Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar, çoğumuz hatta belki de hepimiz tanrıyı muhteşem bir varlık olarak görüyoruz. Ya Tanrı gerçekten o kadar muhteşem değilse ve kötüyse, bizi yaratmasının bir amacı yoksa?
Daha da kötüsü, bizi köle olarak yaratmış büyük ihtimalle.
 
Tabi canım güneş keyfine göre batıyor zaten evrenin düzenini sağlayan Allah'tır.
 
Sonra? 8 gezegen kaldı ee, nasıl birbirine çarpmadan dönüyor ve dolanıyorlar?
Kütle yerçekimi, az bilimsel makale oku hocam, Tanrı her şeyi kusursuz yarattı laflarını da geçin, dünya ve evren tamamen bir kaos içinde, bir tane bilimsel bir makale okumadan 80 yaşındaki dayıların argümanları ile yazmayın komik oluyorsunuz.

@BERWAR, hocam nerelerdesiniz ya, özledik sizi bu konularda.
 
Gerçekten sırf kendisine inanmadı diye onu cehenneme koyacak bir tanrıya nasıl inanıyorsunuz? Bunun üzerine nasıl hala onun iyi olduğunu iddia edebiliyorsunuz?

Konu amacından sapmış "Allah iyi mi?"ye dönmüş. Her seferinde konuyu dağıtmaktan sıkılmadınız mı ya?
 
Kıyamet koparken düşünürüz onu. Koparsa tabii, sur falan uzun iş.
Koparsa sen sevdiklerinden bile kaçacaksın en sevdiğinden bile. Tövbe kabul olmayacak o gün. Ne yapacaksın peki? Planın var mı? Marsa falan gidersiniz kıyamet koparken. Ya da Andromeda Galaksisi' ne?
 
Allah (c.c.) Peygamber gönderdi, kitap indirdi daha ne istiyorsunuz? Allah gökyüzünden ;''Kullarım kendinize çeki düzen verin ahiretiniz zor olmasın'' diye seslense sınavın anlamı kalmaz. Sınavda hoca cevapları verse sınavın ne anlamı kalır?
Kimse hoca cevapları versin demiyor ki. Sadece sınavına girdiğimiz dersin hocasını görmek, var olduğuna emin olmak istiyoruz diyorlar o kadar.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı