Ürün incelemelerinde gerçekler çarpıtılıyor mu?

letranger

Kilopat
Katılım
10 Ağustos 2017
Mesajlar
642
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Volkan Oyun Kuvvetleri kanalının aşağıdaki videosunda MSI 5700 XT Gaming X'in soğutma tasarımı ve performansı uzun uzun övülüyor. İncelemeye geçince de en baba oyunlarda 2K full ayarlarda kart 65-69 derece civarı çalışıyor ve fanlar yüzde 35-40'la dönüyor. Ayrıca kart o kadar sessizmiş ki fanların dönüp dönmediğini anlamak için yazılımdan kontrol etmiş arkadaş.

Şimdi aynı kart bende de var. Hatta burada defalarca başlığını açtım. Ne var ki benim kartım gözünü 73'le açıyor zaten. 82'yi gördüğü oluyor. Fanların sesi de bu sıcaklıklarda gayet çıkıyor.

Peki o zaman bu arkadaşlar firmalardan sponsorluk aldıkları için değerler üzerinde oynama mı yapıyorlar? Yani misal test sırasında olağanın dışında ekstra soğuk bir ortam mı sağlıyorlar? Şahsen benim bu kartı satın almamda bu video doğrudan etkili oldu. Eğer durum böyleyse bu düpedüz dolandırıcılık değil midir?

Ya da sponsor firmalar bu arkadaşlara -tester parfümler misali- piyasadaki kartlardan daha üstün soğutmalı özel üretim ürünler mi yolluyorlar?

Hiçbiri değilse bu kadar bariz farkın açıklaması ne? Sonuçta ben de içinde 5 fan bulunan önü mesh ızgara bir kasada çalıştırıyorum bu kartı.


Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kartı garantiye gönderdiniz mi?
Göndermedim çünkü sağlam deyip geri göndereceklerdir. Boşuna kargo riski alamıyorum bu yüzden. MSI support'a yazdım, değerler sınırlar dahilinde dediler. Bir de grafik attılar. Sınırlar dahilinde tamam da incelemelerde 70'i görmüyor. Ben 82'yi görüyorum. Sinir bozucu bir şey.
Hangi kasayı kullanıyorsunuz?
CoolerMaster TD500 Mesh
 
Ortam sıcaklığı vb. değerler de etkili. Videoda bahsedilmiş mi bilmiyorum ancak bahsedilmesi gerekiyor. Kullandığınız kasanın da çok etkili olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
 
Ortam sıcaklığı vb. değerler de etkili. Videoda bahsedilmiş mi bilmiyorum ancak bahsedilmesi gerekiyor. Kullandığınız kasanın da çok etkili olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
Ya tamam ortam sıcaklığı da ben de Arabistan çöllerinde yaşamıyorum ki. Testin yapıldığı coğrafyada normal koşullarda yaşıyorum. Ortam sıcaklığının bu derece fark oluşturması için test ortamının ekstra soğutulmuş olması gerekir ki bu da sıradan kullanıcının genel ortamının dışına çıkmak olur. Sonuçlar çarpıtılmış olur ki dikkat çekmek istediğim nokta da tam olarak bu.
 
Ne zaman ekran kartı sıcaklık problemi görsem gözüm MSI yazısını arıyor ve buluyor da. Büyük ihtimal macun yoktur kartta. Bende GTX 1080 Gaming X modeli var. Üç senedir kullanıyorum ve hep 83 dereceyi görüyordu kart. Geçenlerde açtım baktım karta. GPU üzerinde macun hiç yoktu. Şuan sıcaklıkları güzel.
 

Geri
Yukarı