Son zamanlarda oynadığım en iyi oyunlar

smithblacksmith

Kilopat
Katılım
14 Nisan 2017
Mesajlar
765
Makaleler
10
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Başlıkta belirttiğim gibi son zamanlarda en iyi vakit geçirdiğim oyunları listelemek istedim.

Cyberpunk: benim oynadığım en iyi oyunlar arasında en iyi 5 oyuna girer. Açık dünya oyununda sürükleyici bir senaryosu var, isminden de anlaşıldığı üzere "cyber" size tanıdık gelmeli. Elon Musk'ın cybertruck aracı, insanlar hakkında "herkes bir cyborgdur" demesi, nakit kavramını kaldırmak için coin sektörünü yüceltmesi vs.
oyundaki sürükleyiciliğin temel nedeni bence gerçekte olması muhtemel içerikleri barındırması ve geleceğe dair izler taşıması.
Ayrıca oyun çok tepki alsa da 1 tane oyunun içerisinde hem kılıç kullanabiliyorsunuz, hem silah kullanabiliyorsunuz, hem karakter geliştirebiliyorsunuz, bir nebze de olsa karakterin seçimlerine yön verebiliyorsunuz. Atmosferi güzel, oynanışı güzel, hissiyatı güzel bence gereksiz üstüne gidildi. Kesinlikle oynanması gereken bir oyun...

Call of Duty Modern Warfare serisi: bu oyunu oynayanlar gerçekten aksiyon oyunlarının zevkini almıştır. Vuruş hissini her şeyini geçtim oyunun senaryosu sizi film izliyormuş gibi hissettiriyor, sadece izlemekle bırakmayıp filmin içine sokuyor. Kesinlikle oynanması gereken bir oyun serisi olarak bunu bırakayım.

Forza Horizon 4: yeni nesil yarış oyunlarının arasında en iyisi, Need for Speed Most Wanted gibi senaryo beklemeyin ama grafik, oynanış arasında tüm zamanların en çok saran yarış oyunu bence, ayrıca farklı harita DLC'leri ve eliminator adında arabalarla oynanan PUBG gibi bir moda sahip.

Far Cry Primal: bu tarz kaç oyun var bilmiyorum fakat oyunun senaryosu, oynanışı, grafikleri beni çok etkiledi. İlkel bir savaşçı olduğumuz bu oyunda yabani hayvanlara binebiliyoruz, iz sürüp avcılık yapabiliyoruz, ok kullanabiliyoruz, mızrak kullanabiliyoruz, atmosferi güzel mis gibi oksijen.

Mount and Blade II Bannerlord: oyunu etkileyen birkaç bugı ve mantık hataları olsa da bu oyun kendi segmentinin rakipsiz en iyi oyunudur. Hem ordu yönetebiliyorsunuz hem ticaret yapabiliyorsunuz, ayrıca seçimleriniz de önemli "eskiden Detroit Become Human mı vardı hey gidi hey" kiminle evleneceğinizi bile seçiyorsunuz. İster bir kralın hizmetinde ordu kurun ister direkt olarak kale fethedin, bu oyundaki esas olay bana kalırsa kılıcı hangi yönden savuracağınızı kendiniz belirliyorsunuz. Başka hiçbir oyunda böyle bir mekanik yok, attığınız ok yayınızın gücüne göre menzile düşüyor. Bu kesinlikle oynanması gereken bir oyun, ayrıca Türk soyumuzdan izlenimler taşıması ve Türk geliştiricilerin yapması bu oyunu sevmemiz için ekstra bir neden.

Star Wars: Battlefront II: ben bu oyunun grafiklerine bayıldım, oyun başı ne kadar çok rakibe hasar verirseniz o kadar puan birikiyor ve darth maul, anakin gibi karakterleri alıp daha güçlü olabiliyorsunuz. Fakat oyunda kart sistemi işi bozuyor, LoL'deki rünler gibi bir sistem fakat rakip bunu Full dizmişse sizden kat kat güçlü oluyor. Online oynarsanız can sıkıcı olur gelişene kadar ama görev yapıp offline görevleri yaparsanız beğenebilirsiniz. Ben çok beğendim fakat kart olayı dengeyi bozduğu için bir miktar canımı sıktı.

Battlefield 1: Online modundan çok senaryo modu hoşuma gitti, tarihimizin olumlu ve olumsuz yanlarını anlatıyorlar fakat biraz önyargılı şekilde anlatmışlar. Ona rağmen oyundaki müzikler, silahlar, eski dönem savaşlarının atmosferi Türkçe seslendirmeler benim hoşuma gitti. Battlefield V oynamadım fakat Battlefield 1 güzel oyun, ben Online oyunlarda çok iyi değilim bu yüzden senaryo bitince sildim.

Bunların dışında oynamayı istediğim oyunları da aşağıda liste olarak paylaşayım;

Far Cry 5
Horizon Zero Dawn.
Far Cry Primal.
AC walhalla
AC Origins.
Ghost of tshusima.
Mordhau.
Chivalry II.
Dishonored 2
Dirt 5

 
CyberPunk konusunda hemen hemen aynı fikirlere sahibiz. Herkes gömdü, gereksiz eleştirdi, oynamayan adamlar "Yok şöyle, yok böyle, yok bu olmamış." diye saçma sapan yorumlar yaptı. Kimse adam akıllı argüman sunup doğru düzgün eleştirmedi. Ben "Bu kadar ertelendiyse kesin bir sorun çıkar." diye beklentimi düşürdüm ve iyi ki de öyle yapmışım. Beklentimin gayet üzerinde çıktı ve kadın ve sokak çocuğu olarak oyunu %100 bitirdikten 4-5 gün sonra erkek ve şirketçi olarak tekrardan başladım. Ki ben bitirdiğim bir oyuna çok nadir 2. defa tekrardan başlarım. Gerçekten beğendim ve yakın zamanda da mevcut sorunları düzelteceklerine inanıyorum. Ki ben bek fazla hata ve sorun yaşamadım. Oyun ilk çıktığı günden beri pek fazla optimizasyon ve performans sorunu ile karşılaşmadım. Ufak tefek 1-2 bug haricinde rahatsız edici buglara da rastlamadım. İnsanlar bu hataları çok yaşamışlar o yüzden söylüyorum.
 
Cyberpunk konusunda hemen hemen aynı fikirlere sahibiz. Herkes gömdü, gereksiz eleştirdi, oynamayan adamlar "yok şöyle, yok böyle, yok bu olmamış." diye saçma sapan yorumlar yaptı. Kimse adam akıllı argüman sunup doğru düzgün eleştirmedi. Ben "bu kadar ertelendiyse kesin bir sorun çıkar." diye beklentimi düşürdüm ve iyi ki de öyle yapmışım. Beklentimin gayet üzerinde çıktı ve kadın ve sokak çocuğu olarak oyunu %100 bitirdikten 4-5 gün sonra erkek ve şirketçi olarak tekrardan başladım. Ki ben bitirdiğim bir oyuna çok nadir 2. defa tekrardan başlarım. Gerçekten beğendim ve yakın zamanda da mevcut sorunları düzelteceklerine inanıyorum. Ki ben bek fazla hata ve sorun yaşamadım. Oyun ilk çıktığı günden beri pek fazla optimizasyon ve performans sorunu ile karşılaşmadım. Ufak tefek 1-2 bug haricinde rahatsız edici buglara da rastlamadım. İnsanlar bu hataları çok yaşamışlar o yüzden söylüyorum.

Cyberpunk mükemmel bir oyun, 1 tane oyun alıyorsun oyunun içinde;
Mount and Blade'e yakın fiziklere sahip kılıç kullanma var.
Metin2 gibi karakter geliştirme var.
Detroit Become Human kadar gelişmiş olmasa da seçim yapabiliyorsunuz.
Silahları yükseltebiliyorsunuz.
Ve daha fazlası...
1 oyun içerisinde 3- 5 tane oyun barındırıyor ve hâlâ laf atanlar var 🙂
 
Cyberpunk mükemmel bir oyun, 1 tane oyun alıyorsun oyunun içinde;
Mount and Blade'e yakın fiziklere sahip kılıç kullanma var.
Metin2 gibi karakter geliştirme var.
Detroit Become Human kadar gelişmiş olmasa da seçim yapabiliyorsunuz.
Silahları yükseltebiliyorsunuz.
Ve daha fazlası...
1 oyun içerisinde 3- 5 tane oyun barındırıyor ve hâlâ laf atanlar var 🙂
Açıkçası beklentiye girseydim belki ben de hayal kırıklığına uğrayıp sövebilirdim. :) Oyunun en büyük şanssızlığı ise bu işte. Oyunun tanıtım süresince bizim oyuncularımız çok fazla hype'landı ve farklı farklı beklentilere girenler oldu. Çıkıp GTA V veya RDR2 ile karşılaştıranlar vardı sen düşün. Herkes GTA tarzı bir açık dünya beklediği için beklediklerini alamadılar. Yabancı forumlarda çok vakit geçiriyorum ve kimseden bizim oyuncuların yaptığı gibi bir eleştiri duymadım. Gerçekten çıkmamış oyunlar hakkında bu kadar beklentiye girmemek gerek. No Man's Sky sağolsun, onun sayesinde akıllandım ve artık çıkmamış oyunlar hakkınca pek fazla beklentiye girmiyorum. :)
 
Hocam iki tane Far Cry oyunu oynayabildin mi? Sorma sebebim, biliyorsunuz oyun kendi içerisinde bile tekrar ediyorken iki tane tekrar Far Cry serisi oynamak sıkabilir. Far Cry Primal eski çağları andırdığı için belki biraz oynanış süresini uzun tutabilir de gene bir süre sonra tekrara sarıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı