Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Vermem, ben insan üstü duygulara sahibim, kitabımda o kadar ben yarattığım kulları çok seviyorum diyorsa yapmaz. Sizin çok sevdiğiniz bir köpeğiniz var diyelim, sırf size itaatsizlik etti diye onu ateşe atar mısınız?
Ne yani sizi aşağılan bir kulunuzu ''Buyur bana her şeyi yaptın ama yine de cennetimi hakkettin'' mi diyecektin ?
 
Ve şunuda eklemek isterim ki bunca evreni bir hizmet için yaratmış, senin için kurbanlar ve nimetler gönderen bir rabbi bir kalemde sili vermek çok büyük bir ayıptır.
Hani nerede bu nimetler? Tanrı mı gönderdi yoksa evrim geçirerek mi oluştu? Eğer nimetlere ve doğaya şükredecek olsam panteist olurdum.
 
@Silinen üye Olaya diğer tarafından bakalım. Sen yaratıcısın, her şeye kudretin var. 90 küsur milyar ışık yılı (ki sadece gözlemleyebildiğimiz kısmı bu) çapında bir evren yaratıyorsun, içine "yüz milyarlarca" galaksi, onların içine de ortalama 100 milyar civarı yıldız sistemi ekliyorsun. Sayısız canlı koyuyorsun. Sonra kum tanesi kadar bile olmayan bir gezegende hiçbir önemi olmayan bir canlı yaratıcı yok diyor. O kudrete rağmen sen bütün evrende o önemsiz gezegendeki önemsiz canlının dediği şeye göre komplekse giriyorsan ya egoistsindir ya da o önemsiz varlığa acı vermek isteyen bir zalim.
 
Lütfen cevap verir misiniz? Neden inancı olmayan iyi insanlara merhamet edilmiyor?
Müslüman olmayıp iyi olan bir insan yaptığı iyiliklerin karşılığını dünya da alır. Mesela her Müslüman da cennete giremez. Her şeyi yap et, sonra ben Müslümanım de.
 
Zenginler imtihan olsun diye her yıl milyonlarca çocuk sefalet içinde yaşayıp ölüyor, ishal, enfeksiyon, açlıktan kırılıyor.

Yetişkinler imtihan olsun diye binlerce çocuk evlendiriliyor, 13-14 yaşında anne yapılıyor, daha kendisi kimdir, hayat nedir, dünya nedir bilmeden.

Yetişkinler imtihan olsun diye her yıl milyonlarca çocuk türlü genetik bozukluklarla doğuyor. Kimi 10 gün yaşıyor, kimi 10 yıl, kimi çok daha uzun süreler türlü fiziksel ve zihinsel sıkıntılarla yaşıyor. Kimi doğuştan itibaren yürüyemiyor, kimi zihni yerinde olmasına rağmen her geçen gün kaslarının kontrolünü kaybediyor, yatakta hiçbir şey yapamaksızın ölümü bekliyor.

Birileri imtihan olsun diye her yıl milyonlarca insan şiddete, tecavüze, işkenceye maruz kalıyor.

Ben şahsen bu tip düşüncelerle baş başa kalınca, zaten pek güçlü olmayan inancımı çok yoğun bir şekilde sorguluyorum. Elbette herkesin fikri inancı kendisine. Belki benim bilmediğim düşünmediğim bir açıklaması vardır ama, bana bu düzen bir imtihan dünyası için bile adaletsiz ve acımasız geliyor sıklıkla.
 
Yahu gireceksin de, cezanı çektikten sonra cennette takılacaksın işte huriler falan.
Evet yine de Allah'ı görmediğim halde inandığım için cennete gireceğim. Belki haddimi çok aşıp cehennem de kalacağım bilemeyiz.
 
Sorgulamayı aşılayan bir dinin, kendini bu durumdan soyutlayıp istisna tutması çok ironik. Keşke tek bir kaynağı mesken tutarak objektif yorumlar yaptığınızı iddia etmeseniz.

Ben sadece bir kaynağı ele almıyorum, zamanında bende rabsiz yaşadım. İslam bir kaynak değil insanlığın yaratılışıdan itibaren yükselen bir bina gibidir. Sürekli üzerine eklenir. Hz. Ademden Hz. Muhammed e kadar.
 
Ne yani sizi aşağılan bir kulunuzu ''Buyur bana her şeyi yaptın ama yine de cennetimi hakkettin'' mi diyecektin ?
İnanmamak aşağılamak mı oluyor? Bu arada evet, ben dünyada yaptığı şeylere bakarım, beni aşağılaması umurumda olmaz, bak insancıl duygular ile düşünüyorsun.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı