Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an bilim adamları da evrimin doğru olduğuna dair her kanıtı veriyor, ama hala inanmayan insanlar var, bu da aynen öyle. İslam mantıkla inanılacak bir din değildir zira içinde milyonlarca çelişki ve mantıksızlık vardır. Benim de mantığıma yatmıyor bu kadar basit, Hristiyanlık, Tevrat, Şamanizm, Yunan tanrıları da size her şeyi veriyor fakat inanıyorsunuz, hadi onlar gerçekse, o dinlere inanmamanızın sebebi mantığınıza yatmaması.

Evrimi açıklayacağım fakat, diğer çelişkileri söyler misiniz rica etsem?
 
Kendi tanrıları kim?

Kendi Tanrıları derken? Geçmişten günümüze yaratıcı olarak bahsedilen bir tek Allah var sanırım. Farklı dünyalarda yaşıyormuşuz pardon.
 
Kendini karınca gibi küçük ve aciz bir hayvan olarak görmektense, bu evrende akıl yürütüp düşüne bilen sayılı canlı arasında olduğunu akledersen pekte saçma değil.
Bu evrende akıl yürüttüğüm için sizden ziyade dünyadaki çoğu dini araştırmış, 4 büyük kutsal kitabı okumuş, bir yandan da bilimle ilgilenen, bir yandan da dünya için fayda sağlayan bir mühendisim, o yüzden agnostik düşünceye sahibim. :)
 
Evet inanmamak Allah'ın verdiği emire uymadığınız üçün dolaylı yoldan aşağılamak oluyor. Bu dünyada sana inanmıyorum ve tek yaptığı şey senin koyduğun kuralları çiğnemek
Tanrı kurallar koymuş, mesela 4 eşe kadar izin var 😁
Senin imtihanının mükafatı ile Afrika'da su bulamayan çocuğun mükafatı bir mi? Her şeyi Allahtan beklemek doğru değildir, Afirka'da çocuk su bulamıyorsa o çocuğa su götürülmeli.
İkimiz de cennete veya cehenneme gideceğiz. Aynı mükafat var.
Kendini karınca gibi küçük ve aciz bir hayvan olarak görmektense, bu evrende akıl yürütüp düşüne bilen sayılı canlı arasında olduğunu akledersen pekte saçma değil.
Homo Sapienler ve egoları...
 
Sadece gözlemleyebildiğimiz yüz milyarlarca "galaksi" var, hepsinin içlerinde ortalama 100 milyar civarı yıldız sistemi var. 93 milyar ışık yılı "çapında" olan bir alan var ortada, içinde yaşadığın galaksinin boyutu 1 cm olsa, evrenin bir ucuna koyduğunda diğer ucu yaklaşık 9 km uzakta oluyor. Sen o galaksinin içinde 100 milyar civarı yıldızın çevresinde dolaşan sayısı gök cisminden birinde yaşıyorsun. Milyonları mı var bu işin? Hem diyorsunuz yaratıcının kudreti her şeye yeter hem de bu kadar övdüğünüz tanrıyı kendi "insani" komplekslerinize göre anlamlandırmaya çalışıp resmen hakaret ediyorsunuz. Her şeye kudreti yeten bir yaratıcıyı kendi insani komplekslerine göre mi ifade ediyorsun?
Belki de insani düşünme ile hakaret ediyorumdur bilemeyiz. ''Sen o galaksinin içinde 100 milyar civarı yıldızın çevresinde dolaşan sayısı gök cisminden birinde yaşıyorsun. Milyonları mı var bu işin?'' Burada ne dediğiniz anlayamadım kusura bakmayın.
 
Her müslüman cennete gitmez, yoksa kulluğun ne manası kalır?
Ben de bunu kabul ettim zaten. Cümlede yanan iyi insandan kastım inanmayıp da iyi olanlar. İkisinin bir arada olması gerek islama göre.
Hocam benim cümlem de bahsetmek istediğim Allah'ın adaletidir. İyi insanlar dünya da karşılığını elinde sonunda alır. İnanan ve iyi olan insan da öldükten sonra karşılığını alır.
Bakın benim sorduğum şey işte bu. Neden bir insan sırf inanmıyor diye iyi olmasına rağmen yanmaya mahkum ediliyor?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı