M5A97, Ekran Kartları, Anakart Uyumluluğu

  • Konuyu başlatan Floydian
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 1B
F

Floydian

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta da belirttiğim gibi ne kadar araştırsam da teknik terimlerden ötürü anlayamadığım şeyler var bu kart hakkında ve bu yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Sorularıma gelecek olursak;

1-Bu seri kartın amd evo ve pro olmak üzere üç ayrı modeli var ve aralarında fiyat farkı var bu üç kart arasındaki fark nedir ve şunu da belirtmek isterim ki orta segment bir oyun bilgisayarı için önemli bir fark yaratır mı evo veya pro olması?

2-Nvidia gpusuna sahip kartların bazı modellerinde DirectCu II, OC, Ti gibi ifadeler var bunların anlamları ve önemleri nedir acaba?

3-Bu anakart i7 veya daha yeni chipsetlere sahip intel veya amd işlemcileri destekler mi? Ekran kartlarında bir sınır var mı destekleme konusunda ?

4-Herkes corsair 600w psu öneriyor daha yüksek watt değerine sahip olmasının bir dezavantajı veya avantajı olur mu, ve 600w psu'ya sahip bir kasa totalde daha ucuz olduğu için tercih edildiği taktirde corsair'e göre bir dezavantajı olur mu ?

Biliyorum çok fazla soru sordum ama aklıma takılan her şeyi not edip tek seferde sormanın konu kirliliği yaratmamak adına daha iyi olacağını düşündüm, şimdiden teşekkürler.
 
1. Evo ve pro modeller Overclok için daha iyi. SLI yapılmayacaksa en alt model de alınabilir.

2. Soğutma ve overclok. Ti ise Titanium, daha performanslı kartlar.

3. AMD anakart nasıl Intel işlemci desteklesin? Mantıklı mı sizce bu?

4. İdeal PSU öneriliyor.

Bundan sonra her bir sorunuz için ayrı konu açın. Forum kuralıdır:

https://www.technopat.net/forum/internet-erisimi/2903-internet-forum-kurallari.html
 
1- ASUS'un M5A97 anakartlarından bahsediyorsanız arkasında bulunan portlar farklılık gösteriyor.
Daha iyi bir güç kontrol yani daha kaliteli bir OC deneyimi sunuyor. Oyunlarda pek fark yaratmaz.

2-DirectCU ASUS'un soğutma sistemine verilen isimdir. Bakır ısı boruları işlemciden direkt olarak aldığı ısıyı, ısı yapraklarına iletir ve bir fan bu ısıyı yok eder.
OC, kartın fabrika çıkışı hız aşırtmalı olarak çıktığı yani sıradan modellerine göre daha fazla performans göstereceği anlamına gelir.
Tİ ile normal modelden daha üst seviye olduğu anlamına gelir. Mesela ASUS DirectCu II GTX 660 normal ise ASUS GTX 660 Tİ DirectCu II daha üst seviye bir kart demektir. Bunun dışında NVDIA tarafında TOP ibaresi de kulanılır. Bu da serideki daha yüksek performanslı kart anlamına gelir desem doğru olur.
Örneğin ASUS GTX 660 Tİ
DirectCu II TOP modeli gibi.

3- AMD anakartlara İntel işlemci takamazsın çünkü fiziksel ve yazılımsal olarak uyumsuzlar. Soket tipleri farklı.
PCI-E slotu olan bir anakarta bir ekran kartı takabilirsiniz, iyi veya kötü. Eğer anakartınızın yonga setleri eski yani düşük performanslı ise ekran kartını frenleyeceklerdir. Çünkü ekran kartının hızına yetişemeyecektir. Bir sistemdeki performansı en düşük elemen belirler.

4- Eğer ileride ekran kartını yükseltecekseniz elbette daha yüksek değerlere sahip bir PSU kullanabilirsiniz. Bir sıkıntı yok.
PSU zaten gerekli olan miktarda gücü, donanımlara iletir. Güçten ziyade verimliliğe önem vermelisin.
Yani 500 yerine 600W güç kaynağı almak uzun vadede çok daha faydalı olur. Güç kaynağını değiştirmek gibi durumlarla karşılaşmazsın.

PSU şehir elektriğini belirli düzeylere indirgerken bu gücün bir kısmını ısıya dönüştürür, yani yok eder.
Ne kadar verimli olur ise havaya giden elektrik o kadar az olu ve o kadar az ısınır PSU.

Görevimiz bu sen sorduğun sürece ne kadar uzun olursa olsun cevap veririz, vakit buldukça tabi :D
 
Mesela ASUS DirectCu II GTX 660 normal ise ASUS GTX 660 Tİ DirectCu II daha üst seviye bir kart demektir. Bunun dışında NVDIA tarafında TOP ibaresi de kulanılır. Bu da serideki daha yüksek performanslı kart anlamına gelir desem doğru olur.
Örneğin ASUS GTX 660 Tİ
DirectCu II TOP modeli gibi.

Recep Abi TOP modellerine GPU'nun kaymaklı tarafından yapıldığını söylemişti bir videosunda.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı