Anti-Aliasing nedir?

Anti Aliasing nedir?

Anti Aliasing, Türkçesiyle 'Kenar Yumuşatma' .


Renderer'ın üz çizgiler yapması çok kolaydır, lakin baktığımız görüntü düz çizgilerden oluşunca hiç güzel görükmüyor. Burada kenar yumuşatma devreye giriyor ve düz çizgileri kavisli bir şekle sokuyor. Tabii bu performansı hatırı sayılır miktarda düşürüyor, şöyle bir örnek verebiliriz.


↓ ↓

Kenar Yumuşatma Önleme


Tabii düz bir çizginin kenarlarını yumuşatmak koskoca bir görüntünün kenarlarını yumuşatmaktan çok dada kolay. Burada da sisteminize uygun Kenar Yumuşatma türleri devreye giriyor.


Kenar Yumuşatma türleri

Neredeyse her tür sistem için kenar yumuşatma türü bulunmakta.


Fxaa

Bu ayar en düşük derece olarak kabul edilir, çünkü etkisi en az fark edilir ve performans üzerinde en az etki vardır, bu da onu düşük seviyeli PC'ler için önerilen ayar yapar. Testere kenarları hafifletmek söz konusu olduğunda işini kötü yapmaz, ancak bir kusuru vardır, bu da bazen görüntülerin biraz bulanık görünmesine neden olur.
Steam Atölyesi::FXAA




Csaa

CSAA NVIDIA tarafından geliştirilirken, EQAA AMD grafiklerine eşdeğerdir. Her ikisi de MSAA ile aynı şekilde çalışır, ancak ilgili grafikler için optimize edilmiştir, bu nedenle performans üzerinde daha az etkiye sahiptirler.
What are the differences between the different anti-aliasing /  multisampling settings? - Arqade




Msaa

En yaygın ayarlardan biridir, ancak performans üzerinde daha az etkiye sahip olmasına rağmen, çokgenleri yumuşatabilir. Bozulma ile mücadele yolu, hesabın daha fazla çerçevesini oluşturarak, örnek alarak ve her ikisini birleştirerek yapılır. Farklı yoğunluk seviyeleri vardır, bu nedenle 2xMSAA, 4xMSAA ve 8xMSAA gibi seçenekler olduğunu görebilirsiniz.
A Quick Overview of MSAA – The Danger Zone




Ssaa

SSAA, bozulma ile mücadele etmenin çok etkili bir yoludur ve mevcut olan ilk oydu. Bununla birlikte, artık çok fazla kullanılmıyor çünkü performans üzerinde yüksek bir etkiye sahip, çünkü yaptığı şey GPU'yu oyunları görüntülenen ve daha sonra örneklemeden daha yüksek bir çözünürlükte oluşturmaya zorlamak.
WIP][Asset] MadGoat SuperSampling (SSAA for Unity3d) - Unity Forum



Txaa

TXAA, FXAA'dan biraz daha fazla GPU kaynağı kullanır, daha pürüzsüz kenarlar elde etmek ve bozulmayı daha fazla azaltmak için öncekilerden farklı teknikleri birleştirir. Ancak, aynı zamanda mükemmel değildir ve bazen görüntülerin biraz bulanık olmasına neden olur.
Nvidia TXAA - YouTube



Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
Charlie Dickkerson
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
3.664
Yorumlar
7
Son güncelleme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

Charlie Dickkerson adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı