İdareye küfür etmenin cezası nedir?

Buyrun okuyun hocam.
a) Kınama Cezası: 10. madde.
b) Uzaklaştırma Cezası: 1., 6. ve en önemlisi 8. madde. (Yaptığınız hakaretlere bağlı olarak 2. maddeyi de ihlal etmiş olabilirsiniz.)
c) Tasdikname ile Uzaklaştırma Cezası: 14. madde.
ç) Örgün Eğitim Dışına Çıkarma: Umarım 14. maddeyi ihlal etmemişsinizdir.
Evet, ihlal etmiş olduğunuz veya etmiş olabileceğiniz maddeler bunlar. Büyük ihtimalle b) 8'den uzaklaştırma alırsınız. Geçmiş olsun, umarım bir dahakine iki kez düşünürsünüz.
Hocam dediğiniz üzere sanırım uzaklaştırma alacağız. Bu bizi nasıl etkileyecek?
Bu cezalardan bazıları sicilinize işleyebilir. Bu da tamamen hayatınızı kökten etkiler.

Hocanın yanına gidip gerçekten uygun bir dille özür dilerseniz bir şansınız olabilir.
 
Arkadaşlar merhaba. Nitelikli bir lisede okuyorum ve 9. sınıf öğrencisiyim hazırlık okudum yani 10. sınıf yaşındayım. Kendi küçük arkadaş grubumuzda idareye küfür ettik birkaç kere ve bu gruptaki kız arkadaşımizdan birinin babasının eline geçti. Anlayacağınız adam idareye küfür ettik diye bizi perşembe günü idareye şikayet edecek. İdareye küfür etmemizin cezası nedir? Aranızda daha önce bundan ceza alan veya tanık olan varsa yazabilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Yerinde olsam adamdan önce davranıp başka biri hakkında küfür ettiğimi söylerdim önceden müdüre bizi tehdit ediyor diyebilirsin.
 
10. sınıf olunca alsa ne olacak? Suç suçtur bir şey yapmadan önce 2 kez düşünsün o zaman.
Sanki ne yapmış, adam mı vurmuş? Suç suçtur tamam ama işin bu boyuta geleceğini nereden bilecekti? Çok ağır küfür değilse zaten umursamazlar bile, ağır küfür ettiyse de kendisini kurtarsın diye dedim. Durumu ailesine de bildirirler bu sefer ailesi uğraşacak o kadar.
 
Ortaokul son sınıftayken başıma gelmişti, tutanak falan imzalattırdılar fakat bir şey olmadı. Derslerimin bayağı iyi olmasından ve sevilen bir öğrenci olmamdan dolayı olabilir fakat yine de az özür dilemedik müdürden.
 
Sanki ne yapmış, adam mı vurmuş? Suç suçtur tamam ama işin bu boyuta geleceğini nereden bilecekti? Çok ağır küfür değilse zaten umursamazlar bile, ağır küfür ettiyse de kendisini kurtarsın diye dedim. Durumu ailesine de bildirirler bu sefer ailesi uğraşacak o kadar.
O çocuk küfür ederken onu düşünmüyorsa aileside uğraşsın o zaman. Elalemin kızına oğluna küfür etmek ne zaman bu kadar hoş görülmeye başlandı. Size yapılsa kıyameti koparırsınız ama.
 
O çocuk küfür ederken onu düşünmüyorsa aileside uğraşsın o zaman. Elalemin kızına oğluna küfür etmek ne zaman bu kadar hoş görülmeye başlandı. Size yapılsa kıyameti koparırsınız ama.
Söylenecek çok şey var ama ben o kadarını yazamam sadece yanlış anladığın yerleri düzeltiyim. Kimsenin oğluna ya da kızına küfür etmeyi hoş karşılamıyorum ben hocalara ettiği küfür hakkında konuştum. 50 yaşında, kafası gitmiş, tek isteği emekli olmak olan vizyonsuzlarla öyle bir konuda muhattap olmasını istemem. Kızın babasının bu olay için çocuğun karşısına çıkması gerekir, müdüre gitmesi gerekmez. Ben öyle bir olay yaşamış olsam adamın light erkek olduğunu düşünürüm şahsen. Biri benim çocuğuma (ileride olursa) küfür etse bunun için müdüre gitmezdim.
 
Kendi kızının telefonundan aldıysa böyle bir hak nasıl doğuyor anlamıyorum. Zorla aldıysa özel hayatın gizliliğini ihlal eder. Gidip grupta ekran görüntüsü aldıysa nasıl bunun gerçek olduğunu kanıtlayabilir? Elde ettiği yönteme bakılırsa, eğer ceza alırsanız ben olsam MEB ile görüşürdüm. Çünkü aldığınız ceza mantıklı değil. Dediğinize bakılırsa kız isteyerek vermiş gibi durmuyor.
 
50 yaşında, kafası gitmiş, tek isteği emekli olmak olan vizyonsuzlar
Nasıl bu kadar eminsiniz?! Bu insanların hayatlarını bu işe adamış gerçekten iyi insanlar olmadıklarını nereden biliyoruz? Kaldı ki ne olursa olsun karşıdaki kişiye (özellikle de bir öğretmene) küfretmenin bir sebebi olamaz.
Kızın babası doğru olan şeyi yaparak okul idaresine gerekli müracaatta bulunmuş/bulunacak.

Olay basit, suç ve ceza. Bir suçun vardır ve cezasını çekersin, bu gibi bir durumda duyar kasmaya hiç gerek yok. Kişi bir yanlış yapmış, ya telafi edecek ya da cezasını çekecek.
Mesajı nasıl elde etmiş anlamadım ben. Kendi kızının telefonundan aldıysa böyle bir hak nasıl doğuyor anlamıyorum. Zorla aldıysa özel hayatın gizliliğini ihlal eder. Gidip grupta ekran görüntüsü aldıysa nasıl bunun gerçek olduğunu kanıtlayabilir? Elde ettiği yönteme bakılırsa, eğer ceza alırsanız ben olsam MEB ile görüşürdüm. Çünkü aldığınız ceza mantıklı değil. Dediğinize bakılırsa kız isteyerek vermiş gibi durmuyor.
Bahsedilen şahıs 9. sınıf, babasının telefonunu veya ebeveynlerinin üzerine kayıtlı bir telefonu kullanıyor. Böyle bir durumda özel hayatın gizliliği ilkesinin öne atılması biraz zor olabilir hocam.
 

Geri
Yukarı