Ekran kartı piyasası ne olur?

Sonu gözükmüyor hocam. Geçen malum siteye girdim. Adamın birisi RX 590'a 5000 TL istemiş. Bu fiyat PC fiyatı mı yoksa sadece ekran kartı mı dedim. Utanmadan bana o fiyata RX 590'lı PC mi olur diyor. :D
 
Piyasa bu kadar aç iken neden üretilmiyor ya da stocklar bu kadar sınırlı anlamıyorum. Bizim mahalledeki internet kafe bile açmıyor dükkanı Bitcoin kazmaya başlamış piyasadaki kartları toplayıp :D
 
Piyasada değil spesifik ekran kartı bulmak, "0 ekran kartı" bulmak bile imkansızlaştı. Sizce ne olur bu işin sonu.

Dünya genelinde korona normalleşmesine geçildiğinde fabrikalar tam kapasite üretim yapacaklar. Bu durumda fazlası ile stok bulma imkanımız olacak.
Ülkemiz ekonomik sebeplerden ötürü firmaların potansiyel listelerinde sonlarda yer alıyor. Bu sebepten ötürü üretilen kartların çoğu bize değil diğer potansiyeli yüksek ülkelere gidiyor. Temmuz Ağustos civarı bir aksilik çıkmazsa ben düzeleceğini düşünüyorum. Fiyatlar hakkında yorum yapamıyorum.
 
Benim ekran kartı sıkıntılı şu an çökme yapıyor garantiye göndermeye karar verdim. Ondan önce uğraşamam satayım yeni sistem dizeyim dedim. 2070-3070 arası siteye sistemi satılık olarak koydum 17bin TL'ye adam diyor ki 10 000 TL vereyim sadece kartı sat salı günü gelip alayım diyor.
Hindistan sitelerinde buldum stocklu ürün. 3060 Ti ASUS vb. ortalama 800 Euro civarı. Acaba dedim :)
 
Pandemi stok cart curt üretim diyenlerin yorumlarını okuma bile. Şu an stok olmamasının tek sebebi mining Ethereum 1000 doların altına düşmediği sürece fiyatların ve stok sorununun düzelmesi çok zor. Örnek Ethereum 1200 dolar iken benim ekran kartıma 6000 teklif ettiler 1500 dolar oldu 7 verdiler 1800 oldu Ethereum şu an 8 veriyorlar yarın Ethereum 1000 dolar altına düşerse ekran kartım normal fiyatına geri dönecek.
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı