Sizce Türkçülük/Turancılık Irkçılık ya da Faşistlik Mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eki Görüntüle 899208

Birleştiricilik ile üstün görmek ne zamandan beri aynı şey?
Yusuf Akçura, Ziya Gökalp gibi isimlerin Türkçülüğü anlattığı kitapları var. Özellikle Ziya Gökalp Türkçülüğün babası diye adlandırılır. Wikipedia'dan ziyade o kitapları okumanı tercih ederim.
 
Türkçülük eğer boş gerzeklerin davasıysa,her türlü hakarete maruz kalır ama büyük vizyonları olan insanların elindeyse o zaman kimse faşistmiş,komünistmiş demez,icraate bakar.
 
Aşırı milliyetçilik Türkçülük/Turancılık faşistliktir.
 
Türkçülük'den bahsettim. Türkçülük lafı bile başlı başına bir ırkçılık zaten. Türkleri birleştirdin kürtleri ne yapacaksın ? Ne yapıldığını biliyoruz biz. En azından ben biliyorum.


Dostum Türkler birleştikten sonra Kürtleri kampa toplayıp yakıcak değiliz ki? Şu an nasıl yaşıyorlarsa o zaman da öyle yaşarlar.
 
Ne Mutlu Türk'üm diyene fazla takılmayın bazıları olmıyacak hayallerle yaşıyor. Özellikle Osmanlıcılar.
 
Türkçülük'den bahsettim. Türkçülük lafı bile başlı başına bir ırkçılık zaten. Türkleri birleştirdin kürtleri ne yapacaksın? Ne yapıldığını biliyoruz biz. En azından ben biliyorum.

Ne yapıldı? Anlat da bizde bilelim. Yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda nankörlük yapmayın.
 
Arkadaşlar günümüzde zaten aşırı kafatası ırkçılığının/aynı ırktan değil diye birbirine saldırmanın pek bir geçerliliği yok. Herkes kendi ırkını ve milletini sevebilir, sayabilir.

Birçok vatansever milliyetçi de bunun farkında. Irk ayrımı yapan veya üstünlük iddiası olan sorunu kendisinde arasın.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı