Bir garip babam

Bir adam düşünün. Dışarıya karşı gayet masum, iyimser. Hem kendi ailesine hem de kendi anne, babasına ateş püsküren biri.

Bundan 6 ay önce emekli oldu. Olması da karışık bir olay. Dedi ki, "Ben çok yoruluyorum." Evet gerçekten yorulmuştu. Sebebi ise çalıştığı yerde bütün yükü kendisinin alması. Anlamlandıramadığım bir helal-haram bakışı da var. Mesela, bütün yükü kendisinin üstlenmesine "Kazandığım para helal oluyor işte." diyor. Yahu kendi maaşın senin işine layık görülmüş. Sen kendi işinin üstüne neden başkasınınkini alıyorsun? Neden kendini daha çok yorup, çocuklarına vakit ayırmıyorsun?

Hadi neyse. Emekli oldu. Maaşı %40 oranında azaldı.

Bakın ben 16 yaşındayım. Şu ana kadar babamdan ekonomik olarak duyduğum hep şu: Faiz ödüyorum, kredi çekiyorum, borçtayım, eksideyim. Sorsan adam asgari ücretle mi çalışıyor? Hayır. Yani işçi olsa diyeceğim ki ne kadar fedekar baba. Olur böyle şeyler. Elazığ'da yaşıyoruz, bu kadar eksiye nasıl girebilir bir insan aklım almıyor. Keyfekeder yiyip içen, ailesine fazlasını koklatan bir baba.

Şimdi de çalıştığı bir yerdeki veliler, öğrenciler vb. kişilere gezi yaptıracakmış. Masrafların %80'i cebinden çıkacak. (Yeme-içme, benzin, çatal-tabak vb.) Sorsan eksi kaçta diye, cevap bile veremiyor. Ben söyleyeyim: -7000 civarlarında.

Diyorum, "Bayramda 1000 TL ikramiye verilecek. Kurban kesersin."
-Eksime yatıracağım Salih.

Sonra da gidip, milleti ağırlıyor (15 kişi yaklaşık). Hayatı boyunca (53 yaşında) faiz ödeyen, babasından para almak zorunda kalan bir kişi babam. İşçi desen değil, İstanbul'da yaşıyor desen değil. 2 sene önce ilk arabasını aldı. 7 sene önce de ilk defa 80.000 TL'lik evini aldı.

Ah baba ah... Allah ıslah etsin; ne diyeyim artık.

Yorumlar

Konuyu açan arkadaşın babası diyor ya helal harama dikkat eder diye, ama faiz ve kredi çekiyor onu demek istedim. Birbirleriyle çelişiyor yani.
Hakikaten de öyle. 20 sene boyunca faiz ödedi. Diyor ki, "Haram ama yapacak bir şeyimiz yok."

Gençlik yıllarında dinle haşır neşir olup, daha farz ibadetlerini bile yerine getiremiyor. Cidden bir garip insan.
 
Babayı para için sevmeyin baba evi yürüten adamdır hele sen baban yokken evin ada mısın faiz alan veren en adidir ve devam edecektir kuranı kerimde yazıyor efenim şöyle;

Zinalar, faziler, ayıplar, borçlar, oruçlar, namaz dua vb şeyler artacak diye siz siz olun kredi almayın çok zora düşmesseniz.
Ve ailenizin ekonomısı kotu ıse sızde berber kahve çıraklık yapacagınız bır yere gırın ve gunluk 25 50 haftalık 300 TL alsanız ev doner.
Ailenızın en buyuk yardımcısı sizsiniz babanın hükmü 18 yaşına kadar ondan sonra siz ona babalık yapacaksınız. Ha öyle laf değil he direk babanızın babası siz olacaksınız ananızın anası siz onlara bakacaksınız konudan biraz kaydı ama bu dediklerim beni sizi forumdaki herkesi ilgilendirir şimdiden hayırlı akşamlar dilerim Allah'a emanet olun annenize babanıza büyüklerinize saygılı olun bağırmayın kalın sağlıcakla.
 
Bizimkisi de malum kesimden... Öyle bir fanatik ki. Takım değil ha, öteki. Neyse. İlginç olan şu, ona da benziyor 🤣 Namaz belki kılar, oruç eh işte. Falan filan.. Dışarıya, yani bizim aile dışındakilere "efendi adam, namazında niyazında, aşırı bilgili vs vs" görüntüsü verir. Eskilerden konu açar böbürlenir böbürlenir ki of offf sorma gitsin.

Amma gel ki bize sor! İçini biz, yaşayan biliriz. Annemi hep kendisinden aşağıda görür. Ezikler. Ki annem iyi sabrediyor bu adama. Sözde adam :) Ne kızına ne oğluna adam akıllı "babalık" yapmış biri değil, sürekli borçlanır, ama nereye? Bilemiyoruz?? :) Kimlere ? Kumar, alkol sigara vb yok. Açar TV'yi, onun kanallarını izler. Coşar falan.

Onun hakkında yazılar yazar bir mecrada. Bilmem kaç takipçisi bilmem kaç beğeneni vardır. Yine böbürlenir. Dedim ya sözde adam, sözde baba. İçeriye alev dışarıya "mükemmel" görüntü......

Fena rol keser. Ben kendim için konuşayım, çok travmalar yaşadım. Çok krizler geçirdim. Ara ara da devam eder. Neyse. Bunun kendime bedelleri olur. Onlar da ayrı travma sonucu olarak kalır.

Ama ben. Bu adamın. Yaşattığı travmalar kadarını, ailemizde bilmem. Bilemem.

Allah, ananın da babanın da hayırlısını versin.

Olur da bir gün, gerçek beni tanıyan birileri bu yazıma denk gelirse beni yargılamasın. Herkes neler yaşıyor. O dışarıda gördüğümüz "mutlu" görünen insanlardan değilim. O herkesle "iyi geçinen", işi düşünce canım cicim yapanlardan hele hiç değilim. Bu yüzden sevilmeyeceksem, bu bana bir onurdur...!

Lafın özü, ailedeki "kötü" ve hayatınızı etkileyen kişilerden uzaklaşıp rahat bir hayat yaşamak için çabalamalıyız. Eğer onla/rla yaşamaya devam edersek zehir olur.

Tek dileğim herkesin,
Ama iyi kalpli olan herkesin çok mutlu olması......
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Salih METİN
Okuma süresi
1 dakika okuma
Görüntüleme
1.196
Yorumlar
13
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Salih METİN adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı