Ücretli Lenovo Laptoplarda Bootlogo Değişimi

feneresevdalı

Kilopat
Katılım
23 Temmuz 2019
Mesajlar
8.646
Makaleler
7
Çözümler
30
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD Ryzen 5 4650G
GPU: RX Vega 7
RAM: 2x8 Goodram 3600 MHz CL 18
SSD: Kingston A2000 500 GB M.2 NVME
PSU: FSP Hyper K 500w 800+
Cinsiyet
Erkek
Aşağıdaki logo ile açılan Lenovo cihazlarda Bootlogo'yu eski Lenovo logoları ile değiştiriyorum.

1613921848017.png


Eski logolar:

1613921918057.png


1613922243846.png


Uyarı:
Bu işlem cihazınızı garanti dışı bırakabilir :)

Fiyat: 10 TL (Ziraat Bankası)
Custom Bootlogo 20 TL
 
Phoenix SecureCore Tiano ile imzalanmış BIOS'lara da logo uygulayabiliyor musun?
Yayınlanmış bir BIOS güncellemesi varsa evet. Ama yöntem Lenovo cihazda denendi. Ve muhtemel olarak sadece Lenovo cihazlar için geçerli. BIOS çökme riski yok çünkü BIOS dosyasına müdahale etmiyorum. Sadece logo flaşlayan özel bir betiğim var. BIOS güncellenirken devreye giriyor.
 
Cihazım servisten geldiğinde BIOS yedeğim ile beraber özel bir logo atacağım, yamalamayı denersiniz eğer size de uyarsa?
 
Cihazım servisten geldiğinde BIOS yedeğim ile beraber özel bir logo atacağım, yamalamayı denersiniz eğer size de uyarsa?
Hocam BIOS dosyasına yama yapmıyorum. Harici olarak BIOS güncelleme betiği var. BIOS güncellerken logo dizinine erişip logoyu değiştiriyor.Tüm cihazlar için geçerli olması muhtemel. Ama elimde yöntem ile birlikte çalışan tek logo formatları Lenovo logoları. Paint ile bmp kaydederek tasarlanabiliyor. Ama hizalama sıkıntısı oluyor birazcık.

Dipnot: Yöntemdeki tek risk açılıştaki logoyu tamamen yok edebilir. (custom logo ile. hazır logolarda böyle bir risk de yok.) BIOS çökmesine sebep olmaz.
 
Hocam BIOS dosyasına yama yapmıyorum. Harici olarak BIOS güncelleme betiği var. BIOS güncellerken logo dizinine erişip logoyu değiştiriyor. Tüm cihazlar için geçerli olması muhtemel. Ama elimde yöntem ile birlikte çalışan tek logo formatları Lenovo logoları. Paint ile bmp kaydederek tasarlanabiliyor. Ama hizalama sıkıntısı oluyor birazcık.
Hocam işte SecureCore Tiano ile gelen BIOS'larda sorun da burada işte. Custom Logo hiçbir şekilde cihaza ve yazılacak olan dosyaya işlenmiyor, cihaz reddediyor. Yoksa denemediğim yöntem kalmadı ve sormamın amacı da bu zaten. :)
 
Hocam işte SecureCore Tiano ile gelen BIOS'larda sorun da burada işte. Custom Logo hiçbir şekilde cihaza ve yazılacak olan dosyaya işlenmiyor, cihaz reddediyor. Yoksa denemediğim yöntem kalmadı ve sormamın amacı da bu zaten. :)
Hocam BIOS dosyasına müdahale etmediğim için yöntem yüzde 90 çalışacaktır :) Ama custom logo paint ile hazırlanmalı ve 516x105 çözünürlüğünde olmalı :) BMP olarak kaydedilmeli ve boyutu 30 kb geçmemeli.
HackBGRT varken neden böyle bir riske girelim, ayrıca logonun tamamen yok olma riski var diyorsunuz böyle bir şey HackBGRT'de olası değil
Lenovo cihazlar BIOS dosyasına enjekte kabul etmiyor. Logonun yok olma riski sadece custom logolarda var. Konu içinde bulunan 2 lenovo logosunda böyle bir risk yok.
 
Hocam BIOS dosyasına müdahale etmediğim için yöntem yüzde 90 çalışacaktır :) Ama Custom logo paint ile hazırlanmalı ve 516x105 çözünürlüğünde olmalı :)

Lenovo cihazlar BIOS dosyasına enjekte kabul etmiyor. Logonun yok olma riski sadece Custom logolarda var. Konu içinde bulunan 2 Lenovo logosunda böyle bir risk yok.

Ben HackBGRT ile tamamen olduğunu sanıyordum yani dosyaya enjekte etmeme şansıda varmış anladığım kadarıyla?
 
HackBGRT varken neden böyle bir riske girelim
HackBGRT bootlogo değiştirmemekte. UEFI SecureBoot'u devre dışı bıraktıktan sonra Windows'un marka logosunu değiştirmekte. Yani burada bahsedilen ile önerdiğiniz program taban tabana zıt çalışıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı