Windows 11 inceleme

Merhaba. Çıktığı günden beri kullandığım Windows 11.
Bu işletim sistemini hem 10 yaşında HDD'li bir sistemde, hem de SSD'li RTX 3060'lı bir sistemde deneme fırsatım oldu.
Değerlendirmemi 100 üzerinden yapacağım.
Toplam 100/78
  • Windows 11 ile gelen yazılımlar 20/11
Windows 11 ile bir sürü gereksiz yazılım geliyor. Microsoft Teams gibi. Bunları gözünüze sokup duruyorlar. Arka planda çok fazla uygulama çalışıyor. Bu da bilgisayarı çok yoruyor ne yazık ki. Fakat içine entegre edilmiş olan Microsoft Edge, Windows Defender gibi işe yarayan programlarda var. Puanım.

  • Uygulama mağzası 20/16
Windows 11 ile birlikte, Microsoft Store'a gelen Android uygulamaları çok güzel. Windows 10'da iken çakma bir uygulama mağzasından uygulama indirir gibi hissadiyordum. Fakat hala bir sürü saçma sapan uygulamalar var.

  • Arayüz ve tasarım.20/15
Windows 11'in arayüzünde eleştirebileceğim kısımlar var. Örneğin bulanıklık yerine Windows 7 ile gelen areodaki cam efekti çok daha güzel ve modern durabilirmiş. Pencereler küçültüldüğünde üst kısımları hafif şeffaf olsa olabilirmiş. Fakat genel görünümü ile Windows 11'den daha güzel olduğunu söyleyebilirim.

  • Oyun ve performans.20/20
Windows 11'in performansını yeni güncellemelerle 10a göre daha iyi olduğunu kabul ediyorum. Eski sistemim Windows 10'da iken yaklaşık 22 saniyede boot ediyordu. Windows 11 ile birlikte 16 saniyeye düşmüştü. Yeni sistemimde direk Windows 11 olduğu için net bir şey söyleyemeyeceğim.

  • Hayalar ve buglar 20/16
İlk çıktığında Windows 11 ile birlikte çok hata ve buglar oluştu. Çoğu yerde Windows 10 larak görünüyordu. Hatta ayarlarda bile 10 olarak görünüyordu. Bir uygulamada art arda F11 basınca uygulama bir süre hızlıca yanıp sönüyordu. Ve pencereler Windows 7'deki gibi oluyordu. Şu an bunların hiçbiri yok.

Artılar ve eksiler.

Artılar
  • Daha iyi arayüz
  • Daha iyi mağaza
  • Daha optimize (en azından benim bilgisayarımda)
Eksiler
  • daha yüksek sistem gereksinimleri
  • bazı uygulamaların çalışmaması
Kendi görüşlerim
Eğer ssdniz yoksa bulaşmayın. Eski sistemlere yüklemeyin. Sırf arayüzü için geçmiştim aslında. Gayet iyi buldum. Sisteminiz iyise kurabilirsiniz.

Not: Bu ilk blog girdim. Lütfen sadece önerilerinizi belirtin ve kötüyse linçlemeyin. Teşekkürler!

Son incelemeler

Artıları: SSD kısmını doğru demişsiniz. Eğer HDD varsa PC'yi zorluyor Windows 11

İyi arayüz evet fakat sonradan insan sıkılıyor ama gerçeğini değiştirmeyeceği için artılara ekledim.

Daha iyi mağaza kısmı da doğru, sanki virüs indiriyormuş gibi hissiyat geliyordu bana da.

Android uygulamaları Windows 11'e gelecek bu da güzel.
Eksileri: Windows 11 de Microsoft Teams'i kaldırabilirsiniz sizlere izin veriyor.

Boot süresi bilgisayardan bilgisayara değişir ve çok fazla FPS yükselttiği vs. yok.
Ortalama seviye zaten ilk blog girdisi olduğu için linç falan etmeyeceğim normal böyle şeyler.
  • Beğen
  • Muhteşem
İfadeler: YigiTZ0 ve Adam_88
Artıları: İşe yarar.
Eksileri: HDD'de çalışması için iyileştirmeler var ben SSD gibi kullanıyorum fakat aslında HDD.
Mükemmel.

Yorumlar

Şuan bence en mantıklısı. Windows 11 çok sevdiysen Windows 10 a temasını kurup ilerlemek.
Aylardır Windows 11 kullanıyorum. Bu nefret kusanların neden kustuğuna hala anlam vermeye çalışıyorum. Bir kere stabilite sorunu yaşamadım. Bir kaç defa ufak tefek visual bug oldu. Oyun performansı hemen hemen Windows 10'la çoğu oyunda, bazılarında daha iyi.
 
Aylardır Windows 11 kullanıyorum. Bu nefret kusanların neden kustuğuna hala anlam vermeye çalışıyorum. Bir kere stabilite sorunu yaşamadım. Birkaç defa ufak tefek Visual bug oldu. Oyun performansı hemen hemen Windows 10'la çoğu oyunda, bazılarında daha iyi.
Yok hocam ya benim yenilik takıntım var yeni şeylerin tasarımını genelde beğenmiyorum.
Gerek telefon olsun gerek bilgisayar olsun, kullandığım tarayıcı, Steam, Discord hepsi eski sürüm.
Yoksa Windows 11'in performansından falan değil nefretim.
 
Windows 11 denilen işletim sistemi aniden çıktığı için yürümeyi bilmeyen bebeği bakkala, ekmek almaya yollamaya benzetirim. Ya Windows Vista gibi sonu olacak ya da Kasım ayında büyük güncelleştirme ile düzeltilecek.
 
Matematiğiniz bayağı kötü sanırım. Winzort 11 konusunda ise dediklerinize katılmıyorum. Arayüzü berbat, her yerden bug fışkırıyor. Çoğu yerde sistem Windows 10 olarak gözüküyor, tamamlanmamış boş bi' işletim sistemi.
 
Matematiğiniz bayağı kötü sanırım. Winzort 11 konusunda ise dediklerinize katılmıyorum. Arayüzü berbat, her yerden bug fışkırıyor. Çoğu yerde sistem Windows 10 olarak gözüküyor, tamamlanmamış boş bi' işletim sistemi.

11 22H2'de 10'la alakalı bir şey yok tamamen gitti. Buglarda yok.
10'dan nefret sorunu var bende.
 
Matematiğiniz bayağı kötü sanırım. Winzort 11 konusunda ise dediklerinize katılmıyorum. Arayüzü berbat, her yerden bug fışkırıyor. Çoğu yerde sistem Windows 10 olarak gözüküyor, tamamlanmamış boş bi' işletim sistemi.
Arayüzü seven olur sevmeyen olur. Matematiğimle ne alakası var onu anlayamadım. Windows 10 ilk çıktığında neredeyse 8.1den farkı yoktu. Buda git gide gelişecek.
 
Arayüzü berbat
Öznel yorum.
her yerden bug fışkırıyor.
En son geliştirici sürümlerinden birini kullanmışız belli ki.
Çoğu yerde sistem Windows 10 olarak gözüküyor, tamamlanmamış boş bi' işletim sistemi.
Bunun sebebi Windows 10 ve 11 aynı "User Agent" versiyonunu kullanıyor olması. 2 işletim sistemi arasında neredeyse performans farkı yok, bazı noktalarda 10, bazı noktalarda 11 daha iyi. Arayüzün kolay erişilebilirliği konusunda 11 çok daha iyi. Ayarlar uygulaması 10'a göre çok çok daha iyi durumda. Windows 11, Windows 10'a göre daha bütün bir işletim sistemi.
 
Allah Allah ya, bilmiyordum öznel olduğunu çok sağolun Windows fanboyu.
En son geliştirici sürümlerinden birini kullanmışız belli ki.
Hayır, stabil olan son sürümü kullandım.
Arayüzün kolay erişilebilirliği konusunda 11 çok daha iyi. Ayarlar uygulaması 10'a göre çok çok daha iyi durumda. Windows 11, Windows 10'a göre daha bütün bir işletim sistemi.
Benim yorumlarım "öznel" diyenin dediklerine baksanıza ya 😃 🤙.
 
Benim yorumlarım "öznel" diyenin dediklerine baksanıza ya
Dediklerim öznel değil. Ayarlar uygulaması içerisinde daha fazla ayar barındırıyor ve daha iyi kategorize edilmiş durumda. Ayrıca Store'dan ms exe uygulamalarını yükleyebiliyorsunuz, bununla birlikte ms exe uygulamalarının da kaldırılması, onarılması ve sıfırlanması gibi seçeneklerine W11 Ayarlar uygulamasında var. Mümkün olan toplayabildikleri tüm seçenekleri ayarlar uygulamasında topladılar, ki hala devam ediyorlar buna. Windows 11'i Windows 10'a göre daha bütün kılanda bu zaten.
 

Blog girdisi detayları

Ekleyen
YigiTZ0
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
1.532
Yorumlar
13
İncelemeler
2
Son güncelleme
Değerlendirme
3,00 yıldız 3 değerlendirme

Yazılım kategorisindeki diğer girdiler

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı