Yalan Haber Ajansı Kuralları

Merhabalar. Bir şeyin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesi için belirli bir düzen içinde yapılması gerekir. Nefes alıp vermek, göz kırpmak, yürümek bu düzene tabiidir. Nefes aldığımız zaman belirli bir düzen içinde alırız, nefes almak veya vermek belirli bir ritim şeklinde gerçekleştirilir. Bir kere nefes aldıktan sonra bir dahaki nefesimizi 10 dakika sonra almayız. Belirli bir düzen içinde nefes alır ve veririz. Eğer bu düzene uyulmazsa kişi hayattan kısa sürede kaybolup gidecektir. Konuşmak da bu düzene tabiidir. En basit bir örnek olarak "Yağmur yağıyor." Derken 10 dakika boyunca "ğ" harfini aralıksız söylemezsiniz. Yakınınızdakileri "yağmur yağıyor" kelimesini belirli bir ahenk, bir düzen içerisinde yağmurun yağdığından haberdar etmek için söyler daha sonra da önemli işlerinizle ilgilenmeye devam edersiniz. Bir yere yetişmeniz gerekiyorsa, birisine saat 10'da orada olacağım diye söz verdiyseniz ve yetişmek için 9'da yola çıktıysanız durduk yere yüksek bir yol kenarından aşağı atlayıp kendinizi imha etmezsiniz. yüksek bir uçurum kenarına yürürken bir yakınınız size müjdeli bir haber verdiğinde sinirlenmezsiniz. Pahalı bir mouse padi bilerek ve isteyerek kapınızda paspas olarak kullanmazsınız. Bilgisayar kasanızı tabure olarak kullanmaz, çalışmakta olan DVD Writer'inizi bilerek ve isteyerek yok yere kahve fincanı olarak kullanmazsınız. Temizlik yapacağınızı söyleyip çalışan bilgisayarınızın power supply parçasının içine bir kova çeşme suyu dökmezsiniz. Kanynar çayı pipetle hüpletmezsiniz. Birisi sizi düşünerekten 200 kuveyt dinarı hediye etse savcılığa duç duyurusunda bulunup şikayetçi olmazsınız. Her şeyi amacına uygun olarak kullanırsınız.
Bir işi en verimli şekilde gerçekleştirebilmek için o iş belirli bir düzen içinde olmalıdır. Bu düzenin kolayca uygulanabilmesi için kurallara ihtiyaç vardır.
Haberine göre yüzlerce kişiye ev sahipliği yapan ve onlarca yazardan oluşan bir ajans olarak; gerek yazarlarımızın gerekse değerli misafirlerimizin en iyi ve en verimli şekilde içinde olduğumuz olumsuz havaya, çatışmalı geçen coğrafyaya karşı sizi mutlu edebilmek ve keyfinizi yerine getirerek, ilk günkü kalitemizi muhafaza ederek okurlarımız için sıkıntılarını deşarj edebilecekleri adeta bir mutluluk durağı gibi, neşe yaymaktır amacımız. Takdir edersiniz ki, şu anki her tertipli ortam ve platform gibi ilk günkü düzenimizi muhafaza edebilmemiz için bazı kurallar belirlemek ve uygulamak mecburiyetindeyiz.
  1. Paylaştığınız herhangi bir haber 1 satırdan uzun olmalıdır. 1 Satır veya daha kısa yazılar adeta başlık kısalığında olacağından doğal olarak herhangi bir komik öğe içermesi de mümkün değildir.
  2. Bir haber hazırlarken haber üzerinde daha fazla çalışın. Gece-Gündüz aralıksız çalışmanıza da gerek yok bilimsel bir çalışma yapmıyorsunuz sonuçta. Okuyanların keyif alacağı, gülmekten kendini alıkoyamayacağı mümkünse yerlere yatacağı seviyede olsa kafi.
  3. Haber hazırladığınız zaman mümkünse yakınınızdakilere de okuyun. Komik bulup bulmadığını sorun. Fikir alışverişi yapıp, kat kat iyi bir mesajla Sosyal'e dönmüş olun.
  4. Okuyuculara, "haberi hazırlarken daha ne kadar saçmalayabilirim" diye düşünmüş olmalı herhalde dedirtecek paylaşımlar yapmayın. Enpati yapın. Siz olsaydınız hazırladığınız yazıya güler miydiniz ona bakın.
  5. Aynı konular üzerinde sıklıkla durmayın. Nasıl her gün, her öğünde, her yemekte, her saatte aynı yemeği yemiyorsanız temcit pilavı misali aynı şeyleri evirip çevirip önceki blog girdisinin sırasını değiştirip tekrar yayınlamayın. Her haberi Atom Bilişim'e ayırmak zorunda değilsiniz mesela. Eve aldığınız ekmek nasıl bir süre sonra bayatlıyorsa aşırı fazla tekrarladığınız kavramlar da o kadar fazla, adeta "bayatlamakta". Kocaman Dünya, lütfen artık farklı konular bulsanıza.

Şu anda tarih 1 Ağustos 2020. Saat 00:50'de aklıma sadece bu kadar şey geldi. Sizin kurallara eklemek istediğiniz şeyler neler? Kabataslak olarak aklıma ilk gelen birkaç önemli noktaya değindim. Önerileriniz olursa seve seve değerlendiririm. :)
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yorumlar

Hocam ciddi diyorum [YHA] kadar saçma bir blog başlığı yok. Her ne kadar kural konsept belirlense de blogların kalitesini düşürmeye devam edecektir. Forumdaki yaşı küçük kullanıcıların bu kurallara uymayacağını herkes biliyor zaten.

1596234204213.png


Diğer kullanıcıların yazdığı faydalı ve uzun bloglar saçma sapan [YHA] başlığı yüzünden görünemeyecek. Hala kapatılması taraftarıyım. Mizah ve eğlence için başka platformlar da mevcut fakat teknoloji ve bilgi için technopatın üzerine yok.
 
Öncelikle yazınızın ilk paragrafında neyden bahsettiğinizi anlayamadım. Bunun dışında, bence ''YHA'' denen şey bu forumun ciddiyetini bozuyor. Ayrıca saçma sapan ve komik olmayan bu yazılar, forumdaki diğer blog girdilerinin de okunmasını engelliyor.
Bence forumdaki bu ''YHA'' girdileri yasaklanmalı, ayrıca eski girdiler de silinmeli. Şahsen bu forumu ilk defa gören birisi olsam, Sosyal'in ciddiyet olmayan bir forum olduğunu düşünür ve üye olmaktan vazgeçerim.
 
Her şeyde saçmalık payı olmalı, saçmalık gelişimin provasıdır.
Çocukların ve gençlerin kendini daha iyi geliştirmesi için bu saçma provalardan geçmesi gerekir.
Bu nedenle YHA saçma da olsa faydalı olduğu için tolerans tanınmalı bence.

Technopat çocuk parkı değildir. Normal kullanıcılar için bilgi kaynağı denebilir. Bir üye buradaki yararlı blogları okuyup siteye kaydolacağı zaman [YHA] başlığını görünce kayıt olmaktan vazgeçer. O derece hani.
 
Hocam ciddi diyorum [YHA] kadar saçma bir blog başlığı yok.
Öncelikle yazınızın ilk paragrafında neyden bahsettiğinizi anlayamadım. Bunun dışında, bence ''YHA'' denen şey bu forumun ciddiyetini bozuyor. Ayrıca saçma sapan ve komik olmayan yazılar.
Technopat çocuk parkı değildir.
Sevgili arkadaşlar, bu blog girdisini sayfamızı bol keseden eleştiresiniz diye yazmadım. Gecenin yarısı uyumak yerine oturup, satır satır yazı yazdım. Son iki satırı da eklemek istediğiniz bir şey varsa belirtip, kurallarımıza katkıda bulunabilmeniz için harflerin üzerine tek tek basarak, düşünerek, yazım hatasına karşı kontrol ederek, emek sarf ederek yazıyorum. Çok meraklı değilim yani. Klavyeden bir tuşa basınca ekranda satırlar belirivermiyor. Her şey bir emek istiyor. Sizlerden saygı rica ediyorum.

Bir üye buradaki yararlı blogları okuyup siteye kaydolacağı zaman [YHA] başlığını görünce kayıt olmaktan vazgeçer.
Abartmışsınız. 80 Milyonluk ülkedeki 312 bin üyeli sitede paylaştığım onca blog girdisi arasında en çok görüntüleme alan blog girdisi bile 2 bin görüntülemeyi geçmiyor. En çok görüntüleme alan girdi diyorum dikkat ederseniz. Görüntüleme sayısı 80'i bile geçmeyen girdilerim de var yani. İmzama bir tane açtığım konuyu koydum. Bir tane de faydalı bir blog girdimden koydum. İmzam 1516 mesajımın hepsinin altında tek tek görüntülendiği halde blog girdim bin görüntülemeyi geçmezken, açmış olduğum konu 3 bin görüntülemeyi solladı. İmzama koyduğum iki yazı hakkında 4'te 1'e yakın fark var. Buradan bile blog bölümünün ne kadar ıssız olduğunu anlayabilirsiniz.
Ayrıca, Technopat Sosyal kurallarının görüntüleme sayısının, Technopat Sosyal'e üye olan kişilerden fazla olduğunu da söylemek isterim. Aradaki 108 bin kişinin, en az 54 bininin kuralları beğenmediği için kayıt olmaktan vazgeçtiğini tahmin edebiliyorum. Yani üye olmaktan vazgeçecek olana Technopat Sosyal Kuralları bile yeterli olmuş. Gördüğünüz gibi, Sosyal'e kayıt olası olmayan biri aradığı bahane için YHA'ya bile ihtiyaç duymuyor. Kuralları okuyup, beğenmemesi kafi. Ayrıca blog bölümündeki hiçbir paylaşımın 421 bin görüntüleme almadığını tekrar belirteyim.
Screenshot_2020-08-08 Technopat.png

Screenshot_2020-08-08 Technopat Sosyal.png

Hatta bırakın 421 bini, Technopat Sosyal Kurallarının 10'da birinin 2'de birinin 3'de biri kadar bile görüntüleme almış bir YHA girdisi bulunmamaktadır. :D

Bence forumdaki bu ''YHA'' girdileri yasaklanmalı, ayrıca eski girdiler de silinmeli.
Güvenlik bölümündeki faydalı bir konunun altına birisi saçma sapan bir mesaj yazıcınca o konu mu siliniyor? Veya, güvenlik bölümü mü siliniyor? Birisi saçma sapan bir konu açsa Technopat Sosyal'in ortadan kaldırılması mı daha mantıklı, yoksa o saçma konu mu silinmeli? Birisi ana sayfadaki faydalı bir haberin altına durduk yere en ağır küfürleri yazsa sizce technopat.net'den ana sayfa bölümünün kalkması mı, pire için yorgan yakılıp üzerinde çok emek verilmiş o haberin kaldırılması mı? Veya, o yorumun silinmesi mi daha mantıklı olur? Technopat Sosyal kuralları -sıkı durun- Sosyal'in 2762. konusu. Demek ki, o konudan önce Technopat Sosyal'de kuralların belirtildiği bir konu açılmamış ve, yönetim bazı işlerin ters gittiğini görmüş olacak ki kural belirleme kararı almış. Saçma sapan konular açıldı ve aşırı gereksiz mesajlar yazıldı deyip de Technopat.net sitesini yayından kaldırmamışlar demek ki. Bazı üyeler, büyük bir hırsla önlerdeki güncel tarihteki sayfaları çöplüğe çevirmiş olabilir ancak eski girdilerin çoğunluğunda çok büyük emekler söz konusu. -Başkalarını bilemesem de en azından benim girdilerim için öyle.- Kreatif bir fikir insanın aklına kolay gelmiyor. Ayrıca gelen bir fikri de yazıya anlaşılır bir şekilde dökmek çok zor. Her şey tamam olsa bile daha bunun yazım hataları var, anlatım bozukluğu var vesaire vesaire. Pire için yorgan yakmaya gerek yok. Birkaç temel kuralı belirledim, eksik görürsem ilave de ederim. Düzen isteniyorsa YHA kurallarının tavizsiz uygulanması yeterli. Mevcut moderasyon ekibi YHA kurallarını uygulamak istemezse YHA'ya moderatör olmaya bile hazırım. Konuyu, kurallar içinde eksik bir madde saptayıp ilave bir kural talebinde bulunabilmeniz için kilitlemiyorum.
Daha yapıcı bir öneride bulunursanız sevinirim. :)
 
Güvenlik bölümündeki faydalı bir konunun altına birisi saçma sapan bir mesaj yazıcınca o konu mu siliniyor? Veya, güvenlik bölümü mü siliniyor? Birisi saçma sapan bir konu açsa Technopat Sosyal'in ortadan kaldırılması mı daha mantıklı, yoksa o saçma konu mu silinmeli?

Buyrun açıklayayim.

Güvenlik konusu = Mantıklı
Güvenlik konusundaki saçma mesajlar = Mantıksız.

YHA = Mantıksız.
YHA girdileri = Mantıksız.
 
Buyrun açıklayayim.
YHA = Mantıksız.
YHA girdileri = Mantıksız.
YHA'ya bir tane bile bir girdi hazırladınız mı hiç? 🤔 Ben çok hazırladım. Lütfen insanları güldürebilecek nitelikte ve kaliteli bir YHA girdisi hazırlamadan yorum yapmayın. YHA'ya uzun ama kesinlikle sıkıcı değil aksine akıcı, hem gülümseten hem de neşelendiren özgün bir blog girdisi hazırlayabilin, bu konuyu o zaman bir daha konuşuruz. :D

Hocam bu blog'ların yöneticisi siz misiniz yani? :D
Screenshot_2020-08-10 Yalan Haber Ajansı .png

Evet. Sosyal'deki YHA blogunun kurucusu, müdürü, admini, Yönetim Kurulu Başkanı, patronu, CEO'su, editörü benim. Tapusu da bana ait. :D
Yetkim yettiğince müdahalede de bulunuyorum. Ama çoğu şeye yetkimin yetmediği de oluyor. :D
 
Son düzenleme:
Sevgili arkadaşlar, bu blog girdisini sayfamızı bol keseden eleştiresiniz diye yazmadım. Gecenin yarısı uyumak yerine oturup, satır satır yazı yazdım. Son iki satırı da eklemek istediğiniz bir şey varsa belirtip, kurallarımıza katkıda bulunabilmeniz için harflerin üzerine tek tek basarak, düşünerek, yazım hatasına karşı kontrol ederek, emek sarf ederek yazıyorum. Çok meraklı değilim yani. Klavyeden bir tuşa basınca ekranda satırlar belirivermiyor. Her şey bir emek istiyor. Sizlerden saygı rica ediyorum.


Abartmışsınız. 80 Milyonluk ülkedeki 312 bin üyeli sitede paylaştığım onca blog girdisi arasında en çok görüntüleme alan blog girdisi bile 2 bin görüntülemeyi geçmiyor. En çok görüntüleme alan girdi diyorum dikkat ederseniz. Görüntüleme sayısı 80'i bile geçmeyen girdilerim de var yani. İmzama bir tane açtığım konuyu koydum. Bir tane de faydalı bir blog girdimden koydum. İmzam 1516 mesajımın hepsinin altında tek tek görüntülendiği halde blog girdim bin görüntülemeyi geçmezken, açmış olduğum konu 3 bin görüntülemeyi solladı. İmzama koyduğum iki yazı hakkında 4'te 1'e yakın fark var. Buradan bile blog bölümünün ne kadar ıssız olduğunu anlayabilirsiniz.
Ayrıca, Technopat Sosyal kurallarının görüntüleme sayısının, Technopat Sosyal'e üye olan kişilerden fazla olduğunu da söylemek isterim. Aradaki 108 bin kişinin, en az 54 bininin kuralları beğenmediği için kayıt olmaktan vazgeçtiğini tahmin edebiliyorum. Yani üye olmaktan vazgeçecek olana Technopat Sosyal Kuralları bile yeterli olmuş. Gördüğünüz gibi, Sosyal'e kayıt olası olmayan biri aradığı bahane için YHA'ya bile ihtiyaç duymuyor. Kuralları okuyup, beğenmemesi kafi. Ayrıca blog bölümündeki hiçbir paylaşımın 421 bin görüntüleme almadığını tekrar belirteyim.
Eki Görüntüle 634240
Eki Görüntüle 634238
Hatta bırakın 421 bini, Technopat Sosyal Kurallarının 10'da birinin 2'de birinin 3'de biri kadar bile görüntüleme almış bir YHA girdisi bulunmamaktadır. :D


Güvenlik bölümündeki faydalı bir konunun altına birisi saçma sapan bir mesaj yazıcınca o konu mu siliniyor? Veya, güvenlik bölümü mü siliniyor? Birisi saçma sapan bir konu açsa Technopat Sosyal'in ortadan kaldırılması mı daha mantıklı, yoksa o saçma konu mu silinmeli? Birisi ana sayfadaki faydalı bir haberin altına durduk yere en ağır küfürleri yazsa sizce technopat.net'den ana sayfa bölümünün kalkması mı, pire için yorgan yakılıp üzerinde çok emek verilmiş o haberin kaldırılması mı? Veya, o yorumun silinmesi mi daha mantıklı olur? Technopat Sosyal kuralları -sıkı durun- Sosyal'in 2762. konusu. Demek ki, o konudan önce Technopat Sosyal'de kuralların belirtildiği bir konu açılmamış ve, yönetim bazı işlerin ters gittiğini görmüş olacak ki kural belirleme kararı almış. Saçma sapan konular açıldı ve aşırı gereksiz mesajlar yazıldı deyip de Technopat.net sitesini yayından kaldırmamışlar demek ki. Bazı üyeler, büyük bir hırsla önlerdeki güncel tarihteki sayfaları çöplüğe çevirmiş olabilir ancak eski girdilerin çoğunluğunda çok büyük emekler söz konusu. -Başkalarını bilemesem de en azından benim girdilerim için öyle.- Kreatif bir fikir insanın aklına kolay gelmiyor. Ayrıca gelen bir fikri de yazıya anlaşılır bir şekilde dökmek çok zor. Her şey tamam olsa bile daha bunun yazım hataları var, anlatım bozukluğu var vesaire vesaire. Pire için yorgan yakmaya gerek yok. Birkaç temel kuralı belirledim, eksik görürsem ilave de ederim. Düzen isteniyorsa YHA kurallarının tavizsiz uygulanması yeterli. Mevcut moderasyon ekibi YHA kurallarını uygulamak istemezse YHA'ya moderatör olmaya bile hazırım. Konuyu, kurallar içinde eksik bir madde saptayıp ilave bir kural talebinde bulunabilmeniz için kilitlemiyorum.
Daha yapıcı bir öneride bulunursanız sevinirim. :)
Kolay gelsin size bunlarla.
 
YHA'ya bir tane bile bir girdi hazırladınız mı hiç? 🤔 Ben çok hazırladım. Lütfen insanları güldürebilecek nitelikte ve kaliteli bir YHA girdisi hazırlamadan yorum yapmayın. YHA'ya uzun ama kesinlikle sıkıcı değil aksine akıcı, hem gülümseten hem de neşelendiren özgün bir blog girdisi hazırlayabilin, bu konuyu o zaman bir daha konuşuruz. :D

Yok artık? Bir şey hakkında yorum yapmak için o şeyi yapmamız mı gerekiyormuş? YHA bloglarını okuyorum hiç biri komik değil gereksiz blog kirliliği. Bu yorumu yapmak için YHA yazmama gerek yok. Bu kafa ile iyi günler diliyorum.
 
Kural 6. Sıkıcı haber hazırlamak yasaktır. Sıkıcı yazıları -illa paylaşmak istiyorsanız- kişisel blogunuzda paylaşmanız çok daha sağlıklı olacaktır.

Kural 7. TurboX, İzoly gibi kelimelerin kullanımını azaltın. Her haberin konuğu bu markalar olmak zorunda değil.

Kural 8. Hazırladığınız haberin başkası tarafından hazırlanmadığına emin olun

Kural 9. Hazırladığınız haberi -çok uzun olmamak kaydıyla- uzun yapmanız daha iyi olacaktır. Ama bunu akıcı ve komik bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Yazacak bir şey bulamadıysanız görsel içeriklerle de zenginleştirebilirsiniz. (Kendi editlediğiniz görseller orijinal içerik konusunda haberinize artı katacaktır.)

Kural 10. Kurallar herkes için geçerlidir, YHA'yı ziyaret edenler ile yazarlar tarafından okunması ve tüm YHA yazarları tarafından uyulması zorunludur.

Ekleme: Konu sabitlendi.
---

Bu kafa ile iyi günler diliyorum.
Konuyu saptırmayınız lütfen. Burada kural oluşturuyoruz siz konuyla alakalı olmayan mesajlar yazıyorsunuz. Konuyla alakalı olmayan bir mesaj yazmamak da bir kuraldır.

Bir şey hakkında yorum yapmak için o şeyi yapmamız mı gerekiyormuş?
Evet, aynen öyle! Nefes almadan önce, nefes alıp verebilmenin nasıl bir duygu olduğunu nereden bilebileceksiniz? Yemek yemeden önce yemeğin tadı hakkında nasıl yorum yapabilirsiniz? Daha dünyaya gelmeden, dünya hakkında nasıl söz söyleyebilirsiniz! Bisiklet sürmeden bisiklet sürmenin nasıl bir duygu olduğunu nereden anlayacaksınız? Müneccim misiniz? Yalan Haber bile hazırlamadan ajansımız hakkında tek bir olumsuz laf edemezsiniz.
YHA bloglarını okuyorum hiç biri komik değil.
Blog sayfamıza bir tane yazı siz hazırlayın, nasıl bir mizah anlayınız varmış görelim. Haber yazmasını öğrenelim.

Hiç biri komik değil gereksiz blog kirliliği.
Hangisi komik değil bir sürü yazı var? Komik olması için ne yapılmalı, neler düzeltilmeli gibi konuları yazmış mı diye bakıyorum da hiç biri yok! Örnek bir haber hazırlayın da fikir olsun, verdiğiniz katkıyla kalitede ilerleme olsun diyeceğim ama o da yapılmaz. Eeee! Peki sonuç? Boş boş eleştiriler. Eleştiriyorsanız, bir hata görüyorsanız nasıl düzeltmemiz gerektiğini de paylaşsanız hem siz kazanırsınız, hem de biz kazanırız. Bir tekme de ben vurayım hem de beğeni alayım demekle olmaz bu işler. Eleştirmek kolay, önemli olan nasıl düzeltebilirim demektir.
Doğru düzgün bir haber hazırlamaya çalışarak, haber hazırlamanın arkaya yaslanıp hiçbir katkı sunmadan bol bol ve boş boş eleştirmek kadar kolay olmadığını, ciddi bir zihin mesaisi istediğini ve hatırı sayılır bir zahmeti olduğunu belki anlar ve eleştirmeye illaki devam edecekseniz de hatayı düzeltmek için katkı sunup yapıcı eleştiriler yapmaya başlarsınız belki de belli mi olur? 🤔


Konu bazı üyeler tarafından tartışmaya çekildiği ve iki haftaya yakın vakittir hiç kimse katkı sağlamaya dahi yanaşmadığından ötürü konu bir süre kilit. Kurallara ekleyeceği bir fikri olan varsa beni etiketleyebilir.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Kaspersky Kullanıcısı
Okuma süresi
3 dakika okuma
Görüntüleme
1.251
Yorumlar
17
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Kaspersky Kullanıcısı adlı kullanıcının diğer girdileri

  • Trabzon'da yaşayan Temel araba almış
    Birazdan okuyacağınız hikayenin yazılı ve sözlü olarak bir eşi bulunmamaktadır. Rize'de yaşayan...
  • Zenginlik nedir?
    Zenginlik kağıt üstünde ve tanım olarak baktığımızda sahip olunan net sterlin varlığı, net külçe...
  • İyi gün dostu
    İyi gününde yanında olan, planlı ve programlı gününe eşlik eden, iyiliğini paylaşıp mutluluğunu...
  • Rezil olmadan vezir olunmaz
    Fadime'nin evladı oldukça çekingen biriymiş. Yapacağım davranışların sonucu ne olacak; bir söz...
  • Hırsızın hiç mi suçu yok?
    Nasrettin Hoca bir gün evine hırsız girdiğini görmüş. Hırsızı takip eden Hoca, hırsızın evine...

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı