Ekran Kartı Stokları Ne Zaman Düzelir?

Üretim az, talep çok, mining unsuru var. ETH düşmedikçe/kazım zorluğu artmadıkça ekran kartı bulmak imkansıza yakın. Kimse kesin bir şey söyleyemez fakat Kasım aylarına kadar böyle gider diye düşünüyorum.
 
Arkadaşlar, birçok kişi haziran gibi düzelir diyor. Sizce de haziran gibi mi düzelirler, yoksa başka tarihte falan düzelir mi?
Yanlış diyorlar. Etherium düşmedikçe veya AMD/Nvidia köklü bir çözüm üretmedikçe değil bu Haziran, 2030 haziranda bile kart bulamazsın. Tabi 10000₺ ye rx 580 yakalayabilir sen o başka
 
Bana göre haziran civarında düzelir. Üreticilerin 5-6 ayda bir sıfır kart vermek zorunda olduğu mining tayfasına katlanacağını ve düzenli gelir sağlayan oyunculardan kopacağını düşünmüyorum.
Yakın zamanda daha güvenli liman olan amerikan tahvil faizleri Ethereum popülerliğini bitirecek gibi geliyor. Bitmese de üreticilerin mining kartları çok daha ucuza çıkacak, çok daha rahat bulunabilecek. Velhasılıkelam haziran gibi düzeleceğini düşünüyorum ben de, ki bu da 3. stoklara falan geliyor sanırım.
 
Ortada stok sorunu yok, ortada çok güzel bir oyun var tabii oynamayı bilmek gerekiyor sadece. Çünkü tüm yatırımcılar vs. artık bu COVID saçmalığından canları sıkıldı değil mi? Aksiyon lazım. NVIDIA hep oyun oynatmayacak biraz da kendi oyun oynaması lazım değil mi? Burada ki haberde kriptonun oyun segmentine 300 milyon dolardan daha fazla katkı sağladığından bahsediliyor. Tabi yersen. Bu iş öyle kolay sona erecek bir şey olsa NVIDIA gibi bir şirket endüstriyel çiftlikler için kart üretmezdi değil mi? 3060'a gelince bu arada zaten son kullanıcı için tasarımı ve çıkması planlanan bir karttı. Yok minerlara %50 performans verecek falan hikaye. Anlayacağınız bu adamlar her saniye nasıl daha fazla para kazanırız modundalar. Ayık olmak gerekiyor. Yok RTX miş te, yok oyuncuymuş ta. Bu gün yolda geçen birine 50 kuruş vermeye çekiniyorsun neden acaba sahtekar mı falan diyorsun değil mi? Fakat adamlar gayet normal şekilde 10-15k ya reklamlar sponsorlar eşliğinde ekran kartı satıyorlar. Fark günden güne açılıyor hocam. Amaç zaten etkin 3 sınıfı 2'ye indirmek. Planlar işliyor...
 

Yeni konular

Geri
Yukarı