1-1.5 milyon TL hatchback araç önerisi

Corsa tavsiye ederim. B segment bakıyorsanız ilk seçeneğiniz Corsa olsun, çünkü hem kaliteli hem de yeni bir arabaya bineceksiniz. Şehir içinde kullanım olacaksa işe giderken vs. İstanbul'da da Astra'ya göre park, manevra vs. handikapıyla daha avantajlı olur. Ayrıca bütçeyi de sonuna kadar kullanmamış olursunuz. Onun haricinde yol tutuşuyla, sürüşüyle, frenleriyle, virajlarda ve yüksek hızlarda verdiği güvenle Corsa segmentinde gayet başarılı ve birçok emsalinden daha iyi olan bir araba. Donanım ve güvenlik sistemleri olarak çoğu C sınıfı araçta olmayan özellikler Corsa'da var.

Konudaki bir arkadaş asla tercih etmiyeceğini söyledi fakat kararsızım. Bize dert olur mu sizce?

@fourleafclover bana göre 1.2 motor bir araba alınmaz çünkü triger kayışı motorun içinde. Bir yerde okumuştum bakımını zamanında yaptırmazsan motorun içindeki triger kayışı dağılıp, motorun yağlama sistemini tıkayabiliyormuş bu da motora ciddi zararlar veriyormuş. Tam da size tasarım olarak 208 güzel diyecektim de bence Toyota bakın derim. Toyota'yı motorları bozulmayan, sanayi yüzü görmeyen bir araba diye biliyorum. Mesela Toyota Corolla Hatchback da bakabilirsiniz.

Toyota Auris 1.33 de olur 1.6 Comfortta 1 Milyona tertemizini bulursun kadın kullanıcak demişsin aslan gibi kullanır. 3 Ayda 1.33 motorla 8000 km yaptım sadece aldığım da yağ bakımına götürdüm ve ben 650 bin cıvarına 123 bin kmde iken almıştım. Sen bahsettiğin fiyatlara çok daha temizini bulursun ve yeni bi model olur.

Konudaki bir arkadaş asla tercih etmiyeceğini söyledi fakat kararsızım. Bize dert olur mu sizce?

Tercih meselesi birçok faktöre bağlı. Arkadaş aracı küçük buluyor olabilir veya kendince daha konforlu bir araç arıyor olabilir. Sizin beklentilerinize göre Corsa on numara bir araç bence. Bugün 208 de alsan, Corsa da alsan, sanayi yüzü görmediği iddaa edilen Japon araçlarını da alsan bakımını düzenli olarak yaptırman uzun ömürlülük için şart.

"Bize dert olur mu?" da yine beklentine bağlı. Beklentisini fazla fazla karşılar standart bir İstanbul kullanıcısı için. Auris'e veya Corolla'ya bakmanı önermem, yeni Corolla hb alırsan bütçeni aşıyor zaten, Auris'te en az hem 7-8 yıllık bakacaksınız hem de donanım olarak daha geride olacak.

Corsa donanım olarak bu araçların önünde zaten fiyatını da göz önünde bulundurduğunda tam bir f/p aracı.

Corsa donanım olarak bu araçların önünde zaten fiyatını da göz önünde bulundurduğunda tam bir f/p aracı.
208 ile Corsa'nın motoru aynı. Tasarım olarak 208 tercih edilir bence. Ben olsam gözüm kapalı 208 alırdım . Nereye gidersem gideyim hep Corsa görüyorum niye bu kadar çok tutuluyor?

208 ile Corsa'nın motoru aynı. Tasarım olarak 208 tercih edilir bence. Ben olsam gözüm kapalı 208 alırdım . Nereye gidersem gideyim hep Corsa görüyorum niye bu kadar çok tutuluyor?

208'in de tasarımı çok güzel fakat arkadaş birkaç mesaj önce fazla sportif olmaması gerektiğini belirtmiş. 208'in tasarımı epey bir sportif ve genç işi. Corsa'da sportif fakat 208 kadar değil. Corsa'nın tutulma sebebi fiyatına göre sundukları ve Opel olması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…