1.000.000 TL'ye kadar araç önerisi

Urban ve Urban Plus paketleri önermiyorum.
Bende Urban Plus var. Bu kadar kronik sorunlu bir araba görmedim. Her arabanın dolu paketi daha iyi gerçekten. Bütçe varsa Megane Icon veya Egea Lounge.
Tabi dolu paket daha iyidir ancak 1m icon ve lounge bulması zor. Egea sedanı bulur ama önermem. Cross ile arasında konfordan tut yalıtıma kadar fark var.

Tabii dolu paket daha iyidir ancak 1M icon ve lounge bulması zor. Egea sedanı bulur ama önermem. Cross ile arasında konfordan tut yalıtıma kadar fark var.

Yalıtım ve konfor bakımından Cross daha kötü.
Egea kaportası hafiftir. Sedan modelleri Cross'lardan daha ağır. Bu nedenle yol tutuş performansı daha iyi.
Ayrıca Cross'ların HB olması sebebiyle bagajları kabine daha yakın. Bagaj sesi olduğu gibi kabinin içerisinde. Sedanlar da en azından kabinle bagaj arasında bir mesafe olduğu için yalıtım etkisi yaratıyor.
Ben Sedan kullanıcısıyım. İlk Cross almaya gittim. Bu saydığım sorunları fark ettiğim için Sedan aldım.
Ayrıca bu bütçeye 1.3 TCe Icon paket düşük kilometre Megane ve 1.6 Dizel Multijet Egea Lounge paket bulunabilir.

Güzel bir Skoda SuperB alınır o paraya hocam.

Değil SuperB, Octavia dahi alınmaz o paraya.

Yalıtım ve konfor bakımından cross daha kötü.
Egea kaportası hafiftir. Sedan modelleri Cross'lardan daha ağır. Bu nedenle yol tutuş performansı daha iyi.
Ayrıca Cross'ların HB olması sebebiyle bagajları kabine daha yakın. Bagaj sesi olduğu gibi kabinin içerisinde. Sedanlar da en azından kabinle bagaj arasında bir mesafe olduğu için yalıtım etkisi yaratıyor.
Ben sedan kullanıcısıyım. İlk cross almaya gittim. Bu saydığım sorunları fark ettiğim için sedan aldım.
Ayrıca bu bütçeye 1.3 TCe ıcon paket düşük kilometre Megane ve 1.6 dizel Multijet Egea lounge paket bulunabilir.

170 binde 2016 SuperB alacağım 2 hafta sonra, nasıl alınmıyor?

Yalıtım ve konfor bakımından Cross daha kötü.
Ben Sedan kullanıcısıyım. İlk Cross almaya gittim. Bu saydığım sorunları fark ettiğim için Sedan aldım.
Ayrıca bu bütçeye 1.3 TCe Icon paket düşük kilometre Megane ve 1.6 Dizel Multijet Egea Lounge paket bulunabilir.

alakası yok hocam 2 aracıda kullandım. Bariz cross daha kaliteli. Montajlayan personeller bile bunları söylüyor. Sedan tamamen şirketlere üretilen bir model.

Alakası yok hocam 2 aracıda kullandım. Bariz cross daha kaliteli. Montajlayan personeller bile bunları söylüyor. Sedan tamamen şirketlere üretilen bir model.

Ya hocam hangi montajlayan adam söylüyor bunu?
Ben Tofaş'ın tedarikçisiyim. Yıllık 50.000-60.000 adet ürün veriyorum. Araçlar tamamen aynı. Herhangi bir farklı yalıtım malzemesi kullanılmıyor. Tek fark birisi HB, birisi Sedan. Sedan'ın kasasının uzun olmasından ötürü dB olarak ses yalıtımı var. Fiziken de zaten bu böyle.
Senin kullandığın sedan ile HB arasında farklılıklar olabilir mi mesela?
Sedan gövde tipinde 3 farklı jant, 3 farklı lastik kullanılıyor. Cross gövde tipinde iki tip jant ve lastik mevcut. Kullandığınız Egea'ların aynı donanım ve jant/lastik ölçülerine uymadığını biliyorum. Bu nedenle konforun ve yalıtımın farklı olduğunu düşünüyorsunuz.

Egea Sedan:
Easy 195/65 R15 (teneke) (Konforsuz şirketler için üretilmiş paket.)
Urban 205/55 R16 (teneke)
Urban Plus 205/55 R16 (çelik)
Lounge 225/45 R17 (çelik)

Egea Cross:
Street 215/60 R16 (teneke)
Urban, Lounge 215/55 R17 (çelik)

Sedan gövde tipi Lounge paket en konforlu olandır. 225 taban lastik ölçüsü ve 45 yanak ölçüsü ile geliyor. Cross'un en dolusunda bile 215 taban ölçüsü var. Mantıken bu arabanın tutuşu sedana göre daha kötü. Yükseltilmiş gövde zaten savrulmaya birebir.
Performansa değinmiyorum bile.
Sedan'ın 0-100'ü 8.9 saniye civarındayken aynı motor Cross'un 10.8 saniye civarında. İyi olduğunu beyan ettiğiniz aracın konforu ve performansı eminim çok iyidir. 😂

Son düzenleme:
Herkese teşekkür ederim öneriler için. Bütçemi aile desteği ile 1.4m TL'ye kadar yükselttim muhtemelen sıfır ayarında Skoda kamiq veya Renault kadjar alacağım. Çünkü SUV tarzı bir araç alma kararı aldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı