[Güncellendi] 08.30'ta canlı ders olması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bizim 8.30'dan 14.20'ye kadar, insan uykulu oluyor tabi. Alıyorum laptopu yatıyorum L koltuğuma yan tarafa koyuyorum dersi yatarken dinliyorum 😆
 
Merhaba arkadaşlar.
Biliyorsunuz ki ramazan ayına girdik fakat bizim okul yönetimimiz ısrarla canlı ders saatlerini değiştirmek istemiyor. İftar saat akşam 7'de. Bizim canlı derslerimiz sabah 8.30'da başlıyor. Sahura kadar yatamıyorum, sonra birkaç saatlik uykuyla dayanmaya çalışıyorum. Mesela şu anda kalktım ve susuzum. Üstüne iftara kadar da bekleyeceğim. Canlı derslerde sağ olsunlar yoklama da alınıyor. Rehber öğretmenim yazdığım mesaja "cevap" bile vermedi. Sınıf öğretmenim ile de görüşeceğim. Bakalım, umarım lehimize bir şeyler olur.

Sahura kadar uyu kardeşim.
 
Hocam ben anlatmaktan sıkıldım gerçekten. Dersleri öğleden sonraya alsalar birçok insan için iyi olacak.

Ha ben tekim, değilim. Bu önemli mi? Ortada bir istek var ve yapılabilecekken değerlendirilmiyor.

Ortada kimin isteği var MEB'e veya bunun üzerine dilekçe bile yazan olmadı benim de dokunduğum şeyin altın olması gibi bir isteğim var anladınız? İlk başta tüm öğrencilerin sayısını alın sonra 2'ye bölün atıyorum 300 öğrenci 151'inden imza alarak imza kampanyası başlatın ama işin içine oruçda girdimi işler sıkıntıya giriyor. Sonuçda sizden farklı sınıflar üst ve alt sınıflarda var siz akşam ders işleyin diye onlar sabah işlemeli.
 
Laik bir ülkede belirli bir inanç için sanırım ders saatlerini değiştirmezler. Üniversitede bile 08:30’da başlayabiliyor dersler. 08:30, çevrim içi ders için biraz erken gibi ama çok sınıf olduğu için böyle yapıyor olabilirler. Yetişeceğini sanmıyorum diğer türlü.
Bu gibi durumlarda çoğunluğa göre hareket edilir. Eğitimi baltalamadığı sürece sorun olmaz. Öğrenciler de usanmaz. Yanlış bir bakış açısı.
 
Arkadaşlar! Beklediğimiz haber geldi:

Yarından itibaren dersler saat 10'da başlayacak.

Şunu da açıklamak isterim: Okul, askerî bir ortam değil. Bu sebepten ötürü aşırı bir disipline gerek yok. Laiklik ile de alakası yok. Çoğunluğun Müslüman olduğu bir yerde inisiyatif alınabilir. Kaldı ki MEB, bu dönem de okullar kendi kararlarını kendileri versin diyor.

Almanya'da bir okul günün güneşli olması sebebiyle, tatil edilmişti. Müdür Bey, öğrencilerin bu havanın tadını çıkarmasını istemiş.

Avrupada dahi böyle bir karar alınabiliyorsa, şu küçük saat konusu tartışma konusu bile olmamalı kanımca.

Neyse, umarım bu karar tüm ülkeye yayılır. Erkenden kalkmak ve iftarı beklemek zorlayıcı olabiliyor. Saatte küçük bir değişiklik yapmak, bu süreçte bize yardımcı olur.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı