Yurt dışında tatları farklı olan yiyecekler nelerdir?

feahleinda_

Kilopat
Katılım
9 Ağustos 2020
Mesajlar
6.012
Çözümler
61
Yer
Bu soru hem zaman içinde Türkiye'de hem de yurt dışında yaşayanlar için. Sizin Türkiye'de tadıp aynısını yurt dışında da tattığınız ve tatları farklı olan yiyecekler var mı? Varsa neler? Veya şekli, rengi gibi fiziksel farklılıklar. Muhtemelen tatlarında en düşük ihtimalde ufak değişiklikler olacaktır çünkü kullanılan ilaçlar vs. muhtemelen farklıdır.
 
Türkiye'de Glikoz ve Palm yağı serbest Yurt dışında sınırlı ve yasak En basiti Coca cola Türkiye'de Glikoz F şurubu kullanılır. Tatlandırıcı olarak Avrupa'da Şeker pancarı ancak Amerika'da yüksek oranda mısır şurubu tabii glikoz ile mısır şurubu aynı şeyler tek farkı Türkiye'de kullanılan kolaların içindeki kimyasal daha fazla, Nutella Türkiye'de Palm yağı kullanılır. Avrupa'da Ayçiçek yağı daha tonlarca şeyde var Türkiye'de Vücüda zararlı ne kadar ürün varsa hepsi serbest, Hatta Tarımda bile bu gerçek maalesef daha fazla Devlet destekli Tarım bakanlığının vermiş olduğu Domates salatalık İlaçları Hasattan 1 ton elde edeceğin ürünü 10 tona çıkarıyor. Bazı vatandaşlar Bu durumu bildiği için genelde kendilerine özel Yetiştirdikleri ürünleri satmıyorlar. Para kazanacakları ürünler için bu ilaçları kullanıyorlar. En kötüsüde Klonlanmış meyve sebzeler. Yurtdışından ithal ettiğimiz Sadece tek seferlik hasat edilen tohumlar. Normal şartlarda Domatesin çekirdeğini salatalık çekirdeğini ektiğinde hasat veren sebze meyveler ithal ettiklerimizde vermiyor. Bu da bizi ithal ürün almaya zorluyor. Tabi orijinal ürünlerde tohumundan 10 kilo ürün alıyorsak ithali 100 kg verdiği için İThal tercih edip Elimizdeki orijinal ürünler koruyamıyoruz. Şu anda Türkiye'nin %90 nında ithal ürün var Ne kadar organik olursa olsun. Orijinal tohum maalesef kalmadı. Bu işi bilen gerçekten içinde büyüyen insanlar ile de istişare yapabilirsiniz. Orijinal elinde tohumu kalan insanlar genelde kendi ailelerine veriyorlar öyle pazarlarda marketlerde satılan hiçbir meyve sebze orijinal tohum değil.

Hatta şöyle bir fotoğraf paylaşıyorum. Üstteki ABD orijinal coca cola verileri. Alttaki Türkiye'deki. Sadece içindekiler değil Tablodaki değerler bile bakmanız farkı gösterecektir.


1614225413200.png




1614225441326.png
 
Son düzenleme:
Palm yağı bulunmayan Nutella'ya henüz denk gelmedim. Hangi ülkelerde satılıyor tam olarak?

Gerçi Nutella'nın kendisi şeker kavanozu olduğu için palm yağını pek dert etmiyorum.

Fransa'da kuzenim oturuyor her yıl getiriyorlar. İçindekilerde sugar beet ve sunflower oil yazıyor. Tadı zaten çok farklı öyle kaşıkla yiyorsun hiç baymıyor ve öyle şeker komasına girmiyor Türkiye'deki gibi.

Şunu da belirtmek istiyorum Avrupa'da devletlerin koymuş olduğu yasaklar yüzünden bu şekil iyileştirmeler yapılıyor. Yoksa Nutellanın ya da Coca colanın ya da AFK bir firmanın almış olduğu karar değil Nutellayı kesinlikle önermiyorum. Çünkü Her ülke Türkiye dahil bunu önemsemiyor. Ve orijinal Nutella maalesef Türkiye'deki gibi.

Direk veriler ile konuşsam daha iyi olucak , Şöyle gösterebilirim.

1614226210775.png
 
Son düzenleme:
Fransa'nın her yerinde aynı mı? Almanya ve İsviçre'de satılanlarda palm yağı var çünkü. Fransa'dakilere hiç bakmadım.

O kadar detayını bilmiyorum ama kuzenlere sorarım nereden aldıklarını. Büyük ihtimalle aynıdır çünkü ülkeye göre değişiyor.
Şu bilgiyi de bırakıyım Ne bu palm yağı diyenler olabilir.

Palm yağı ya da diğer adıyla Palmiye yağı, palmiye meyvesinden elde edilen bir yarı katı bitkisel yağdır. Palmiye yağı ağırlıklı olarak makine yağı ve dizel veya biyordizel üretiminde kullanılmaktadır. Vikipedi
 
@feahleinda_

Almanya'da üretilen Haribo'lar genelde domuz jelatini iceriyor. Tabii hayvansal yag icermeyen ürünleri de mevcut. Türkiye'de ise helal üretime uygun olmasi gerektigi icin, ürün icerigi farkli olmak zorunda. Bu sebepten dolayi tadi degisik olabiliyor.
@hakanbey30

Fransa'da birkaç yere baktım. Onlarda da aynı şekilde palm yağı mevcut. Görsel ekledim. Huile de palm, palm yağı oluyor.

Kuzeninize nereden aldığını sorabilir misiniz?
 

Dosya Ekleri

  • 20210226_172637.jpg
    20210226_172637.jpg
    108,1 KB · Görüntüleme: 207
Son düzenleme:

Geri
Yukarı