1.0 Turbo Motor vs 1.4 Motor

Hocam eğer 1.4 motor düz motor ise araç ağırlığı 1200Kg üzerinde olduğu zaman çekişi iyi olmaz rampalarda bayılır fakat son hızda motor hacminden dolayı iyi gider. 1.0 motor turbo olduğu için hızlanmada daha iyidir ama son hızda daha performanslı olmaz. Araçların beygirleri ve araçların ağırlıkları marka modelini belirtirseniz size net bilgi verebilirim
 
Mesela Ford'un 1.0 ecoboost motoru 140HP olan harika bir motordur. Ama Volkswagen'in 125 HP 1.4 motoruda var. Hangi araçlar olduğunu söylerseniz bir fikir yürütebiliriz.
VW 1.4 122-125 motorları zaten TSI turbo beslemeli. Ecoboost da çok harika değil yani. :D
 
Merhaba. Kendi görüşüme göre 1.4 daha iyidir. 0.9-1.0 cc silindir hacmi 3 silindire genellikle karşılık geliyor, turboyla eksik kalan silindir hacmi güç çıkışı eksikliğini kendi düşünceme göre bu şekliyle telafi ederek bu eksikliği böyle doldurmaya çalışıyorlar, Peuget ve Renault markalarda motor seçimlerinde özellikle buna çok dikkat etmek lazım. Turbo motorlarda arıza çıkaran parça sayısı muhtemelen normal motordan biraz daha fazla olabilir, yerinizde olsaydım 1.4'ü turbosuz motoru tercih ederdim, Renault Yeni Symbol'de 1.2 16V 75 BG benzinli ve normal motoru sırf (4 silindir) bu yüzden seçmiştim, bu açıdan 3 silindirli olmaması ve turbolu olmaması açısından bazı dezavantajlarını düşünerek.

Hayatınızın bir seçimini yapacak ve uzun yıllar boyunca bu ürünü kullanacaksınız, başka kullanıcıların da ayrıca kullanıcı görüşlerini almanızı önenririm, çünkü Renault Broadway ve Yeni Symbol (sıfırdan) kullanıcı tecrübem vardır, turbo tecrübem satın almadığım için yoktur. Bu söylediklerim sadece teoride de kalabilir, çünkü salt kendi düşüncemdir. Kolay gelsin.
 
Mesela 1.4 tsi Golf7 kullandım 1 yıl ve 1.4 olmasına rağmen benzinli turbolu olduğu için çoğu yeni nesil 1.6 motordan (düz) çok çok daha performanslıydı. 1.4 düz motor Seat İbiza var arkadaşımda ve çoğu 1.6 motorların (megane2 vs) arkasına yetişemiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı