0xc000021a ile MEMORY_MANAGEMENT mavi ekran hataları almak

İşletim sistemi
Windows 10

Bilal Güler

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Crucial 4 GB, Toplam 8 ama diğer 4 gömülü şekilde
SSD veya HDD modeli
Kingston SATA SSD
Ekran kartı
Dahili 2 GB
İşlemci
AMD Athlon Gold 3150U
Minecraft oynuyordum, birden dondu. 3 saniye kadar sonra MEMORY_MANAGEMENT hatası aldım. Tekrar açtım, bu sefer ise 0xc000021a mavi ekran hatasını aldım. Son durum ise şu: Güç butonuna basıyorum, fan dönüyor ama siyah ekran. Yani sanki bilgisayar kapalıymış gibi görünüyor. Bu yüzden minidump dosyalarını paylaşamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Memtestx86 diye bir yazılım vardı, onunla RAM'leri kontrol et.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

0xc0000021a yani WINLOGON_FATAL_ERROR hatası; bozuk Boot konfigürasyonları, bozuk OS dosyaları veya disk arızası sebebiyle oluşur.
RAM bellekle pek bağlantısı olan bir hata değildir. MEMORY_MANAGEMENT disk kaynaklı da oluşabilen bir hata olduğu ve belirttiğim hatanın da alındığını göz önüne alırsak önceliği disklere vermek çok daha pozitif olacaktır.

Eğer sistemi açabiliyor ve erişebiliyorsanız hata esnasında sisteme bağlı hariciler de dahil tüm disklerinize HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulayın.

Merhaba.

0xc0000021a yani WINLOGON_FATAL_ERROR hatası; bozuk Boot konfigürasyonları, bozuk OS dosyaları veya disk arızası sebebiyle oluşur.
RAM bellekle pek bağlantısı olan bir hata değildir. MEMORY_MANAGEMENT disk kaynaklı da oluşabilen bir hata olduğu ve belirttiğim hatanın da alındığını göz önüne alırsak önceliği disklere vermek çok daha pozitif olacaktır.

Eğer sistemi açabiliyor ve erişebiliyorsanız hata esnasında sisteme bağlı hariciler de dahil tüm disklerinize HD Tune 5.75 indirerek "Quick Scan" tiki kapalı şekilde "Error Scan" uygulayın.
Öncelikle, ilginiz için teşekkürler hocam. Şu anda bilgisayarıma herhangi bir erişimim yok; yani bilgisayarı açamıyorum, ekran gelmiyor. Ancak SSD'yi (SATA bir SSD) çıkardım ve başka bir bilgisayara bağlayıp dediğiniz testi yapabilirim. Testi yaptıktan sonra sizi bilgilendirebilirim.

Ayrıca değinmek istediğim, aldığım hatalarla alakalı bir sorum olacak: Sorunun termal macunun kuruması ile alakası olabilir mi?

Memtestx86 diye bir yazılım vardı, onunla RAM'leri kontrol et.
Hocam, bilgisayar açılmadığından test edemiyorum. Ayrıca tek bir çıkarılabilir RAM'e sahibim, ek olarak başka bir bilgisayara takıp da test edemiyorum.

Sorunun termal macun ile bir bağlantısı bulunmamakta. Direkt olarak depolama birimi veya RAM bellekten şüphelenmek, özellikle de depolama birimi adına daha doğru diyebilirim.

Disk bozuk mu değil mi ilk başta bunu görelim. Eğer sağlamsa SATA bağlantısı ve SATA portlarını kontrol edelim.

Sorunun termal macun ile bir bağlantısı bulunmamakta. Direkt olarak depolama birimi veya RAM bellekten şüphelenmek, özellikle de depolama birimi adına daha doğru diyebilirim.

Disk bozuk mu değil mi ilk başta bunu görelim. Eğer sağlamsa SATA bağlantısı ve SATA portlarını kontrol edelim.
Diskte sorun yoksa, sistem dosyaları bozuk olabilir; değil mi hocam? O yüzden format atmak çözüm olabilir. Eğer olmazsa, sorun nerededir?

Evet, olabilir.

İsterseniz şöyle bir yol izleyelim:

İlk başta sisteme sıfırdan kurulum yapmayı deneyelim.
Eğer bu hata tekrarlanmazsa sistem dosyaları nedeniyle hata alınmış diyebiliriz.

Ancak formata rağmen hata alınırsa diskinizi test edelim.
Bozuksa zaten direkt sebep budur deriz.

MEMORY_MANAGEMENT, sadece RAM kaynaklı oluşmuyor. Bu yüzden direkt disk ve sistem dosyaları kısmına yönelmiştim.

Evet, olabilir.

İsterseniz şöyle bir yol izleyelim:

İlk başta sisteme sıfırdan kurulum yapmayı deneyelim.
Eğer bu hata tekrarlanmazsa sistem dosyaları nedeniyle hata alınmış diyebiliriz.

Ancak formata rağmen hata alınırsa diskinizi test edelim.
Bozuksa zaten direkt sebep budur deriz.

MEMORY_MANAGEMENT, sadece RAM kaynaklı oluşmuyor. Bu yüzden direkt disk ve sistem dosyaları kısmına yönelmiştim.

Anladım hocam, dediklerinizi yapacağım. Ancak, sorun hala devam ederse ve diskte de sorun yoksa sorun RAM odaklıdır değil mi?

Anladım hocam, dediklerinizi yapacağım. Ancak, sorun hala devam ederse ve diskte de sorun yoksa sorun RAM odaklıdır değil mi?
Nispeten öyle diyebiliriz, bu senaryo yaşanırsa.
Önceden de ifade ettiğim gibi, önceliğimiz disk olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı