Kasa için konum tavsiyesi

Öncelikle ilk sorunuza cevap vereyim. Kasanızın modelini bilmiyorum fakat kasalar genelde aşırı ısıya dayanacak temperli Cam'lara ve çelik alaşımlı alüminyum kapaklar sahiptir. Kolay kolay erimezler. Diğer sorunuza gelecek olursak o bölmeyi tamamen kestirip farklı bir ayak monte ettirebilirsiniz. Ama ben olsam uğraşmazdım. Estetik için soğutma performansından feragat edemem. Fakat yine de son karar sizin.

Kasam performax marka çok bilindik değil ama sağlam bir kasa temperli cam var dediğiniz gibi diğer yerleri de sağlam dediğiniz gibi çelik alaşımlı sağlam alüminyum büyük ihtimalle. Sanırım sağ tarafa koaycagim. Her şey için teşekkürler hem içim rahatladı hem soruma cevap buldum iyi geceler dilerim.
 
Haklısınız. İlk aldığımda önü de kapalıydı. Çok az boşluk vardı önde. Dolap kapağı vardı. Bilgim olmadığı için sıkıntı yok dedim. Öyle birkaç gün tek kullandım. Arada birçok hafiften de olsa içeride sıcak hava biriktiğinden plastik metal karışımı çok hafif bir koku hissediliyordu. Kasaya herhangi bir zarar vermiş midir?

Kasa yeni olduğu için boya kokusu olabilir. Zarar verdiğini düşünmüyorum. Zaten kasa zararlı sıcaklıklara ulaşsaydı sistem kendini kilitler ya da kapatırdı.
 
Daha ferah bir yere geçmek istiyorsanız eğer sağ tarafta duran sehpanın üstüne koyup yazıcıyı da onun önüne yere koyabilirsiniz.
 
Kestirmek seni yormayacaksa kestirip orada kullansan daha iyi ya da yüksekte kullanırsan. Nedenine gelecek olursak eğer bilgisayar başında bir şey içiyorsan ve devirirsen sağ tarafa koyduğunda üzerine dökülebilir. Hele üzerinde ızgara varsa çok daha kötü olabilir bunu yaşayan arkadaşım oldu.
 
Resimdeki masa PC masası sanırım yeri iyi gibi , o masa da kasayı koyduğunuz yerin duvar tarafının açık olması gerek , bu şekilde ekzoz fanı sıcak havayı arka açık yerden rahatlıkla dışarı atması lazım yine ısı takip programlarıyla sıcaklıkları takip edebilirsiniz. Örn:Hw monitör.
 
Kasa yeni olduğu için boya kokusu olabilir. Zarar verdiğini düşünmüyorum. Zaten kasa zararlı sıcaklıklara ulaşsaydı sistem kendini kilitler ya da kapatırdı.

Evet boya kokusu da olabilir emin değilim.

Masanın üzerine açığa koymanız hava akışı bakımından daha iyi olacaktır

Masanın üstüne sığmıyor.

Resimdeki masa PC masası sanırım yeri iyi gibi, o masa da kasayı koyduğunuz yerin duvar tarafının açık olması gerek, bu şekilde egzoz fanı sıcak havayı arka açık yerden rahatlıkla dışarı atması lazım yine ısı takip programlarıyla sıcaklıkları takip edebilirsiniz. Örneğin: Hw monitör.

Evet sanırım PC masası. Kablo için yuvarlak boşluklar var ama arkası açılmıyor. Anlamadım.

Arkadaşlar şimdi bir test yaptım. Metro: Last Light Redux da en fazla 75 derece gördü. 1 2 kere 76 ya çıkıp indi. Bu değerler normal mi? Bilgisayar özelliklerim Ryzen 5 3600 GTX 1660 Ti B450M VDH 16 RAM.

Arkadaşlar bir daha baktım da arkası açılabiliyor. Sizce nasıl bir yol izleyeyim. Arkayı mi çıkarayım yer mi değiştireyim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı