Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsancıl duygular ile yaklaşıyorsunuz işte, kullarını çok seven, sorgulayın beni diyen bir tanrısın ama kum tanesi kadar küçük bir canlı sana inanmıyorum dediği için komplekse giriyorsun, egonu tatmin etmek için onu sonsuz ateşlerde yakıyorsun, vay be dine bak.

Fakat o sana her şeyi veriyor, öbür tarafta ben inanacak bir kaynak bulamadım deme diye bir sürü kaynak yaratmış. Bunca kanıta rağmen inanmıyorum deyip ateşe girmek mi anormal? Yanlış anlamayın size bir laf etmedim yani sorunuza cevap manasında söyledim.
 
@Silinen üye Olaya diğer tarafından bakalım. Sen yaratıcısın, her şeye kudretin var. 90 küsur milyar ışık yılı (ki sadece gözlemleyebildiğimiz kısmı bu) çapında bir evren yaratıyorsun, içine "yüz milyarlarca" galaksi, onların içine de ortalama 100 milyar civarı yıldız sistemi ekliyorsun. Sayısız canlı koyuyorsun. Sonra kum tanesi kadar bile olmayan bir gezegende hiçbir önemi olmayan bir canlı yaratıcı yok diyor. O kudrete rağmen sen bütün evrende o önemsiz gezegendeki önemsiz canlının dediği şeye göre komplekse giriyorsan ya egoistsindir ya da o önemsiz varlığa acı vermek isteyen bir zalim.
Bu olay bana da saçma geliyor hocam madem sadece bizler ve kitapta yazana göre cinler sınava tabi o zaman neden kocaman bir evren yaratılmış?
 
Yani bu da sınavımızın iyi olmak değilde inanmak olduğu anlamına geliyor öyle mi?
Hocam benim cümlem de bahsetmek istediğim Allah'ın adaletidir. İyi insanlar dünya da karşılığını elinde sonunda alır. İnanan ve iyi olan insan da öldükten sonra karşılığını alır.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran görüntüsü 2021-03-06 004602.png
    Ekran görüntüsü 2021-03-06 004602.png
    12,9 KB · Görüntüleme: 31
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Ya hocam atmayın şunları 🤣 🤣
İnanmamak aşağılamak mı oluyor? Bu arada evet, ben dünyada yaptığı şeylere bakarım, beni aşağılaması umurumda olmaz, bak insancıl duygular ile düşünüyorsun.
İnsancıl düşünüyorum çünkü tanrı değilim :D Evet inanmamak Allah'ın verdiği emire uymadığınız üçün dolaylı yoldan aşağılamak oluyor. Bu dünyada sana inanmıyorum ve tek yaptığı şey senin koyduğun kuralları çiğnemek ve ona rağmen ''gel cennetime'' derseniz ''peki hocam'' derim.
 
Hayır o yüzden değil, direkt olarak dünyada yaşamadan cehennem ve cennete yönlendirse, sen demeyecek misin "Ey rabbim, ben daha yaşamadım görmedim ben bu günahları işlemedim bu iyilikleri yapmadım?" diye? Bunu deme şansın olamaz hayatı yaşarsan. Ayrıca o şansı vermesinden ne kadar merhametli olduğunu da çıkarabilirsin.
Merhamet söz konusu değil burada, sadece doğru olanı yapmış.
Sonuç zaten değişmeyecek, Cennete giden insan Cennete, Cehenneme giden insan Cehenneme gidecek.
 
Fakat o sana her şeyi veriyor, öbür tarafta ben inanacak bir kaynak bulamadım deme diye bir sürü kaynak yaratmış. Bunca kanıta rağmen inanmıyorum deyip ateşe girmek mi anormal? Yanlış anlamayın size bir laf etmedim yani sorunuza cevap manasında söyledim.
Hocam işte bir sürü kaynak yok. Bilim mesela evrimi açıklıyor, siz diyorsunuz tanrının etkisiyle olmuştur biz diyoruz seçilim baskıları ile kendiliğinden olmuştur. Bunu tanrıya bağlamak pek mantıklı değil gibi...
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı