1.5 dCi nasıldır?

Berat Doğuş

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar, taş çatlasa 700 bin TL çıkarabiliyorum daha fazlası maalesef ki yok. Gerek doluluğu gerek arkadaşımın önerisi olarak aklımda 1.5 dCi Megane 3 veya Fluence var tercihen daha üst paketleri. Hatta bir tane 150000KMde 5 parça çizik sebepli boyalı bir örneğini buldum. Fakat, etrafımda kime sorsam Japon'ları veya başka arabaları önerirken o yaştaki bir dizelden olabildiğince uzak durmam gerektiğini söylüyor.

Babam sanayide usta, arabadan anlayan arkadaşları da var. Biraz da buna güveniyorum açıkçası. Tabii ki arabayı almadan önce detaylı bir eksper yaptırıp bir sorunu var mı diye baktıracağım, yine de yaklaşık bu kmde 2011 model dizel bir Megane benim başıma çok sorun açar mı? Arabadan büyük bir beklentim yok beni a noktasından b noktasına nispeten konforlu şekilde sorun yaratmadan götürmesi benim için yeterli.

Konu hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? Dizel megane/fluenceden vazgeçip son dönemde fiyatları yükselmiş Toyota'lara bakmak daha mı mantıklı olur? Özellikle bu fiyat ve kmdekiler ancak 2007 model civarından başlarken. Ayrıca, babam biraz kalıplı birisidir, bu sebeple küçük, b segment araba (Clio, i20) benim tarafımda çok mümkün değil maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 DCI motora hiç bir şey olmaz. Düzgün bakımları yapılmış bir araçta en fazla enjektör sıkıntısı yaşarsınız. O da yakıtın kalitesine bağlı. Sadece dizel araba kullanmayı bileceksiniz. Dizel araç şehir içinde 5-6 km işe gidip gelmek için alacaksanız birkaç ay sonra DPF dolar, turbo sıkıntı yaratır. Dizel araçlar kısa mesafe için değildir.

Şuan dizel megane kullanıyorum EDC şanzıman hariç her şeyden memnunum. Araç 320.000km'de. Motor açılmadı sadece şanzıman açıldı.

2013 Fluence 1.5dCi kullanıyorduk. 12X. XXXKM'den 19X. XXXKM'ye kadar kullandık. Eğer bakımları düzgün yapılmışsa ve hor kullanılmazsa ben sorun çıkaracağını düşünmüyorum. İvedik, Ostim ve Yıldız sanayide en az gördüğüm araçlardan biridir. Konfor ve sürüş keyfi olarak bence bir şey beklenmez fakat sorunsuzluk olarak bence gayet iyi bir araç.

Cevaplarınız için teşekkürler, küçük bir şehirde yaşıyorum, şu anki aracımızda günlük minimum 30 km falan yol yapıyoruz. Ben aracı uzun mesafede de sık sık kullanmak istiyorum açıkçası. Fakat, genel kullanımım şehir içi ulaşımımı sağlamak odaklı olacak. DPF dolmasıyla ilgili yüksek devirde kullanmanın sorunu büyük ölçüde çözdüğünü okumuştum birkaç yerde.

Turbo ile alakalı olarak da, aracı başlattıktan sonra devirin biraz düşmesini beklemek, turbonun yağlanmasını ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyormuş sanırım, aracı kapatmadan önce de aynı işlemi yapmak gerekli sanırım.

Evet bu yazdıklarınızı yaparsanız bir sorun yaşamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…