Geçmişten biri ile konuşabilme imkanınız olsa o kim olurdu?

  • Konuyu başlatan shush
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 2B
Annemin babası ben doğmadan vefat etmiş, onunla konuşmayı çok isterdim, nasıl bir insan olduğunu merak ediyorum; davranış huyu olarak ona çok benzediğimi söylüyorlar çünkü.
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile konuşmayı, onun fikirlerine ve planlarına daha rahat ulaşmayı isterdim. Büyük dedemden kalan bir madalya var, Atatürk vermiş. Her gördüğümde ve dokunduğumda tüylerim diken diken olur. Saygıyla anıyorum.
Benim de anneannemin anneannesinin eşi Çanakkale'de savaşmış. Anneannemin abisi bu hikayeyi anlattı. Mustafa Kemal'den bir emir gelmiş. Büyük dedem de komutasında 5-10 asker İngiliz'lerin silahları bizden zorla aldığı dönemde üsslerine gidip nöbetteki Yunan askerleri etkisiz hale getirip, silahları almışlar. Küçücük bir kayıkla akşam boğazdan geçerek silahları teslim etmişler. Düşün yani Allah Rahmet eylesin. Hatta madalyası bile varmış ama dedemin arsalarını sağ olsun hala yemiş:) (madalya dahil). Normalde yalıdaydık o arsalar olsaydı. Bu arada anneannemin abisi avukat (emekli) ve Çanakkale'de oteli de var. Bir dakika, çok bilgi verdim sanırsam :)
 

Geri
Yukarı