtarak çözmüştüm.
 

Geri
Yukarı