Ha eğer soru buysa RAM'ların ciddi anlamda düşük güç tükettiğini söylemeliyim.Bilgisayar bileşenlerinizin toplam kaç Watt tüketeceğini mi hesaplamak istiyorsunuz? Eğer böyleyse düşünmeye gerek yok bile, genel anlamda ekran kartı ve işlemci üzerinde kaba bir hesap yapabilirsiniz, veya hesaplama siteleri var. Ayrıca şu konuda da belirtilmiş.
Ram Ne Kadar Watt Tüketir ?
Arkadaşlar eski sistemime RAM takviyesi yapacağım. Şu anda 1 GB RAM takılı onu çıkarıp 4 GB Kingston RAM takacağım. Güç kaynağı aşağıdaki resim ile aynı sorun çıkar mı ?www.technopat.net
Bu arada RAM RGB ise biraz daha fazla güç tüketir. Çok değil ama RGB olmayana göre biraz daha fazla tüketir. Haberiniz olsun.Arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkürler bende zaten fazla anlamıyorum bu işlerden genede ilgilendiğiniz için sağ olun.
Her elektrik bileşeni zamanda belirli bir enerji harcar, Watt ile ifade edilir genelde.Hocam soru çok garip. Watt güç birimidir. Volt ise çalışma gerilimi. Amper ise çekilen akım değeri. RAM için Watt değeri hiç duymadım. MHz değeri ve CL değeri olur.
Biliyorum hocam. Ben elektrikçiyim.Her elektrik bileşeni zamanda belirli bir enerji harcar, Watt ile ifade edilir genelde.
Bu değer RAM gibi bileşenler için çok ufak denilecek kadar.
Örneğin laptop adaptörleri belirli bir Watt değerine kadar destek sunar, bendeki 19V, 6,32A sağlıyor, çarpınca 120W, birim zamanda harcadığım enerji.
Ayrıca elektrik saatleriniz de Watt üzerinden hesaplanır. Dikkat edelim harcamalara sonra uzun fatura gelmesin.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.