Ya Tanrı kötüyse?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnanmıyorsunuz bir gece ansızın karabasan gelse hatim indirirsiniz korkudan gerçi inançlı ve iyi insanlara karaban gelmiyor diye biliyorum bana hiç gelmedi ama kendimi de kusursuz olarak görmüyorum Allah'ın takdirine bağlıyım.

Bil de konuş ilk önce, karabasanı araştır bi' gerçekten neymiş?
İnanmayın siz bilirsiniz ben inançlı bir insanım ben size doğru yolu kendimce göstermeye çalışıyorum ama siz beni aşalıyorsunuz demek ki ben doğru yoldayım.
"Self-deception is a process of denying or rationalizing away the relevance, significance, or importance of opposing evidence and logical argument. Self-deception involves convincing oneself of a truth (or lack of truth) so that one does not reveal any self-knowledge of the deception."
"Kendini kandırma, karşıt kanıtların ve mantıksal argümanın ilgisini, önemini veya önemini inkar etme veya rasyonelleştirme sürecidir. Kendini kandırma, kişinin kendini bir hakikat (veya hakikat eksikliği) konusunda ikna etmeyi içerir, böylece kişi aldatmanın kendi bildiğini açığa vurmaz."
Sizin gibi insanlar için bir terim bile var.
 
Hocam nerelerdesiniz ya, özledik sizi bu konularda.
Geriye 8 gezegen kaldı, bunlar nasıl dönüyor ve çarpmıyor diyen birinden ve bunu tanrının olduğuna delil olarak sunan bir kitleyle tartışmam, sizler de tartışmayın. Zamanınızı boşa harcamayın.

Bir kimsenin zekâsı ya da eğitim seviyesi ne kadar yüksek olursa, bu kişinin dindar olması ya da herhangi bir türde 'inançlar' barındırması o kadar olasılıksızdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kuran hakkında konuşanları anlamakta gerçekten zorlanıyorum bu konudaki. Gerçekten siz okudunuz mu? Kaç tane kutsal kitap okudunuz? Gerçekten okuyup yazanları kabullendiniz mi? İçi neredeyse tamamen cinsiyetçilik dolu ve siz bunu kabul edip binlerce din içerisinden en mükemmelinin bu olduğuna mı karar verdiniz? Neden tanrı kavramı ortaya atıldığında islam üzerinden konuşmaya başlıyorsunuz? Yaratılışın iyi bir olay olduğuna nasıl karar verdiniz?

Bu soruları düşünün bence biraz. Forumun yaş ortalamasının düşük olmasından ötürü doğduğunuz kültürün dinini benimseyip kabullenmenizi normal buluyorum fakat ya bu sorulara cevap arayın ve araştırın ya da felsefeden uzak durmanızı tavsiye ederim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı