Erzurum fazla şişirilmedi mi?

“Erzurum çok şişirildi” konuları da artık sıkmaya başlamadı mı sizce? Hep konu açılıyor. Artık salın şu oyunu. Kötüyse kötü, iyiyse iyi. Bir oyun için birbirinize gimeye ne gerek var? İsteyen istediğini oynasın.
 
Merhabalar bu konuyu açma sebebim Erzurum adlı Türk oyununun fazla şişirilmesi ve gerçek anlamda çiftlik oyun (çiftlik bank) olması. Yayıncılara 2 Key atıp insanlara iyi oyunmuş gibi gösteriyorlar açıkçası ben bunun dolandırıcılıktan farkının olmadığını düşünüyorum. Oyun zaten dümdüz fikir oynanış yapısal olarak The Long Dark'ın aynısı.
Bu esinlenmek sayılmıyor yani gerçekten 2 oyundan anlamayan dilenci yayıncıya burada özellikle kitlesinin çoğunluğu kendisi de dahil olmak üzere oyunlardan anlamayan 12-15 yaş arası kız çocuklardan oluşan "pquenn" adlı yayıncımız büyük bir faktör. Üstüne oyunu oynamadığı halde ortalıkta kuduz köpek gibi saldıran bir kitle gördüm.
Sizin de fikirlerinizi merak ediyorum.
Not: Köstek olmayın destek olun mantığı bu tür oyunlarda saçmadır. Bu oyunları yapanlar iyi bir oyun yapayım diye değil nasıl kolay yoldan para kazanırım diye düşünüyor. Zaten azıcık oyun oynayan her insan bu oyunda milli duyguları sömürerek para kazanmayı mı yoksa gerçekten iyi bir oyun yapmayı mı istediğini anlar.
Bakınız bana göre şu oyun çok daha iyi ve özgün bir yapıya sahip ve bir şey başarmak için uğraşan bir yapım.

Aslında şişirilmedi, olayın büyümesinin sebebi Jahrein'in canlı yayında oyunu iade etmesi. Yapımcının buna cevap vermesi falan falan.

Ben oyunu savunmuyorum karşı da değilim. Türkiye'de oyun şirketleri bir elin parmağını geçmezken bu oyun yapımcısının bu kadar ezilmesine gerek yok.

Belki küfürler ( evet küfredenler de var) etmek yerine yanlışlarını yapımcıya iletsek, eksiklerini anlatsak, neyi yapsa daha iyi olacağını açıklasak oyun sektörü daha iyi bir yere gelebilir. Oyun belki kopyalanmıştır kopyalanmamıştır beni ilgilendirmez. Kimse durduk yere oyun çıkartmaz. Adam gayret etti çıkarttı oyunu. Ne kadar iyidir kötüdür orasını bilmem.

Yok canlı yayında oyunu iade etme, oradan arkadaşının " ben bu oyunu 1 Hafta'da yaparım" demesi, seslendirmelerin çöp olduğunu söylemesi falan falan. Bunları oyunu kötülemek amacıyla söyleyip kitlesine "toxiclik beslemek" yerine düzgünce oyunu eleştirseydi belki de daha güzel oyunlar görebilirdik. Herkes mount&blade veya Crysis yapamıyor.

Belki yapımcı " a insanlar bu oyuna ilgi gösterdi, bir dahaki oyunumu kendime özgü yaparsam daha çok tutabilir" der ve ilerleyebiliriz. Kimse beğenmek zorunda değil. Ben de beğenmedim ama bunu oyunu düzgünce eleştirerek ilerletebiliriz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı