Yaz Ayları Geldi Laptopımdaki Isınma Sorunu

Ertan

Hectopat
Katılım
21 Haziran 2013
Mesajlar
4
Yaz aylarının gelmesiyle sıcaklık yükseldi bununla birlikte laptopımda ısınma sorunu daha fazla arttı. 80 - 90 ları gördüğü oluyor soğutucu olarak ne önerirsiniz veya bu ısınma sorununa değişik çözümler var mıdır ? (genelde oyun için kullanıyorum)

Düzenlendi : Bu konuyu internette araştırdım sizinde önerilerinizi almak istiyorum
 
Aynı sorun bende var soğutucu ile kullanıyorum üstelik daha bugün bilgisayarcıdan fanı tozları temizlenmiş termal macunu yenilenmiş şekilde aldım ızgaralardan çıkan sıcaklık elimi yakardı şuan gariptir soğuk hava geliyor.

Şok oldum değerleri görünce daha bugün termal macun ve bakımı yapıldı ve teslim aldım....

pdr41.png
 
Arkadaşlar ilk önce AIDA64 Extreme Edition ile sıcaklık değerlerine bakılır. Daha güvenilir olması açısından BIOS'dan kontrol etmeniz daha faydalı olur.

Boşta, yani hiçbir işlem yapmıyorken 45-50 dereceyi geçiyor ise ısınma sorunu var demektir.
Yük altında, yani oyun oynarken 75-80 dereceyi geçiyorsa ısınma sorunu var demektir.

Ne yaparız ?

1- İşlemci ve ekran kartının soğutucu bloğu ve fanı çıkartılıp iyice temizlenir. Bakır boruda eğik, bükük hasar görmüş bir kısım var ise değiştirilmesi gerekir çünkü bakır boru ısıyı daha zor iletir bu durumlarda. Yapısı bozulur. İşlevini tam yapamaz. Bunun dışında işlemci fanının çalış çalışmadığını, yeterli kadar hava üfleyip üflemediğini de kontrol edin.

2- Temizledik ve kontrol ettik. Her şey yolunda. 10 liraya kaliteli bir termal macun alırız ve işlemcinin tam ortasına mercimek tanesi kadar sıkar bırakırız.
Hemen ardından soğutucu bloğu üzerine sıkıca yerleştirir ve vidalarından sabitleriz.

3- Leptop soğutucumuz var ise kullanır yok ise leptobun altını hava alabileceği şekilde konumlandırırız. Örneğin altın kitap koymak gibi.

4- Masaüstü sistem kullanıyorsanız daha iyi bir işlemci soğutucusu kullanabilir, kasanıza birkaç fan takabilir ve hava sirkülasyonunu arttırabilirsiniz.
Donanımlarınızı tozlardan arındırın, toz demek ısı demektir. İleri durumlarda donanımların hasar görmesine bile neden olabilmektedir.

- - - Güncellendi - - -

Yazmayı unutmuşum, "Yalan söyleyecek hali yok ya" demeyi bırakmalıyız. Bakkal milletinden her şey beklenir. Sana en dandik termal macundan sürdü ve haberin yok.
Senin leptobunun sıcaklık değerleri adamı zerre kadar alakalar etmez. O sadece kazanacağı paraya odaklanır.

Bilinçlenin ve kendi işinizi kendiniz görün, içiniz rahat olsun.
 
Teşekkür ederim ama benim laptop daha yeni :) yani macun veya temizleme işlerine girmek istemiyorum önerebileceğiniz güzel soğutan bir fan var mı ? bütçe sınırı 150 olacak şekilde

-Düzenlendi-
Yaklaşık 7-8 ay filan oldu alalı yeni sayılır :D

- - - Güncellendi - - -

pf1d7.png



Bu şekilde gözüküyor hiç bir şey açık değilken ama dokunduğumda sıcaklık hissetmiyorum :)
 
3- Leptop soğutucumuz var ise kullanır yok ise leptobun altını hava alabileceği şekilde konumlandırırız. Örneğin altın kitap koymak gibi.

Ekleme yapmak istiyorum alta konulan soğutucu diz üstü bilgisayarın fanı ile zıt olmamalı.
Yani harici soğutucu altlık havayı aşağı veriyor diz üstü bilgisayar fanı havayı aşağıdan çekiyor ve soğutmada büyük bir zorluk çekecektir bilgisayar.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı