1.5 senelik POCO F2 Pro ve Xiaomi deneyimi ve pişmanlık

2 yıl kadar önce Mi 9T Pro alıp Xiaomi serüvenine katılmıştım. Daha sonra bu telefonu babama verip eski telefon Note 9 ile yola devam edip ardından iPhone 11 almıştım. Biliyorum ne bu böyle diyeceksiniz ama okumaya devam edin. iPhone 11'i aldım Android'e alışmış biri olarak kendimi öyle kapana kısılmış hissettim ki anlatamam. iPhone 11'i de sattım POCO F2 Pro modelini aldım. Geri kalan parayı da harcadım. Öncelikle neden yine Xiaomi aldın diye soracak olursanız POCO F2 Pro'daki sıvı soğutma ve işlemci gücü beni kendine çekti. Şu anda kullanıyorum halen. Ama bu telefonda oyun başında geçirdiğim süre en fazla 20 dakika ya olmuş ya da olmamıştır. Beni bu telefondan soğutan asıl şeye gelelim. MIUI yazılımı o kadar berbat ki. Yahu arkadaş ben Mi 9T Pro'ya dayanamayıp babama vermiştim. Azcık belki değişmişlerdir diye güvenip aldım ama pişman oldum. Telefonda tarayıcılarda aşırı şekilde MIUI ile adaptasyon sorunu var. Bazen sayfalar çöküyor bazen tam ekran sorunları oluyor vs. Yani şu an bana sorsalar en kötü arayüz hangisi diye MIUI derim. Bakın istisnasız her ay telefonun başında güncelleme bekliyorum ama gelin görün ki güncellemeler seri yayınlanmıyor. Seri yayınlanmadığı gibi kullanıcıdan kullanıcıya gelip gelmeme durumları oluyor. Şu an MIUI 12.5'in resmi olarak yayınlanmasını bekliyorum. Bakın senenin yarısını geçtik MIUI 13 konuşuluyor halen gelmedi güncelleme. Custom rom kullanıyorum şu an Xiaomi.eu rom kullanıyorum. Geliştirici kitlesi o kadar zayıf ki bu telefonun. Portlanan romlarda türlü türlü buglar, hatalar dolu. Ben Snapdragon ne güzel geliştirici kitlesi de vardır bunun diye aldım. Resmen rezillik. Hani bir söz var ya ucuz etin yahnisi yenmez diye, o söz çok doğru söylenmiş. Zamanında ben bu haltı General Mobile Discovery Elite'de de yemiştim. Oradan ders çıkaramamışım kendime. Keşke o ana geri dönseydik istisnasız Samsung Galaxy S20 alırdım. Ama geçti artık. Telefon fiyatları da uçtu. POCO F2 Pro elimizde kaldı. Artık bozulana kadar kullanacağız yapacak bir şey yok. Telefonu o kadar gömdüm bari iyi yanlarını da söyleyeyim. Şarj konusunda beni hiç üzmedi. Şarjı uzun gitti halen uzun gidiyor. Isınma sorunu yok. Film veya video izlerken güzel izletiyor ekranı güzel özellikle çentiğin olmaması güzel. Arayüz ve yazılımına ben takılmam diyen biriyseniz alın. Takılırım diyorsanız almayın, uzak durun bu markadan. Ben bu telefonun yazılım tarafında bu kadar hor görüleceğini hiç sanmazdım. MIUI 11 bile MIUI 12'den iyiydi bence.
 
Bende de Xiaomi Mi Note 10 Lite var, MIUI 12 gelince patatese dönmüştü fakat şuan MIUI Global 12.5.1 Kararlı sürümdeyim herhangi bir sorun yok. Sıkıntılar giderildi. Pil konusunda ise şarj olma süresi bir tık arttı gibime geliyor ve daha stabil oldu her şey.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşte bu yüzden Xiaomi önermiyorum kimseye. Önerirsem de Rom atmalarını söylüyorum.
 
Xiaomi tarayıcıyı virüs olarak görüyor çünkü telefon. Yanlış Xiaomi güncellemesi gelmişti geçen aylarda, o benim telefonumu da aynı şekilde yavaşlattı ve sapıttırdı. Dr web diye bir programla tara telefonu Google playde mevcut. Sonra fabrika ayarlarına geri döndür telefonu. Telefonu tekrar güncelle ama Xiaomi tarayıcıyı asla güncelleme bir daha! Farklı bir tarayıcı kullan ben Samsung tarayıcı kullanıyorum telefonum gayet düzgün. Umarım senin telefonun da düzelir. Artık Xiaomi telefon falan almam.
 
POCO ve Samsung arasında kalmıştım. Açıkcası POCO daha cazip geliyordu. Ama kullanıcılarının memnun olmaması yüzünden Samsung alacağım.
 
Yerinizde olsaydım iPhone 11’den sonra bir daha telefon değiştirmezdim. iPhone dünyası çok farklı.
iPhone ile bir gün USB'ye Linux ya da Windows yükleyebilirsem geçerim. Android benim için önemli bir yere sahip. iOS kapalı devre benim için. Kendim kullanırken bile sıkılıyorum.
 
Mi 6 kullanıyorum 3,5 senedir inan sorun yaşamadım ve bana garip geliyor ben Snapdragon 835 var ve hala cayır cayır çalışıyor. Arayüzü de hala akıcı. Belki cihazda sorun vardır?
MİUI sürümlerinin hepsi kötü değil.
 
Mi 6 kullanıyorum 3,5 senedir inan sorun yaşamadım ve garip geliyor bana. Snapdragon 835 var ve hala cayır cayır çalışıyor. Arayüzü de hala akıcı. Belki cihazda sorun vardır?
Mi 6 ile çok farklı bu telefon. Optimizasyon tam anlamıyla yok gibi mesela şöyle diyeyim Popup kamera var. Whatsapp'ın kendi kamera uygulamasında ön kamerada flaşı açmana rağmen görüntü geç çekilip flaşı kaçırıyor. E sende telefonun kendi kamerasıyla çek diyeceksiniz ama o an önemli bir şeyi direkt hızlıca göndermek istiyorsunuz mesela olmuyor. :)
POCO ve Samsung arasında kalmıştım. Açıkcası POCO daha cazip geliyordu. Ama kullanıcılarının memnun olmaması yüzünden Samsung alacağım.
Samsung bana göre Android'in piri. Daha sonra OPPO ile OnePlus.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı