KralYolu ile Hafta Biterken #3 (31.01.21 - 07.01.21) - Haftalık Oyun Haberleri

KralYolu

Kilopat
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
1.541
Makaleler
19
Çözümler
5
Yer
Karabük
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek

haftabiterken3.png

HAFTA BİTERKEN #3 (31.01.21 - 07.02.21)​


Çok sevgili Technopat Sosyal'in oyun severleri için hazırlamış ve hazırlayacak olduğum haftalık oyun bültenine hoş geldiniz. Arkanıza yaslanın ve tüm haftanın özetini "hafta biterken" okuyun.

Yine dolu dolu bir hafta diyebilir miyiz? Eeee yani, hemen hemen. O zaman geçelim haberlere efenim. Tabi ki tüm haberlere bu konuda yer vermeyeceğim. Daha önemli ve daha ön plana çıkan haberlerin yer alacağını unutmayın.

Bu özette olmayan kaçırdığım önemli gelişmeleri mail adresime iletebilirseniz sevinirim. Yazının sonunda mail adresimi görebilirsiniz.

Kapak: Banner psd created by freepik - www.freepik.com

🆕HAFTA BİTERKEN'DE YENİLİKLER

  • İRİLİ UFAKLI: Geçtiğimiz hafta yayınladığım bölümden dolayı moderatörler ceza(kopyala-yapıştır içerik) verdi. (Kısa bir uzlaşmadan sonra cezam hemen kaldırıldı.) Bunun üzerine artık bazı küçük haberler için metin yazmanın manasız bir şey olacağı ve sonuç olarak aynı kapıya çıkacağına düşündüğüm bir şey için vaktimi harcamaya değer bulmadığımdan artık o tarz küçük haberleri detaya inmeden "İRİLİ UFAKLI" kısmında topladım.

📣DUYURU: Her hafta, yeni "hafta biterken" in duyurusunu almak için buradan takip edebilirsiniz.

📤İÇİNDEKİLER

- GENEL HABERLER (DRAMALAR, SÖYLENTİLER, GARİPLİKLER) [GH]
- PLATFORM HABERLERİ [PH]
- BAZI OYUNLARDAN GELEN GELECEK HABERLERİ [SOON]
- ÇIKAN YAPIMLAR [NG]

🔴[GH] WARNER BROS ARTIK NEMESİS SİSTEMİNİN SAHİBİ​


Geçtiğimiz hafta biterken de bahsettiğim, Warner Bros'un Nemesis isimli bir game design öğesinin patentini almaya çalışması neticeye vardı. Warner Bros artık bu sistemin sahibi. Peki ne değişecek?

bentesekküreder.png
Oyun dünyasında daha öncede böyle patent olayları yaşanmış fakat oyun yapımcıları bir şekilde hukuksal açıklıklardan yararlanarak sistemi ufak değişiklikler ile değiştirerek veya çok düşük cezalar ödeyerek kurtulmuştu. Fakat bu sefer ki patent WB'un dizayn ettiğinin çok ötesinde çok daha geniş alanları kapsıyor. Warner Bros'da bu konuda birkaç oyun firmasına dava açmaya hazırlanmaya başlamıştır. Nemesis sitemi NPC'lerin kendi aralarında bir hiyerarşi kurduğu sistem. Yani sizin onlara yaptığınız hareketleri not ediyorlar ve size ona göre davranıyorlar. Aslında çok efektif bir sistem değil ve bunu çok daha iyi yapabilecek firmalar varken artık bu patent yüzünden vazgeçebilirler.

Bazı oyun geliştiricileri bu konuyla alakalı sert konuştu. Efsane oyunların (Obsidian-Pillars of Eternity, Fallout New Vegas...) senaristi Josh Sawyer: LMAO Bu ne boktan bir iş. şeklinde bir tweet attı.

Vlambeer'in kurucu ortaklarından Rami İsmail ise konu ile ilgili biraz daha yüreklere su serpebilecek cinsten bir açıklama yaptı. Rami İsmail: Bir patentin alınması bir telif hakkı demek değildir. WB bu patent üzerinden oyunlar üzerinden dava açarak hak iddia edemez. Bunun anlamı yaptıkları bu sistemi legalleştirmek ve kendilerine ait olduklarını göstermek. Yine de bu bundan nefret etmediğim anlamına gelmez. şeklinde bir tweet attı.

Tabi işin güzel tarafından bakacak olursak, belki de yeni bir Orta Çağ temalı bir oyun geliyor olabilir WB'den. Bu sistemin patentini alarak da bu işi legalleştirmiş olabilirler. "Nemesis sistemin yaratıcısı WB" şeklinde tarihe geçmek için :/

Her neyse yakında kokusu çıkar.

KAYNAK (EUROGAMER)

❓SİZE Bİ' SORU

#1 - Sizce WB bu patentten sonra hangi oyun firmaları ile papaz olur? veya olur mu?

🔵[GH] CALL OF DUTY OYUNLARI 2020'DE AYLIK 100M OYUNCUYA SAHİPTİ!​


callofduty.jpg

Activision, Call of Duty'nin tüm oyunlarının 2020'nin başından sonuna kadar 100 Milyon aylık oyuncu sayısını koruyabildiğini duyurdu. Bu sayıya en büyük katkıyı ise Call of Duty Warzone (oynaması ücretsiz) verdi.

Activision Publishing başkanı Rob Kostich Call of Duty: Warzone için şirketin uzun süre boyunca en önemli oyunu olmaya devam edecek dedi. Tabi abi tabi sende haklısın. Bu arada seri bu yılı da pas geçmeyecek ve her zaman olduğu gibi Eylül aylarının kralı olmaya devam edecek. Call of Duty serisi ilk çıkışından bu yana toplamda 27 milyar gelir elde etmiş ve bu da oyun dünyasının dışında toplam eğlence (entertainment) dünyasının en büyük işlerinden biri olmasını sağlıyor.

Lakin bu veriler Warzone'u mükemmel bir oyun yapmıyor. Oyuncular hilelerden ve oyun kıran hatalardan dolayı oldukça köpürmüş durumda. Blizzard-Activision bu verilere değer verecek ve önümüzde ki yıllarda bu problemleri çözmek için operasyon yürüteceğini tahmin ediyorum.

KAYNAK (PC GAMER)

❓SİZE Bİ' SORU

#2 - Call of Duty'yi 2020'de oynadınız mı?


🎁[GH] SILENT HILL MÜZİSYENİNDEN HEYCANLANDIRAN AÇIKLAMA​



silenthillk.jpg
Oyun dünyasının efsane isimlerinden biri olan Silent Hill için geliştirilen devam oyunu iptal edileli ve Konami ile Hideo Kojima arasında yaşanan gerginliğin ardından oyunculardan mahrum bırakılan bu oyundan yakın zamanda olmasa da ilerleyen günlerde bir duyuru duyabiliriz.

Silent Hill serisinin bestecisi Akira Yamaoka Al-Hub ile yaptığı röportajda yeni bir proje üzerinde çalıştığı ve bunu ancak yazın duyurabileceğini söyledi. Bu açıklama sonrası Silent Hill fan sayfaları bu röportajın yankıları ile yankılandı. Bakalım bu proje neymiş?

KAYNAK (IGN)

❓SİZE Bİ' SORU

#3 - Sizce Silent Hill midir?

🎁[GH] ORİ SERİSİNİN GELİŞTİRİCİSİ: OYUNCULARA YALAN SÖYLEMEYİ KESİN! (!)​


yalansöleme.png


Moon Studios CEO'su ve Ori'nin yönetmeni Thomas Malher, aralarında CDPR, Peter Molyneux ve Sean Murray bulunan isimleri hedef göstererek, yalan oyun tanıtımları yüzünden suçladı ve "Oyuncular neden bu yılan yağı satıcılarına çok fazla güveniyor ve dahası onları affediyor?" şeklinde demeçte bulundu.

Thomas Malher sadece oyun geliştiricileri değil onlara çanak tutan ünlü-ünsüz tüm basın kuruluşlarını da suçladı. Açıklamasına şu şekilde devam etti:

Her şey Molyneux ile başladı. Ürününün ne olduğunu söylemek yerine, ne olabileceğini abartarak söylemek ve herkesi heyecanlandırmak konusunda kendisi ustaydı. Bu sıkıntı değildi ta ki oyununa para verene ve Peter'ın anlattığı gibi olmadığını görene kadar.

Thomas Malher alev püskürtmeye devam etti ve sıraya Sean Murray'ı (No Man's Sky) aldı:
Bir sürü güncelleme yayınladılar. O yüzden başlangıçtaki yalanlarını ve aldatmacalarını affedelim ve onları ödüllendirelim. Çünkü yıllar önce olacağını söylediği şeyleri en sonunda az çok yaptılar sayılır. Teşekkürler Geoff Keighley. Bu tarz bir davranışı ödüllendirmek oyun endüstrisinin daha güçlü büyümesine kesinlikle yardımcı olacaktır.

Thomas Malher son olarak CDPR merceğine aldı ve onların bu iki örneği altyapısına alıp üstüne çok daha fazla şey koyarak bu büyük yalancılığı ayrı bir seviyeye taşıdığını söyledi. Thomas Malher bu tür olayların ne oyunlara, ne oyunculara ne de geliştiricilerin kendisine ve diğerlerine faydasının olmayacağını da belirtti.

Vov! Gerçekten bayağı adam azarlamış herkesi. Haklı mı? Evet. Önemli olanda bu. FİRMALAR, BİZİ KANDIRMAYIN! (Çünkü inanıyoruz abiler ablalar hassas kalplerimiz var bizim.)

KAYNAK (GAMESINDUSTRY)

❓SİZE Bİ' SORU

#4 - Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

⚠️
GENEL HABERLER KISMI BİTTİ. ŞİMDİ PLATFORM HABERLERİNE GEÇİYORUZ!
⚠️

🎁[PH] NVIDIA GFN TÜRKİYE SUNUCULARI MART AYINDA BETA'DA!​


Hepimizin merakla beklediği NVIDIA GFN GAMEPLUS hizmeti Mart ayı içerisinde BETA versiyonu ile çıkışını yapacak. Beta versiyonunun kapalı mı yoksa açık mı olacağı bilinmiyor. Ama ön kayıt yaptıranların önce oynayacağını söylediklerini biliyoruz. O halde muhtemelen kapalı beta ile başlayıp sonradan açık betaya dönebileceklerini söyleyebiliriz. (Ayrıca bazı içerik üreticilerine giden bilgiye göre kapalı beta şubat ayı içerisinde başlayacakmış.)

Bugün attıkları bir tweet ile Mart ayında platformun BETA'ya çıkacağını duyurdular:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Açıkçası yine net bir tarih verilmemesi çok iyi olmadı. Üstelik hala yeni üye olmak isteyenler Geforce Now'a üye olamıyor.

Ön kayıt için: GFN powered by GAME+

KAYNAK (GamePlus+ Twitter Sayfası)

❓SİZE Bİ' SORU

#5 - Fiyat açıklanmadı. Sizce fiyatı nasıl olur?


🔴[PH] İŞTE BUNU YAPMA EPICGAMES!​


epicgames.png


EpicGames Store hayatımıza gireli beri belki de hiç almayacağımızdan tut da her gün oynayabileceğimiz oyunlara kadar baya bir oyunu bedava aldık. Çok güzel. Üstüne bir de indirim dönemlerinde verilen EPIC kuponu ile AAA oyunları şu döviz kurunda 20-30 ₺ ye alabildik. Bunlar gerçekten çok güzel şeyler. Ama bu, bunu yapma işte Epic!

EpicGames Store'un önümüzde ki iki sene planları için konuşan şirket sözcüsü, daha fazla oyunu EpicGames Store için özel yapmayı hedefliyoruz dedi. Hatta kalabalık bir listede yayınlandı. Epic'de önümüzde ki iki sene aşağıda ki listede bulunan oyunlar beda-pardon Epic için özel olacak*

Chivalry 2 -- Süreli özel (bir yıl)
Kena: Bridge of Spirits -- Süreli özel
Darkest Dungeon 2 -- Erken erişim bitene kadar özel
Unexplored 2: The Wayfarer's Legacy -- Süreli özel (bir yıl)
Solar Ash -- Süreli özel
The Eternal Cylinder -- Çıkışında Epic Games Store'a özel
Monkey Barrels -- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Saturnalia -- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Oddworld: Soulstorm-- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
The Wolf Among Us 2-- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Jett: The Far Shore-- Steam çıkışı hakkında açıklama yok
Vampire: The Masquerade - Swansong-- Bloodlines 2 özel değil
Prince of Persia: The Sands of Time Remake -- Ubisoft Store'a da gelecek
Far Cry 6 -- Ubisoft Store'a da gelecek
Rainbow Six Quarantine -- Ubisoft Store'a da gelecek
The Settlers -- Ubisoft Store'a da gelecek
Riders Republic -- Ubisoft Store'a da gelecek
Yeni Remedy oyunu #1 -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek
Yeni Remedy oyunu #2 -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek
Yeni Playdead oyunu -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek
Yeni genDesign oyunu -- Yayıncılığını Epic Games üstlenecek


Açıkçası bana göre bu hamle konsolcu firmaların PC'ye oyun çıkarması için önayak bir hamle olabilir. Daha önce Horizon, Detroit Become Human, Death Stranding gibi yapımları Epic sayesinde PC'de görebilmiştik. Şimdi diyeceksiniz e bunlar Steam'de de var? Evet var dostum ama önceden yoktu. Yani ilk olarak Epic için özel olarak gelen oyunlar bunlar. Peki diyeceksiniz yapımcı firma böyle bir şey düşünmüş demek ki gelecekti her türlü. Bence o tam olarak öyle değil. EpicGames'in bu özel oyunlar için oldukça fazla para verdiğini biliyoruz. Firmalara teklifi EpicGames getirmiş olma ihtimali çok yüksek. Bu açıdan bakıldığında Epic'in bu özel oyun hamlesi PC oyuncularının yararına olabilir.

Yine de getirisi götürüsünden fazla olabilir. PC oyunlarının Steam gibi bir platformlarından mahrum kalması oyuncu topluluğu açısından zararlı olabiliyor. Bazı oyuncular bu firmalara o kadar sert çıkıyor ki firmalar korkudan köşe kapmaca oynamaya başlıyor. Ayrıca Steam şuanda hala Epic'den daha stabil bir launcher ve daha az sorunla çıkıyor. EpicGames bu özel oyunların çıkışlarında hep bir problem yaşatıyor.

Umarım bu rekabete Steam'den güzel yanıtlar gelir. Hadi bakalım.

KAYNAK (PC GAMER)

❓SİZE Bİ' SORU

#6 - EpicGames'in özel oyun çalışmaları sizce doğru mu?


🔴[PH] XBOX VS PLAYSTATION: SATIŞ SAYILARI KAPIŞIYOR!​


xboxvsPs.jpg

Oyun dünyasının iki dev markalarının konsol savaşları geçtiğimiz yıl oldukça çetin geçmiş gibi duruyor. Hadi gelin bir tabloyla beraber bu sayıları karşılaştıralım. Neden mi? Çünkü bu çok zevkli.

KONSOLSATIŞ SAYILARI*TOPLAM SATILAN OYUN**SERVİS AĞLARINI KULLANANLAR***
Playstation 54.5 Milyon103.7 Milyon (PS4 oyunları dahil)47.4+ Milyon PS Plus kullanıcısı
Xbox Series X | S3.5 Milyon (Tahmin)Veri yok18+ Milyon Xbox Game Pass kullanıcısı
Playstation 41.5 Milyon103.7 Milyon (PS5 oyunları dahil)47.4+ Milyon PS Plus kullanıcısı

*Satış sayıları 2020 yılının 3.çeyreğini kapsamaktadır.
**Toplam satılan oyun 2020 yılının 3.çeyreğini kapsamaktadır.
*** Sayılar tüm zamanları kapsamaktadır.


Sayılara bakılacak olursa Playstation 5 tahmin edildiği üzere Xbox satışlarının önünde. Ayrıca servis ağları konusunda Xbox oldukça geride kalsada büyüme oranı olarak PS'ın çok daha ilerisinde ve gün geçtikçe bu sayıları katlamaya devam ediyor.

Xbox CEO'su Phil daha önce ki açıklamalarında yeni nesilde konsol satışlarını en büyük rakipleri PS'nı geçse bile duyurmayacaklarını söylemişti (yersen)

Yakın gelecekte servis hizmetinde Xbox'ın lider konumuna geçeceğini de tahmin etmek güç değil. Yine de şunu söylemekte fayda var. Bu sayılar hiçbir zaman sizi bu konsollardan hangisini almanız gerektiğini göstermez.

KAYNAK 1 (BSC)
KAYNAK 2 (BSC)

❓SİZE Bİ' SORU

#7 - Sizce Xbox bu sayılar doğrultusunda özel oyun (exclusive) çıkarmaya geçebilir mi? Yoksa GamePass için abanır ve aldığı devasa markaların PS için oyun çıkarmasına devam etmesine izin verir mi?


🔴[PH] METRO LAST LİGHT VE FOR THE KING EPICGAMES STORE'DA ÜCRETSİZ!​


epicgamesfree.jpg


Artık hepimizin alıştığı haftalık bedava oyun serisinde Epic Games bu sefer tekrara düştü. Bilmiyorum bu niye hiç konuşulmadı ama EpicGames artık bedava oyun dağıtma işinde tekrara düşme olayını artırmış ve artıracak gibi duruyor. Çünkü bu iki oyunda daha önceden ücretsiz olarak dağıtıldı. Yine de kaçıranlar için bu sefer ki şanslarını 11 Şubat Perşembe saat 19.00'a kadar değerlendirmelerini hatırlatıyorum.

Metro Last Light
For The King



KAYNAK (EPICGAMES)

🎁[PH] PS:STORE'DA İNDİRİM DÖNEMİ BAŞLADI!​


psstore.png

SONY, PlayStation Store'da Eleştirmenlerin Seçimi adlı yeni indirim dönemini başlattı. İndirimler 18 Şubat'a kadar sürecek.

İndirimlerden bazı dikkat çekici oyunları aşağıda listeledim. Tüm listeye buradan göz atabilirsiniz.

FIFA 21 Şampiyonlar Ligi Sürümü - %72 | 167,97 ₺Residen Evil 2 (Remake) - %60 | 71,60 TL
Assassin's Creed Valhalla - %30 | 329,00 TLNeed for Speed Hot Pursuit Remastered - %40 | 167,40 TL
Watch Dogs: Legion %40 | 282,00 TLFarcry 5 Gold Sürüm - %75 | 194,75 TL
Red Dead Redemption 2 - %50 | 234,50 TLThe Witcher 3 GOTY - %80 | 43,80 TL
Mafia: Trilogy - %35 | 243,10 TLWatch Dogs 2 - %80 | 79,80 TL
Sid Meier's Civilization VI - %75 | 79,75 TLSekiro™: Shadows Die Twice GOTY - %35 | 304,85 TL

KAYNAK (PS STORE)

🔴[PH] STEAM INDIE OYUN FESTİVALİ BAŞLADI!​


steamgamefest.jpg


Steam Indie oyun festivali 3 Şubat'ta başladı. 500'den fazla oyunun demosuna erişebileceğiniz bu festivalde, indie oyun kültürüne güvendiğim bir isim olan Orhun Kayaalp'den tavsiye almanızı önererek videosunu aşağıda paylaşıyorum. Festival 10 Şubat'a kadar sürecek. 10 Şubat'tan sonra bazı yapımlar demolarını Steam'den çekebilir. Bu yüzden denemek istediğiniz oyunları ertelememeye çalışın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (STEAM)

❓SİZE Bİ' SORU

#8 - Bu festivalden yararlandınız mı?

🔵[PH] EA PLAY'İN 13 MİLYON AKTİF KULLANICISI OLMUŞ!​


eaplay.png

EA, EA Play abonelik servisinin tüm platformlarda toplam 13 milyon aktif oyuncuya ulaştığını duyurdu. Bu gerçekten de oldukça iyi bir sayı. Çünkü içinde sadece EA oyunlarının bulunduğu bu sistemde FIFA 21 ve son çıkan bazı oyunların sıralı süreli (10 saat) oynanabilir olmasına rağmen (Sadece Pro seçeneğinde bu sınır yok) gerçekten iyi bir kullanıcı sayısı. (Steam ve Microsoft Store tarafında satılan EA Play servisinde Pro seçeneği yok.)

Kasım 2020'de yapılan açıklamada bu sayı 6.5 milyondu. EA Play'in Xbox Game Pass'e dahil olmasıyla birlikte oyuncu sayısı iki katına çıkmış gibi duruyor.

Bir aylık EA Play aboneliği yeni üyeler için 9 Mart'a kadar indirimde. İndirimden tüm platformlardan yararlanabilirsiniz. Ama daha önce EA Play alınmamış bir hesaptan almanız gerekmekte.

KAYNAK (VG247)


🔴[PH] GOOGLE STADIA OYUN GELİŞTİRME STÜDYOLARINI KAPATTI!​


Bültene sürpriz bir haber ile devam ediyoruz. Google Stadia için özel oyunlara geliştirmesi planlanan tüm stüdyolarını tamamen kapattı. Yani oyun geliştirme operasyonlarını tamamen durdurdu. Gerekçe olarak Stadia'nın içine daha fazla üçüncü parti büyük oyunları çekmeye çalışacak.

Google Stadia başkan yardımcısı ve genel müdürü Phil Harrison:

Bulut oyunculuğunun geleceğine kendimizi adadık ve bu endüstriyi ileriye taşımak adına üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz. Oyuncular için mümkün olan en iyi platformu ve ortaklarımız için en iyi teknolojiyi yaratma ve bu deneyimleri her yerdeki insanlar için hayata geçirme hedefimiz değişmedi.

googlestadia.png
Bu değişim stüdyo içinde ki çalışanları etkiledi. Çalışanların birçoğu Google'un diğer hizmetleri için çalışmaya devam edebilecekleri bazı pozisyonlara yerleştirildi. Ünlü isim Jade Raymond ise Google'dan tamamen ayrıldı.

Bana kalırsa Google, Stadia'nın akıbeti için doğru kararı erkenden verdi. Sırf paranız var diye iyi iş yapabileceğiniz bir sektör değil bu video oyun sektörü. Geçtiğimiz "hafta biterken" de bunun yansımalarını Amazon Games Studio üzerinde görmüştük.

Bu gelişmenin yansımalarını özetleyen sevgili Recep Baltaş'ın yazısını buradan okuyabilirsiniz:

KAYNAK (MULTIPLAYERTV)


🎁[PH] PLAYSTATION 5 DIGITAL EDITION TÜRKİYE'DE 5999₺'DEN SATIŞA SUNULACAK!​


ps5digital.jpg

Bültene sürpriz bir haber ile devam ediyoruz. Playstation Türkiye geçtiğimiz günlerde PS5'in CD'siz sürümü için tavsiye edilen perakende satış fiyatını 5999₺ olarak duyurdu.

Gümrük vergisinde indirime gidildikten sonra döviz kurunun da nispeten iyi bir düşüş yaşaması ile konsol fiyatlarının düşüşünü bekliyorduk. Henüz satışta olmayan CD'li sürüm için resmi fiyat açıklanmasa da bazı perakende satıcıları 7499₺ olarak listeledi.

Dijital sürümün ne zaman geleceği hakkında net bir bilgi yok. Ama Mart ayında stoklara girmesini tahmin ediyorum.

KAYNAK (PLAYSTATION TÜRKİYE)

❓SİZE Bİ' SORU

#9 - Sizce fiyat nasıl?

🔵[PH] XBOX GAME PASS KÜTÜPHANESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!​


xboxgamepasss.jpg

Microsoft, Şubat ayının ilk yarısında Xbox Game Pass kütüphanesine eklenecek yeni oyunları duyurdu. Tabi gelenler olduğu gibi gidenler de var.

4 Şubat:

Ghost of a Tale (PC)
Project Winter (Konsol, PC)
The Falconeer (Konsol, PC)

11 Şubat:

Final Fantasy XII The Zodiac Age (Konsol, PC)
Jurassic World Evolution (Konsol)
Stealth Inc. 2: A Game of Clones (Konsol)

15 Şubat'ta kaldırılacak oyunlar:

De Blob (Konsol)
Ninja Gaiden II (Konsol)
World of Horror (PC)

16 Şubat'ta kaldırılacak oyun:

Shadows of the Damned (EA Play/Konsol)

KAYNAK (XBOX GAME PASS TWITTER)

⚠️
PLATFORM HABERLERİ KISMI BİTTİ. ŞİMDİ YAKINDA ÇIKACAK OYUN HABERLERİNE GEÇİYORUZ!
⚠️

🔴[SOON] YENİ BATTLEFIELD OYUNU ÇOK DAHA İYİ OLACAK!​


battlefield6.jpg


EA'nin DICE stüdyosunun geliştirdiği efsane FPS oyunu Battlefield'ın yeni oyunu hakkında yakında yeni şeyler duyabiliriz. Şirketin CEO'su Andrew Wilson'ın belirttiğine göre:

Bir sonraki Battlefield deneyimimiz tamamıyla askeri savaşa geri dönüyor. Oyun, devasa ve sürükleyici savaşları hiç olmadığı kadar fazla oyuncuya getirmek için yeni nesil platformların gücünden tamamen yararlanacak.

Açıkçası her Battlefield öncesi verilen demeçlerden farksız ama canınız inanmak istiyorsa inanın be dostlar. Daha önce Battlefield 1 içinde bu kadar iddialı konuşmalar yapılmıştı. Nispeten daha güzel bir oyun görmüştük. Belli ki bu oyunda yeni nesilin gücüyle birlikte çok daha sağlam olacak gibi. Andrew Wilson'da bu konuda şu şekilde konuştu:

Eşi benzeri görülmemiş ölçekte haritalar içerecek oyun; yıkılabilirlik, araçlar, silahlar ve savaş sistemi gibi serinin bilinen özelliklerini alacak ve başka bir seviyeye taşıyacak.

Oyunun tanıtımın bu ilkbaharda gerçekleştirilmesi ve noel döneminde çıkış yapması planlanıyor.

KAYNAK (BSC)

❓SİZE Bİ' SORU

#10 - Sizce yeni Battlefield söylenenleri karşılar mı?


🔵[SOON] DMC'DEN ESİNLENMİŞ ÇİNLİ OYUN PROJECT DT DUYURULDU!​


projectdt.jpg


❓ Project DT Nedir?

Devil May Cry hastası mısın? Ya da çok mu beğeniyorsun? Sıkı dur, senin için güzel bir oyun bulmuş olabilirim.

Çinli mobil oyun şirketi Digitalsky (Digisky) çapını büyüterek AAA seviyesinde, fantastik bilim kurgu türünde ve gelecekte geçen yeni bir büyük oyun duyurdu. Oyunun mobile değil de PC ve konsollar için geliştirildiği belli. Fakat bu konuda çok detay verilmedi. Firma duyuruyu bir oynanış videosu ve sinematik fragman ile yaptı.

Tanıtım ve Oynanış Videosu

TANITIM VİDEOSU
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

OYNANIŞ VİDEOSU
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


🎮 Project DT hakkında ne biliyoruz?



Videolardan da anlayabileceğiniz üzere oyun oldukça fazla DmC'ye ve onun aksiyon mekaniklerine benziyor. Hack&Slash türünde MEKA robotlarla savaştığımız bir dünyada geçecek olan bu yapımda ana karakterimiz bir kadın. Çinli firmanın karakter modellemesinde gayet başarılı iş çıkarmış olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Videoda gösterilen düşman karakterlerde gayet özgün ve iyi modellenmiş duruyor. Lakin boss savaşında bossun çok fazla etkin bulamadım yani biraz pasif kalmış dövüşte. Umarım bosslar tekrar gözden geçirilir. Çünkü hareketlerinin ezberlenmesi çok kolay ve hasar vermesi çok kolay duruyor.

Oyunda yakın dövüş odaklı gideceğiz gibi, karakterimizin elinde herhangi bir silah bulunmuyor. Ayrıca uçmalı, kaçmalı sekanslardan anlayabileceğimiz üzere oldukça hızlı ve estetik bir aksiyona sahip olacak oyun. Aynı zamanda oynanış videosunda ekranın sağ tarafında bulunan DmC serisinden hatırladığımız kombatı harflendirme olayı da mevcut.

📅 Ne zaman çıkıyor?

Oyunun şu anda geliştirilme aşamasında olduğunu duyuran firma henüz bitirme evresine çok olduğunu da itiraf etti. Yani maalesef kendisini yakın zamanda oynayamayacağız.

✅ Sonuç

Videolardan çıkara bildiklerim bu kadar. Çinli firmalar, AAA dünyasını sarsmaya devam edecek gibi duruyor. Şu anda Amerika tekelinde olan bu AAA oyun sektörü ilerleyen senelerde Çin vs ABD olayına dönebilir -ki bence dönmeli.

KAYNAK (GEMATSU)

❓SİZE Bİ' SORU

#11 - Bu oyun sizi heyecanlandırdı mı? Çinli oyun geliştiricilerinin ABD ile kafa kafaya gelmesini ister misiniz?


🎁[SOON] UBISOFT PRINCE OF PERSIA THE SANDS OF TIME REMAKE'İ SÜRESİZ OLARAK ERTELEDİ!​


PRINCE OF PERSIA THE SANDS OF TIME REMAKEE.jpg

Aklını başına alan Ubisoft Prince of Persia : TSOT Remake'i o haliyle yeterince insan kazıklayamayız diyerek erteledi. Biliyorsunuz geçtiğimiz Eylül ayında kendisi ile alakalı saçma sapan bir video izlemiş ve oyuncuların çoğunun beğenmeyeceği bir Remake'in yolda olduğuna karar kılmıştık. Ubisoft geri dönüşleri kaale almış olacak ki oyun 21 Ocak 2021'den 18 Mart 2021'e ertelenmişti. Şimdi ise süresiz olarak ertelendi. Yani bu iş başka bahara kaldı.

Ertelenme ile ilgili resmi açıklama ise şöyle:
Eylül ayında Prince of Persia: The Sands of Time Remake'i duyurduğumuzdan beri, bu sevilen oyun serisi hakkında sizden çok sayıda geri bildirim aldık. Geliştirme ekiplerimizi mümkün olan en iyi oyun yapmaya yönlendiren, sizin tutkunuz ve desteğinizdir. Bununla birlikte, Prince of Persia: The Sands of Time Remake'in çıkışını daha sonraki bir tarihe ertelemeye karar verdik. Bu ilave geliştirme süresi, ekiplerimizin orijinaline sadık kalırken taze hissettiren bir yeniden yapım sunmasını sağlayacaktır.
Açıkçası bu ertelenme beni sevindirdi. Umarım şu rezil videoda ki gibi bir oyun görmeyiz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (Polygon)

❓SİZE Bİ' SORU

#12 - Bu karar sizce daha iyi bir remake görmemize olanak sağlar mı?

🔵[SOON] RESIDENT EVIL 8'İN HARİTASI SIZDI!​


Korku ve gerilimin baş yapıtlarından Capcom'un efsanelerinden Resident Evil serisinin yeni halkası Residen Evil Village (8) 'den bir sızıntı haberi geldi. Haritadan oyunda nelere gidebileceğimizi nasıl alanlarda gezeceğimizi görmüş olduk.

residentevilvillage.png

Bu harita aynı zamanda oyunun koleksiyon sürümü ile birlikte oyunculara da satılacak. Harita ile ilgili daha önce yapılan açıklamalardan bildiklerimiz ise: metroidvania terimiyle tanımlanabilen dar bir açık dünya ve bu farklı alanlara gidip döneceğimiz, kısaca bir döngü içinde olacağımız bir sistem uygulanmış. Sizi bilmem ama benim için bu oldukça yeterli.

Residen Evil Village 8 Mayıs 2021'de çıkışını gerçekleştirecek.

KAYNAK (GAMESRADAR)

❓SİZE Bİ' SORU

#13 - Bu harita ve açık dünya sistemi sizi memnun etti mi?


🔵[SOON] BREAKING BAD'İN OYUNU DİYEBİLECEĞİMİZ BİR OYUN!​


Breaking Bad'in efsane karakterlerinden Gustavo Frig (Giancarlo Esposito)'in tavuk restorantı Los Pollos Hermanos'u hatırlarsınız. İşte o restorantı yönettiğinizi ve bir uyuşturucu dağıtıcısı olduğunuzu düşünün. (Yani oyunda)

Gerçekten benim ilgimi çeken oldukça eğlenceli duran bir yapım oldu sevgili Definitely Not Fried Chicken (bundan sonra DNFC diye bahsedilecek). Fragmanından anladığım kadarıyla Tycoon tarzında bir oyun diyebiliriz. Yani yönetim yaparken maliyetleri hesaplayacağımız çeşit çeşit yükseltmeler yaparak üretim bandını artıracağımız ve aynasızlardan gizlenmek için türlü numaralar yapacağımız bir oyun gibi geldi. Lakin fragman ilerleyince bazı aksiyon sahneleri gördüm. Bu da oyunun tam manasıyla bir tycoon olmadığına bir işaret olabilir.

Geliştiriciler Cartel Tycoon, Prison Architect, Foundation, Planet Zoo, Two Point Hospital, Tropico 6 gibi oyunları beğenenlerin bu oyunu da beğeneceğini iddia ediyor. DNFC bu oyunlarda çok bulunmayan işin mizah kısmına da girebilir. Bakalım neler olacak.

Definitely Not Fried Chicken - "Tüm Yasal Paravan İşletme İhtiyaçlarınız İçin!"

Definitely Not Fried Chicken, farklı bir işletme yönetimi simülasyon oyunudur! Uyuşturucu ticaretini yasal paravanlarla genişlet ve işletmenin iki tarafını da yönet. Yeni "işletmeler" edin, yeni müşterilerle tanış, daha güçlü uyuşturucular Geliştir, çok para kazan ve şehri mahvederek kaç!
80'lerin büyüleyici atmosferinde, güneşli bir şehirde geçen DNFC, girişimcilik becerilerini sınayacak.
DNFC-1.gif
Uyuşturucu tesisini sıfırdan inşa et, bitişikteki arsaları satın alarak tesisini genişlet. Tüm üretim hattını tasarla ve dağıtım güzergahları oluştur. Tesislerinin savunmasını güçlendir ve "aşırı coşkulu" müşterilerin izinsiz girmelerini engelle. Marihuana, kokain ve metamfetamin gibi uyuşturucu ürünlerinin daha iyilerini araştır ve geliştir.
DNFC-2.gif
Ancak sadece iyi bir ürün yapmak yetmez, bunu satabileceğin bir yerin de olması gerekiyor! İşte yasal işletmelerin de bu noktada devreye giriyor. Bu paravanları inşa edip yönetmen gerekiyor ve buna, yakalanmamak için yasal ürünler satmak da dâhil, neticede insanların bir şeyler yemesi gerekiyor, değil mi? Bir Kızarmış Tavuk zinciri yönet veya portföyünü başka işletmelerle çeşitlendir. Farklı yerlerde, farklı zevkleri olan farklı kişiler vardır.
DNFC-3.png
Her işletmenin belkemiği, iş gücündür. Yani asgari ücret karşılığında verdiğin işleri yorulmadan yapan kişilerdir. Mutlu bir çalışan, üretken bir çalışandır. Bu yüzden personelinin tuvalet ve yemek yenilecek bir yer gibi temel gereksinimlere sahip olması gerekmektedir. İyi döşenmiş bir mola odası, personelin morali için harikadır!

Güvenlik ekipmanları da personel değişikliğine/ölüm oranlarına yardımcı olur...

Önemli özellikler
  • Uyuşturucu imparatorluğunu sıfırdan kurarak marihuana, kokain, metamfetamin ve başka ürünlerin dağıtımını gerçekleştir
  • Hem yasa dışı uyuşturucu ticaretini hem de "yasal" işletmelerini yönetirken halletmen gereken zorlayıcı işlerin bir dengesini kur.
  • Uyuşturucu tesisini ve paravan şirketlerini inşa et ve özelleştir.
  • Daha iyi ürünler ve daha büyük kazançlar için tesislerini ve personel ekipmanlarını yükselt
  • İmparatorluğunu, kızarmış tavuk dükkanlarından çamaşırhanelere ve gece kulüplerine kadar çeşitli işletmelerle tasarla
  • İyi bir iş çıkarmak için iş gücünü yönet, onları işe al, işten çıkar, isteklerini ve ihtiyaçlarını karşıla.

Oyun 2021 yılı içerisinde çıkacak, net bir tarih yok. Oyunun Steam sayfasına buradan erişebilirsiniz.

KAYNAK (DESTRUCTOID)

❓SİZE Bİ' SORU

#14 - Bu oyunu bekliyor musunuz?



⚠️
YAKINDA ÇIKACAK OYUN HABERLERİ KISMI BİTTİ. ŞİMDİ YENİ ÇIKMIŞ YAPIMLAR HABERLERİNE GEÇİYORUZ!
⚠️

🔵[NG] DESTRUCTION ALLSTARS ÇIKIŞINI YAPTI! (PS5 ÖZEL)​


Lucid Games'in PS5 özel olarak geliştirdiği online araç mekanikleri içeren oyunu çıkışını yaptı. Oldukça aksiyonu bol duran oyunu iki ay boyunca PlayStation Plus aboneliği ile ücretsiz olarak alabileceksiniz. Oyunda Türkçe dil desteği ve dublajda bulunuyor. (İlginç)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (GEMATSU)

🔵[NG] GOD OF WAR'UN PS5 İÇİN YENİ NESİL SÜRÜMÜ GELDİ!​


boot.jpg


BOOOY! nidalarıyla sevinebileceğiniz, PS5 sahipleri için oldukça tatlı bir haber var sırada. SONY, God of War'un PS5 için yeni nesil sürümü yamasını yayınladı.

Yama sayasinde artık 4K 60FPS bir God of War deneyimi yaşayabileceksiniz. (PS5'de daha önce Full HD - 60 FPS değerlerini çıktığı gibi alabiliyordunuz ama bu yama ile bu çözünürlük 4K'ya çıkmış oldu.)

KAYNAK (BSC)


⚠️
YENİ ÇIKMIŞ YAPIMLAR KISMI BİTTİ. ŞİMDİ İRİLİ UFAKLI HABERLER KISMINA GEÇİYORUZ!
⚠️

🟡 İRİLİ UFAKLI HABERLER​

İrili ufaklı bölümüne hoş geldiniz. Hadi hızlı bir haber turuna çıkalım!


PES 21 OYUNCU YÜZLERİNİ, TAKIMLARI GÜNCELLEYEN 4.0 GÜNCELLEMESİNİ YAYINLADI!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (OperationSports)

FINAL FANTASY XIV: ENDWALKER DLC'Sİ DUYURULDU!

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (BSC)

FACTORIO İÇİN YENİ YOL BELLİ OLDU!
FACTORIO.jpg

Wube Software göz bebeği Factorio ile ilgili yol haritalarını duyurdu. 2016'dan 2020 Ağustos'a kadar Erken Erişim'de kalan Factorio'nın temel oyununa artık yeni içerikler eklenmeyeceği bunun yerine Factorio 2 veya Factorio için oyuncuları canlandıracak genişleme paketleri ile ilgilenebileceklerini ve şuan için en iyi seçeneğin 2.seçenek olduğunu söyledi. Paketin 2022'den önce gelmesini beklemeyen geliştirici firma, oyunun 2.5 milyon satış adetine ulaştığını da gururla duyurdu.

KAYNAK (SLASHGEAR)

CYBERPUNK 2077 İÇİN KÜÇÜK AMA ETKİSİ BÜYÜK BİR GÜNCELLEME DAHA GELDİ!

hotfix112.jpg

Geçtiğimiz "hafta biterken" de haberini yaptığım üzere mod desteği gelmişti. Mod desteği sebebiyle oluşan güvenlik açıkları nedeniyle CDPR hızlı bir güncelleme daha getirdi. Hotflix 1.12 tüm platformlar için yayınlandı.

KAYNAK (CDPR)

WORLD OF TANKS STEAM'E GELİYOR!
worldoftanks.jpg

Oyun dünyasının belki de en çok oynayan ücretsiz-çevrimçi oyunlarından biri olan World of Tanks yakında Steam platformuna geliyor. Firma Steam çıkışından sonra oyuncuların mevcut World of Tanks hesabı ile oynayamayacağını oyunlarını çoklu-platform temelinde olmadığını ve bu bağlamda yeni hesap açmak zorunda olduklarını da söyledi.

KAYNAK (BSC)

PLAGUE INC: THE CURE DLC'Sİ ÜCRETSİZ OLARAK ÇIKTI!

Bu zamanlarda hepimizin aşina olabileceği bir oyun olan Plague Inc, yıllar önce çıkmış bir hastalık simülasyonu. Yani ortada bir hastalık var ve siz bunu yaymak ve insanlığın sonunu getirmekle sorumlusunuz. Lakin bu sefer tersine mühendislik ile geliştirilmiş bir DLC var karşımızda. Bu ücretsiz DLC ile artık oyunda virüsü yenmeye çalışmak ve insanlığı kurtarmak da var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Ana oyun Evolved Türkçe seçeneğine sahipken bu The Cure DLC'si Türkçe değil.

KAYNAK (STEAM)

HITMAN 3 İÇİN ŞUBAT AYINDA GELECEK OLAN GÖREVLER DUYURULDU!

Kelajan abimizle yeni görevlere yelken açmaya hazırlanın. Dartmoor haritasında yeni Escalation Contract görevi The Baskerville Barney 4 Şubat'ta yayınlandı. Diğer gelecek şeylerde aşağıdaki gibi:

Yeni Featured Contract Part 1 - 11 ŞUBAT
Escalation Contract görevi Sinbad Stringent - 18 ŞUBAT
Yeni Featured Contract Part 2 - 23 ŞUBAT
İki adet Deluxe Escalation Contract görevi; yeni kıyafetler, silahlar ve ekipmanlar ile birlikte oyunun deluxe sürümünü satın almış kullanıcılara sunulacak. - 23 ŞUBAT
İlk oyundan Sapienza haritasına, iki hedef konuk olacak. - 26 ŞUBAT - 8 MART

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (GAMEINFORMER)

ARKHAM HORROR: MOTHER'S EMBRANCE'DAN OYNANIŞ FRAGMANI!

Masa oyununu baz alan taktiksel RPG Arkham Horror: Mother's Embrace'tan ilk oynanış fragmanı geldi. Gelin bakalım nasıl bir şey olmuş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fragman etkileyici olmuş bu tarz sıra tabanlı oyunları beğenenlerin radarına alması gereken bir yapım. Oyun bu yılın ilk çeyreğinde PS4, Xbox ONE ve PC için çıkış yapacak.

KAYNAK (BSC)

NIOH COLLECTION ÇIKIŞ FRAGMANI!

Niye çıktığını anlamadığım bu Collection paketi Nioh 1 ve 2 oyunlarının Remastered versiyonlarını içeriyor. Bana kalırsa gerek yok ama bu oyunu seve seve oynamış biriyseniz belki geri dönüp bakmanızı sağlayacak bir şey geliyor olabilir. Gelin bakalım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (GEMATSU)

MASS EFFECT LEGENDARY EDİTİON EKSİK İÇERİKLE ÇIKACAK!

eeeeee.gif

Yine çok fazla bir şeyin değişmeyeceği oyuncu gondikleme sürümü olan Mass Effect serisinin tüm oyunlarını ve DLC'lerini içeren Legendary Edition'da Mass Effect 1'in Pinnacle Station DLC'si yer almayacak. Sebebi ise daha komik. EA: Dosyalar kayıp abiler, yedekleme sisteminden çektik kodları baktık onlarda bozulmuş. Bunu baştan yapmak lazımdı. Haliyle biz de uğraşamayacak milyar dolarlık bir şirket olduğumuzdan bu içeriği sürümden çıkardık. şeklinde açıklamada bulundu.

Aynı zamanda Mass Effect 3'de yer alan çoklu oyuncu seçeneği de olmayacak. (1-2 de zaten yoktu)

Sürüm 14 Mayıs 2021'de çıkacak.

KAYNAK (POLYGON)

TOTAL WAR: WARHAMMER 3 DUYURULDU!

Geçtiğimiz "hafta biterken" de bu duyurunun gelebileceğini söylemiştim. Geldi de. Geliştirici Creative Assembly ve yayıncısı Sega olacak olan serinin 3.oyunu 2021'de PC için Türkçe altyazı seçeneği ile gelecek. Şuanda ön siparişte olan yapımın fragmanı da yayınlandı. Hadi bakalım:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (EUROGAMER)

CAPCOM, LEYDİ DİMİTRESCU'NUN BOYUNU AÇIKLADI!

DİMİTRESCUı.jpg
Geçtiğimiz "hafta biterken" de bahsettiğimiz hanım ablanın boyu 2.90 metreymiş. Sanat yönetmeni Tomonori Tanako'nun belirttiğine göre:

Leydi Dimitrescu ve onun kızları makul miktarda dikkat çekti, beklediğimizden çok daha fazla. Resident Evil Village ikonları olarak sahne ışığını üzerlerine almaları harika. Özellikle Leydi Dimitrescu dikkatleri üzerine çekti ve bu da geliştirme ekibindeki herkesi aşırı derecede mutlu etti. Boyunun, ilgili duyulan bir konu olduğunu görüyorum.

Şapkasını ve yüksek topuklu ayakkabılarını da katarsanız 2.9 metre (yaklaşık 9'6'') uzunluğunda.

KAYNAK (PC GAMER)

EA UEFA LİSANSINI UZATTI VE FIFA ONLINE 4 TÜRKİYE'YE AÇILIYOR!

FIFA-Online-4-810x417.jpg
FIFA'nın elinin her zaman güçlü olmasını sağlayan lisans anlaşmaları yenilenmeye devam ediyor. EA 2019 yılında KONAMI'nin elinden aldığı UEFA lisansını yeniledi.
Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Süper Kupa hakları önümüzdeki yıllarda da FIFA serisine özel olacak.

Oynaması ücretsiz online PC oyunu FIFA Online 4, aralarında Türkiye'de bulunan 15 yeni bölgeye çıkacak.

KAYNAK (GAMEINDUSTRY)

DESTINY 2'NİN YENİ SEZONU "SEASON OF THE CHOSEN" 9 ŞUBAT'TA GELİYOR!

Bungie'nin efsane oyunu Destiny 2 yeni sezonu ile 25'ten fazla egzotik, efsanevi ve ritüel silahlar, yeni üç oyunculu co-op görevler, ilk Destiny oyunundan The Devil's Lair ve Fallen SABER Strike'ları geri getiriyor. Sezonun fragmanını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

KAYNAK (BSC)



📣DUYURU: Her hafta, yeni "hafta biterken" in duyurusunu almak için buradan takip edebilirsiniz.



Hafta biterken oyun dünyasının gelişmelerine göz attınız, her hafta buranın tozunu almaya gelmeyi unutmayın!​


Önceki Hafta Biterken
HAFTA BİTERKEN #2 (24.01.2021 - 31.01.2021)

KralYolu'ndan Esintiler:
| [İnceleme] Haylou GT1-Pro Wireless Kulaklık | [İnceleme] CP77 İncelemem - Bu oyun olmuş mu? |
Neden Signal Messenger kullanmalıyız?


Özel teşekkür ❤️
Hafta Biterken #1 ve #2 için yaptıkları yapıcı ve güzel yorumları için @realmoonlight | @hadwiger | @The Theseus | @PustiPowerV2 | @Rashmore | @İbrahim Göksoy | @900 | @Roux | @Salih METİN | @Arnadimo | @371129 ve içeriği okuyan tüm sosyal üyelerine teşekkürler.


Bu içerik Technopat.net Sosyal ailesi için hazırlanmıştır. Belirtilen kaynaklardan derlenerek hazırlanan bu haberlerde tüm metinler kaynaklardan gözatılarak bizzat benim tarafımdan yazılarak sunulmuştur. Kaynak belirtilmeyen içerik görmeniz durumunda alıntılayarak, yanıtlarsanız sevinirim. İçerik ile ilgili görüş ve fikirlerinizi, eksik bulduğunuz şeyleri: [email protected] adresine iletebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
#13 Metro'nun yeni oyunu veya Last of Us 2 gibi olursa güzel olur açık dünyası. Harita konusunda bir yorumum yok.
#10 Bence karşılar.
#9 Fiyatı güzel.
#8 Festivalde 20'ye yakın oyun indirdim, sadece 2-3 tanesi güzeldi. Çok demo keşfetmek güzel ama 2021 yılına geldik demosunda tam sürüm olmadığı için bazı özellikleri kısanlar var. Garip.
#6 Rekabet daha çekişmeli olabilmesi için firmaları kendine çekiyor. Yanlış mı doğru mu bilemem ama burada Steam'in cevabını bekliyorum.
#5 50 TL kafi. Daha az olursa tabii ki de çok daha güzel.
#2 Evet.
Xbox, Game Pass'e saçma sapan oyunlar getirmeye devam ediyor.
 
#13 Metro'nun yeni oyunu veya Last of Us 2 gibi olursa güzel olur açık dünyası. Harita konusunda bir yorumum yok.
#10 Bence karşılar.
#9 Fiyatı güzel.
#8 Festivalde 20'ye yakın oyun indirdim, sadece 2-3 tanesi güzeldi. Çok demo keşfetmek güzel ama 2021 yılına geldik demosunda tam sürüm olmadığı için bazı özellikleri kısanlar var. Garip.
#6 Rekabet daha çekişmeli olabilmesi için firmaları kendine çekiyor. Yanlış mı doğru mu bilemem ama burada Steam'in cevabını bekliyorum.
#5 50 TL kafi. Daha az olursa tabii ki de çok daha güzel.
#2 Evet.
Xbox, Game Pass'e saçma sapan oyunlar getirmeye devam ediyor.
Yorumların için teşekkürler, sorularıma cevap veren ilk kişi olduğun içi de "İlk Cevap" başarımının kilidini açtın. :D

Eline sağlık. Yine çok güzel bir konu.
Teşekkür ederim, destekleriniz ile ivme kaybetmeden devam edeceğim.

Hocam vallaha elinize emeğinize sağlık artık hafta biterken serisini takip edeyim.
İyice youtubera döndük ama içeriğe baya emek veriyorum bu bağlamda* ne kadar çok Sosyal üyesine ulaşabilirsem o kadar iyi. :) İmzamda ki linkten takibe alabilirsiniz.

Yine elinize sağlık çok güzel olmuş. WB'nin Nemesis sistemini almasına da sevindim.
Niye sevindin acaba, yeni bir "Orta Çağ" temalı oyun gelir diye mi yoksa sen de bu oyun dünyasının kan emicilerinin yanında mısın? :D

Elinize sağlık.
Bu arada Xbox Store'da da küçük bir indirim başladı bugün, ekleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim, Xbox Store'da ki indirim dikkatimi çekmedi, ekliyorum.
 
Niye sevindin acaba, yeni bir "Orta Çağ" temalı oyun gelir diye mi yoksa sen de bu oyun dünyasının kan emicilerinin yanında mısın? :D
Bu NPC mekaniğini Shadow Of War içerisinde gördükten sonra çok sevdim. Gerçekten insana oranın içerisinde olduğunu hissettirip seni oyun ile bütünleştiriyor. Shadow Of War içindeki gibi kullanılırsa Nemesis sistemi ortaya neler neler çıkar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı