1.000TL 500GB M.2 SSD önerisi

Yukarıda attığım SS teki gibi değerlerin arasında fark olsun istiyorum. Sanırsan şu an elimdeki SSD ile yakın değerlere sahipler.

Hocam araştırcağım şu an bunu kullanıyor musunuz?

Ayrıca bu site üzerinde uygun iyi bir site midir bilmiyorum kullanan var mı?

Edit: Site için güvenilir diyorlar.

Hocam kullanmadım bende ama almayı düşünüyorum.

Yalnız indirme hızı hesaplanırken 8E bölünüyor bu da 125mb/s ediyor. Attığım Exceria'nın yetersiz kalması için 15Gigabitlik internetinizin olması lazım.
hocam ben değerlerinin ss ini attığım ssd'de steam de 70 mbps max hız alıyorum speedtest ve türknet speed testte alıdım değerler sırasıyla 850 down 820 up // 950 down 819 up
fakat hdd ile 30mbps, nadiren 50 mbps alıyorum ssd ile sabit 55mbps max 75 mbps bunun nedeni ne olabilir acaba?

SSD üzerinde işlem yapılırken 54 52 derece normal hali iken 50gb veri indirdiğimde 55mbps hız ile 67 derece gördüm 64 e sabitlendi bunun nedeni ısınmamıdır notebook kullanıcısıyım SSD den mi kaynaklı yoksa notebooktan dolayı mı ısınma problemi.

İndirme hızının düşük olmasının nedenini bir yandan da SSD ısınmasına bağlıyorum aynı şekilde sizin görüşlerinizi nelerdir acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

İşelmciye de yük biniyor işlemcim max 3,90ghz ort 3,30 çalışan bir işlemcidir.
İ7 8750H işlemcim.

İşlemcim indirme yaparken bu hızlarda %80 90 bazen %100 arası kullanılıyor işlemci kaynaklı da olabilir mi?

Şu şekilde bırakıyorum eki.

HDD ile indirilirken ise böyle.

Dosya Ekleri

• HEpsi.png
    HEpsi.png
    537,2 KB · Görüntüleme: 32
  • HDD HEPSİ.png
    HDD HEPSİ.png
    554,2 KB · Görüntüleme: 35
Son düzenleme:
Hocam ben değerlerinin SS ini attığım SSD'de Steam de 70 Mbps Max hız alıyorum Speedtest ve TurkNet Speedtest'te alıdım değerler sırasıyla 850 down 820 up // 950 down 819 up
Fakat HDD ile 30Mbps, nadiren 50 Mbps alıyorum SSD ile sabit 55Mbps Max 75 Mbps bunun nedeni ne olabilir acaba?

SSD üzerinde işlem yapılırken 54 52 derece normal hali iken 50GB veri indirdiğimde 55Mbps hız ile 67 derece gördüm 64'e sabitlendi bunun nedeni ısınma mıdır notebook kullanıcısıyım SSD'den mi kaynaklı yoksa notebooktan dolayı mı ısınma problemi.

İndirme hızının düşük olmasının nedenini bir yandan da SSD ısınmasına bağlıyorum aynı şekilde sizin görüşlerinizi nelerdir? Acaba bilgilendirirseniz sevinirim.

İşelmciye de yük biniyor işlemcim Max 3, 90GHz ort 3,30 çalışan bir işlemcidir.
i7 8750H işlemcim.

İşlemcim indirme yaparken bu hızlarda %80 90 bazen %100 arası kullanılıyor işlemci kaynaklı da olabilir mi?

Şu şekilde bırakıyorum eki.

HDD ile indirilirken ise böyle.

CrystalDiskMark ile hem SSD hem de HDD de hız testi yapıp fotoğraf atabilir misiniz? Sorun büyük ihtimalle indirme sunucusu ile alakalı Steam her zaman 100mb/s vermiyor. İndirme sunucusumuzda bakabilir misiniz?

CrystalDiskMark ile hem SSD hem de HDD de hız testi yapıp fotoğraf atabilir misiniz? Sorun büyük ihtimalle indirme sunucusu ile alakalı Steam her zaman 100mb/s vermiyor. İndirme sunucusumuzda bakabilir misiniz?
Evet sorun steam ve epic games gibi uygulamaların sunucularında indirme hızlarını düşürüyor.İDM ile 50GB bir dosya indirmek istediğimde HDD ile bile 87 90 mbps gördüm sorun sunucularda.
image (1).png

Evet sorun Steam ve Epic Games gibi uygulamaların sunucularında indirme hızlarını düşürüyor. IDM ile 50GB bir dosya indirmek istediğimde HDD ile bile 87 90 Mbps gördüm sorun sunucularda.
Eki Görüntüle 1679418

Zaten olmadı gereken o SSD alacaksanız attığım g2'yi alabilirsiniz. Ayrıca HDD 7200 RPM ise 250-300mb/s hızında olur bu da 2 gigabit internete eşit.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı