Üniversite okumak boş mu?

üyeadi321321

Hectopat
Katılım
21 Aralık 2019
Mesajlar
505
9. sınıf öğrencisiyim. Eğitim hayatım boyunca doğru düzgün ders çalışmadım, Matematiğimde berbattır (Çarpma bölme yapamıyorum.). Planım günde 3 saat ders çalışmak. Merak ettiklerim, 2 sene okumak ile 4 sene üniversite okumanın farkları ne? Üniversite okumak boş iş mi? Matematik beni çok strese sokuyor. Ne yapacağım bilmiyorum.
 
2 senelik üniversite okursan iş bulman çok zor olur. 4 senelik okusan bile düzgün bir yerde okumadığın sürece iş bulman çok kolay olmuyor. Daha 9. sınıfsın. Özel ders alarak matematiğini 2 senede temelinden öğrenirsen problemin kalmayacaktır. Üniversite okumak boş iş değil.
 
Tabii ki boş değil. Bu zamana kadar doğru düzgün ders çalışmamış olman büyük sorun tabii ama yine özel ders ve gayret ile başarabilirsin. 2 yıllık asla tavsiye etmiyorum, kasiyerlikten öteye gidilemez bence. Güzel bir bölümde 4 yıllık okuyabilirsin, ama sıkı çalışma lazım.
 
Elinde üniversite diploman olsun ileride pişman olabilirsin bende 9. sınıfım 2 senelik üniversite gitmeyi düşünüyorum sonra birkaç planım var iyi kötü üniversite bitir.
 
Bu soruyu soruyorsan senin için maalesef boş... Sana şöyle sorayım. Bir kitap okuduğunda bilge mi oluyorsun? Tabi ki cevap hayır. Bilge olabilmek için belki binlerce kitap okuman gerekiyor. Şöyle düşün ki her okuduğun kitaptan hafızan bir miktar bilgi alıyor. Bu bilgiler beyninde toplanıp seni beceri, tecrübe, muhakeme, karar verme, vs. yönünde geliştirip belli bir düzeye getiriyor. Farz edelim ki sen kendini tanımladığın gibi (Çarpma bölme yapamıyorum.) üniversiteyi bitirdin diplomayı aldın. Emin ol ki sen bir hiçsin. O diploma evinin en güzel köşesini süslemekten başka hiçbir işe yaramaz. Okul ve üniversiteyi okuma yeri olarak görmemelisin. Kendini geliştirme, bir şeyler öğrenebilme fırsatı veren bir yer olarak görmelisin. Ha bu arada herkes okuyacak diye bir kaide yoktur. Ama hayata tutunabilme adına herkes çok çalışıp, kendini bir konuda geliştirme zorunluluğu vardır. Elbet senin de bir yeteneğin vardır. Kendini keşfet. Ve yeteneğin üzerine çok çalış.
 

Geri
Yukarı