1.3M'ye kadar araç önerisi

80city

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, Eylül ayı fiyat güncellemesi öncesinden beridir araç bakıyorum. Forumdaki konuları da inceledim ama karar veremiyorum.

Aklımda yeni Corsa 1.2t 130HP Ultimate vardı. Şu anki aracım da Corsa D kasa 2011 model. Açıkçası malzeme kalitesi, TRIM sesi olmaması, sorunsuz olarak 2 yıldır biniyor olmam, yakıt konusunda üzmüyor oluşu gibi faktörlerden dolayı tekrar Opel düşünüyordum.

Bana bir yakınım tarafından o bütçede Hibrit Yaris önerildi. Clio, 2. El Megane, Corolla Passat'lar Skoda'lar vs çok sayıda marka model seçeneği var. Benim için önemli olan otomatik olması, sorun ve masraf çıkartmaması, Ankara da dar sokaklarda, dar alanlarda park sorunu yaşamak pek istemiyorum b sınıfı ufak bir araç yeterli olacaktır.

Artışlardan sonra 0 Corsa bütçe dışı kaldı ama 0 ayarında temiz 2. Elleri bu bütçe aralığında mevcut. Sizlerin genel olarak düşüncesi nedir? Eat8 şanzıman ile ilgili, Corsa'lar ile ilgili ne önerirsiniz olumsuz bir durum var mı bildiğiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Önceki aracım da 2. Eldi ve sanayi yollarında süründüm ve tekrar öyle olsun istemiyorum.

Sorunsuz arac ariyorsan Japon bakacaksin. Ha ama bir Alman kadar guven vermez, teneke gibi hissettirir o ayri mesele...

Megane, Corolla vs. C sinifi. O da epey fark ettirir. B sinifi aractan C sinifi araca gecince esekten inip ata binmis gibi hissedersin :)

Park sorunu istemiyorum (hatchback) ve motor mekanigi sorunsuz olsun (Japon) almisken bir de B sinifi degil C sinifi olsun dersen Auris bak derim.

Yeni Opelleri beğenmiyorum. Kalite olsun verdiği keyif olsun. Peugeot'tan farksız. Astra H kasa ile L kasa arası o kadar farklı hissettiriyor ki. 1.2 motor zaten sıkıntılı motorlardan. Kayış yenilendi deseler bile hala sıkıntı çıkarıyor. 2021 2008 kullanan arkadaşım çok çekti.

Yeni Opelleri beğenmiyorum. Kalite olsun verdiği keyif olsun. Peugeot'tan farksız. Astra H kasa ile L kasa arası o kadar farklı hissettiriyor ki. 1.2 motor zaten sıkıntılı motorlardan. Kayış yenilendi deseler bile hala sıkıntı çıkarıyor. 2021 2008 kullanan arkadaşım çok çekti.
Efsane G kasayi da unutmayalim :) G kasanin verdigi tadi ne H'da ne J'de alabildim ... Park ettikten sonra donup donup bakardim :D

Arkadaşlar merhaba, Eylül ayı fiyat güncellemesi öncesinden beridir araç bakıyorum. Forumdaki konuları da inceledim ama karar veremiyorum.

Aklımda yeni Corsa 1.2t 130HP Ultimate vardı. Şu anki aracım da Corsa D kasa 2011 model. Açıkçası malzeme kalitesi, TRIM sesi olmaması, sorunsuz olarak 2 yıldır biniyor olmam, yakıt konusunda üzmüyor oluşu gibi faktörlerden dolayı tekrar Opel düşünüyordum.

Bana bir yakınım tarafından o bütçede Hibrit Yaris önerildi. Clio, 2. El Megane, Corolla Passat'lar Skoda'lar vs çok sayıda marka model seçeneği var. Benim için önemli olan otomatik olması, sorun ve masraf çıkartmaması, Ankara da dar sokaklarda, dar alanlarda park sorunu yaşamak pek istemiyorum b sınıfı ufak bir araç yeterli olacaktır.

Artışlardan sonra 0 Corsa bütçe dışı kaldı ama 0 ayarında temiz 2. Elleri bu bütçe aralığında mevcut. Sizlerin genel olarak düşüncesi nedir? Eat8 şanzıman ile ilgili, Corsa'lar ile ilgili ne önerirsiniz olumsuz bir durum var mı bildiğiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum.

Not: Önceki aracım da 2. Eldi ve sanayi yollarında süründüm ve tekrar öyle olsun istemiyorum.
Benim fikrimce Opel de eski kalite yok benim gozumde oyle. 1.2 puretech motorlar icin erken kayis yeniliyorlar diyenler var ve bakimsiz davranildiginda sorunlu bir motormus, yani ikinci el bakilmaz o motora bilginiz olsun. Sorunsuz diyorsaniz hicbir ulke Japonlarin yanina bile yaklasamiyor o konuda ve onerecegim araba Honda Civic ya da 1.8 hybrid corolla olabilir. Corsa bana gore icindeki dar hissiyat disinda guzel arac, sifir alacagim derseniz de 1.2 Ultimate paket Corsa gayet yeterlidir, 1.2 puretech motora da guzel bakarsaniz uzecegini sanmiyorum, sonucta uzse bu kadar kullanan insan olmazdi. Bu arada performansli surus seviyorsaniz da 1.2 turbo 130 beygir o arabayi iyi yurutuyor.

Son düzenleme:
Hocam 2023 mokka GS kullanıcısıyım standart 1.2 130 bg zaten hepsi, performans açısından tatmin ediyor ama yakıt konusunda biraz bonkör olmak lazım, önceki araba 1.0 e-tec Octavia idi. En azından ona göre çok yaktığını söyleyebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı