1.500 TL M.2 SSD Önerisi

RRaidyn

Hectopat
Katılım
29 Mart 2020
Mesajlar
864
Çözümler
3
Merhaba, son bir aydır M.2 SSD için araştırma yapıyorum ama tam olarak ne alsam karar veremedim.
Windows + büyük oyunları depolayabileceğim bir SSD almak istiyorum. Ayrıyeten kullandığım iki adet normal SSD mevcut. Bunları da küçük oyunları ve ıvırzıvır dosyaları depolamak için kullanacağım. Şu an kullandığım SSD'de oyun oynadığım zaman bir süre sonra oyun saçma sapan yüklenme sürelerine ulaşıyor, haritalar yüklenmiyor vesaire.

Satın almak istediğim SSD Samsung 970 EVO Plus idi fakat sürekli gelen bir zam var ve sanırım parayı tamamlayana kadar bütçemi çok üst aşacak.
Bütçem şu anda 1.500 TL fakat 2.500 TL civarına çıkabilirim birkaç hafta sonra. ( gelen zamları da göz önünde bulundurarak 2 haftalık bir tahminde bulunup önerin.)

Öneri harici de sormam gerekirse, biraz abartıyor muyum acaba? Bir M.2 SSD için 2.5k vermek mantıklı mı? Onun yerine bir HDD ile işi çözebilir miyim ki...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam oyunları büyük küçük diye SSD'ye yüklemektense şöyle bir şey yapabilirsiniz :
SSD oyun performansını etkilemez sadece yükleme ekranlarını kısa tutar HDD kadar uzun sürmez dolayısıyla SSD'ye yüklenmekde anlam yok ben Samsung 970 EVO Plus kullanıyorum Windows ve kullandığım programları SSD'de tutup tüm oyunlarımı HDD'de tutuyorum. Gta 5 gibi yükleme ekranları can sıkan bir oyununuz varsa elbette SSD'ye atabilirsiniz ancak ben olsam çok doldurmam.
 
Ben şunu alın bunu alın diye bir SSD öneremem ama almayın diye önerebilirim belki. Corsair MP510. ben kullanıyorum belli bir doluluktan sonra yazma hızı aşırı düşüyor. Sadece bende mi sorun var diye forumlarda araştırdım aynı sorunu yaşayan çok insan gördüm. Net bir çözümü de yok.
 
Bana kalırsa artık hard disk bütçe bakımından zorunluluk yoksa veya büyük dosyaları depolamak için kullanmayacaksanız tercih edilmemesi gereken bir şey. Bilmiyorum yani bana artık eski ve yavaş geliyor. Zaten bütün disklerimde kullandığım programlar ve oynadığım oyunlar yüklü. Yani hepsini aktif olarak kullanıyorum ve hard diske yüklü olan bir oyuna girerken nispeten daha yavaş açılmasından fark ediyorum.
 
Hocam forumdaki arkadaşların kıymetli önerileri sonrasında benim de satın aldığım şöyle bir ssd önerebilirim.


Donanım itibariyle pcie 4'ten faydalanabilecek misiniz bilmiyorum ama sanırım olmasa bile pcie3 hızında çalışıyor.
Hdd kısmına gelecek olursak, bence eğer veri yoğunluğu bulunan bir iş yapmıyorsanız(video veya mimari render gibi) gerçekten şu an sıfırdan hdd almak mantıklı değil. Eskisi gibi uygun da değil fiyatları.
 
Ben şunu alın bunu alın diye bir SSD öneremem ama almayın diye önerebilirim belki. Corsair MP510. ben kullanıyorum belli bir doluluktan sonra yazma hızı aşırı düşüyor. Sadece bende mi sorun var diye forumlarda araştırdım aynı sorunu yaşayan çok insan gördüm. Net bir çözümü de yok.
MP510'un iç yapısı değiştiği için alınmaz. Ek olarak yazma hızının belirli bir doluluktan sonra düşmesi veya çok fazla aktif kullanımdan sonra düşmesi normaldir. Çok fazla kullanıyorsan SLC Caching Size limitini aşıyorsun demektir. Bu da her markada olan bir limitlendirme. Sadece diske göre bu limit artıp azalabiliyor.

Bütçe arttırma imkanı varsa bunu öneririm.
 
Merhaba,

Seagate Firecuda 510 okuma yazma olarak seni üzmeyecek bir ürün olduğunu düşünüyorum. 2500 TL civarlarına çıkabilirsen de kaçırmaman gereken tek ürün Samsung 980 pro 1 TB. Okuma Yazma olarak 7,000/5,000 MB değerler sunuyor. Ek olarak da önerebileceğim Corsair MP600 Pro 1 TB Okuma/Yazma değerleri yüksek ayriyeten kendi soğutma bloğu olan bir model.

2500 TL civarlarına çıktığınız an M.2'lerde seçebileceğiniz model yelpazesi kaliteli olabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı