i5-10400F stok fan sesi

  • Konuyu başlatan Funny
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 39
  • Görüntüleme 4B

Funny

Kilopat
Katılım
25 Nisan 2015
Mesajlar
199
10100F'den 10400F'e bu hafta geçtim. Montaj vs. sorunsuz yaptım fakat ani RPM yükselmesinden dolayı sistemden aragaz sesi gibi ses geliyor anlık. Core boost'dan dolayı mı ani RPM yükseldiğinden mi geliyor bu ses, stok fandan dolayı mı, voltaj ve anakart ile ilgili bir durum mu bilmiyorum ama acayip rahatsız ediyor. Aşağıya ses dosyasını bırakıyorum. Ani bir uğultu sesi geliyor, sonra tekrar normal RPM'e dönüyor. Bilgisayarda herhangi bir şey yaptığımda ani olarak sürekli oluyor bu. Döngü kısacası. Bigisayar herhangi bir yükte değil. 10100F kullanıyorken böyle bir şey yoktu sebebi ne olabilir? Stok fanla ilgili olduğundan bahsettim fakat olay stok fandan mı ibaret veya başka bir sorun mu? ASUS Prime B460M-K anakartını kullanıyorum. 10400F kullananlarda yorum yaparsa sevinirim, böyle bir sorunları var mı yok mu?

Videoyu sessiz bir ortamda yüksek sesle dinleyin.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Dosya Ekleri

  • 1.jpg
    1.jpg
    140,7 KB · Görüntüleme: 136
  • 2.jpg
    2.jpg
    226,9 KB · Görüntüleme: 169
Güç seçeneklerini dengeli yapıp sistem soğutma ilkesini etkin yapın.
Lütfen bir şey bilmiyorsanız yorum yapmayın. Dengeli de ve zaten böyle bir şey olsa 10100F'imde de olurdu.
Hocam birebir aynı fan farklı seri üretimlerde aynı üründe bile çıkabilir. Ufak farklara takılmayın. İşlemci sıcaklığı yükseldiği içinm yapıyor olabilir. Tam oturmuş mu? Macun yeterli m? Sıcaklık değerleri ne bunlara göre normal bile olabilir.
Yaprakların üstünde ki intel sticker'ının kollarıda birinde silindir, birinde düz. İki fark gördüm şu an normal mi acaba? Bunlar aynı değil bence.
 
Lütfen bir şey bilmiyorsanız yorum yapmayın. Dengeli de ve zaten böyle bir şey olsa 10100F'imde de olurdu.

Yaprakların üstünde ki Intel sticker'ının kolları da birinde silindir, birinde düz. İki fark gördüm şu an normal mi acaba? Bunlar aynı değil bence.

Deneyin yazmayı unutmuşum çok özür dilerim bir denemenizi öneririm.
 
Bende 10400f stok fanından şikayetçiyim. 4 tane kasa fanının sesi neredeyse gelmiyor ama stok fanın sesi çok rahat duyuluyor. Üstelik 50 dereceyi bile görmüyor çoğu zaman. Oyun oynamıyorum ve fan devri %30 görmüyor çoğu zaman.
 
Evet hocam devrini manuel olarak yükselttim buna yakın bir ses alıyorum.
Ani rpm yükseliş sesinden bahsediyoruz değil mi? Sürekli böyle bir ses geliyor benden. Aniden rpm yükselince uğultu yapıyor sonra normale dönüyor. Hep böyle döngü içerinsnde. Aragaz gibi bir ses. Umarım aynı şeyden bahsediyoruzdur.
Evet hocam devrini manuel olarak yükselttim buna yakın bir ses alıyorum.
Sesi yüksek ses ve sessiz ortamda dinleyin. Emin olmak için söylüyorum. Yanlış anlamayın lütfen.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı