1.70 boyundaki birisi her türlü motoru kullanabilir mi?

Mc_Tuto

Centipat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Merhaba, umarım iyisinizdir. Ben iki teker sevdalısıyım. Küçüklükten beri her gün saatlerce bisiklet sürmekten bile sıkılmıyorum. Seneye motor ehliyeti alacağım. En basitten, en ağıra doğru yani her motorcunun hayali olan 1000CC olan güçlü motorları sürmek istiyorum. Demek istediğim yarış tipi motorlar.

17 yaşındayım boyum tam 1.70. motorlar hakkında bilgili birisi değilim. O yüzden size sormak istediğim birkaç sorum var:
  • 1.70 boy ile her türlü motor sürülür mü? Gerçekten süremeyeceğim motor var mıdır?
  • Boyumu aşan motorlar için, durduğumda parmak uçlarınımı zorlamalı mıyım yoksa kendimi yana yatırarak mı durmalıyım?
  • Son olarak 1.70 yani benim boylarımda birisinin motor sürerken avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Son düzenleme:
Merhaba, umarım iyisinizdir. Ben iki teker sevdalısıyım. Küçüklükten beri her gün saatlerce bisiklet sürmekten bile sıkılmıyorum. Seneye motor ehliyeti alacağım. En basitten, en ağıra doğru yani her motorcunun hayali olan 1000CC olan güçlü motorları sürmek istiyorum.
  • 17 yaşındayım boyum tam 1.70. motorlar hakkında bilgili birisi değilim. O yüzden size sormak istediğim birkaç sorum var:
  • 1.70 boy ile her türlü motor sürülür mü? Gerçekten süremeyeceğim motor var mıdır?
  • Boyumu aşan motorlar için, durduğumda parmak uçlarınımı zorlamalı mıyım yoksa kendimi yana yatırarak mı durmalıyım?
  • Son olarak 1.70 yani benim boylarımda birisinin motor sürerken avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Cevap verecek arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Teşekkürler umarım sizin de gününüz güzel geçiyordur öncelikle şu sorunuza cevap vereyim 1.70 her motoru kullanamaz özellikle dağ motoru dediğimiz yani cross motor ve enduro motor süremessiniz onun dışındaki çift tekerleri kullanabileceğinizi düşünüyorum durduğunuzda ayağınızın yere bastığından emin olmalısınız yoksa düşme olsasılığınız çok fazla şöyle ayaklığı açıp duracağım derseniz her ışıkta istop eder motor fakat ayaklık pinini devre dışı bırakmak çok da zor değil son olarak kısa boylu insanların motordaki avantajları daha fazla özellikle manevra gibi çok önemli bir hareketi kısalar harika bir avantaj yakalar uzunların işi ise biraz zordur vs. vs. Bir de 125 CC ya da 250 CC'den bir anda 1000 CC geçerseniz 2. gün helvanızı yeriz Allah gecinden versin.

Teşekkürler umarım sizin de gününüz güzel geçiyordur öncelikle şu sorunuza cevap vereyim 1.70 her motoru kullanamaz özellikle dağ motoru dediğimiz yani cross motor ve enduro motor süremessiniz onun dışındaki çift tekerleri kullanabileceğinizi düşünüyorum durduğunuzda ayağınızın yere bastığından emin olmalısınız yoksa düşme olsasılığınız çok fazla şöyle ayaklığı açıp duracağım derseniz her ışıkta istop eder motor fakat ayaklık pinini devre dışı bırakmak çok da zor değil son olarak kısa boylu insanların motordaki avantajları daha fazla özellikle manevra gibi çok önemli bir hareketi kısalar harika bir avantaj yakalar uzunların işi ise biraz zordur vs. vs. Bir de 125 CC ya da 250 CC'den bir anda 1000 CC geçerseniz 2. gün helvanızı yeriz Allah gecinden versin.

Teşekkür ederim.

Dağ motorlarıyla işim olmaz zaten. Ama merakımdan sorayım süremezsinizden kasıt tam olarak nedir açıklar mısınız? Yoksa kolum gaz pedalına falan mı yetmez 😃

Durma konusunda ise boyumu aşan motorlar için tek ayağa ağırlık vermek istiyorum yani kısaca yana yatık bir şekilde durmak istiyorum. Mantıklı mıdır?

Sizce genel olarak kısa boylu bir insan motorda daha mı avantajlı?

Zaten yavaş yavaş geçiş yapmayı düşünüyorum ilk motoru 250 CC olarak alacagım ortalama 1 yıl kullandıktan tecrübe edindikten sonra 1.000 CC gibi yüksek rakamlara geçerim bu konuda tavsiyeniz varsa sizi dinlerim.

Allah hepimize sağlıklı ömür versin.

Yoksa kolum gaz pedalına falan mı yetmez
Güldürdünüz beni hocam Allah'ta sizi güldürsün :D hocam ayağınız yere yetişmez motora kaldırımdan falan çıkmanız gerekir yana yatık bir şekilde olarak tam kastınız ne genel olarak tabii ki kısa insanlar daha avantajlı ve hocam 250 CC başlamayın.

Yoksa kolum gaz pedalına falan mı yetmez.
Güldürdünüz beni hocam Allah'ta sizi güldürsün :D hocam ayağınız yere yetişmez motora kaldırımdan falan çıkmanız gerekir yana yatık bir şekilde olarak tam kastınız ne genel olarak tabii ki kısa insanlar daha avantajlı ve hocam 250 CC başlamayın.

Amin 😃
Yani motora bir şekilde bindikten sonra sürebilirim ama duruşu çok sıkıntı olur ben böyle anladım doğru mudur?
Yana yatık bir şekilde diyişim yani durunca örnek veriyorum motorun ağırlığını sağ ayağıma vereceğim motor da sağ tarafa yatık olacak ama sol ayak havada olacak bir resimle göstermem gerekirse:

images (10).jpeg

Bu hareketi durunca ve bir ayağımın yere bastığını düşünün.

Kaç CC ile başlamalı ne kadar sürede geçiş yapmalıyım sizce? Birden geçince ne olur? Gazamı geliyoruz yoksa 😃

Amin 😃
Yani motora bir şekilde bindikten sonra sürebilirim ama duruşu çok sıkıntı olur ben böyle anladım doğru mudur?
Yana yatık bir şekilde diyişim yani durunca örnek veriyorum motorun ağırlığını sağ ayağıma vereceğim motor da sağ tarafa yatık olacak ama sol ayak havada olacak bir resimle göstermem gerekirse:

Eki Görüntüle 2475741

Bu hareketi durunca ve bir ayağımın yere bastığını düşünün.

Kaç CC ile başlamalı ne kadar sürede geçiş yapmalıyım sizce? Birden geçince ne olur? Gazamı geliyoruz yoksa 😃

Siz yarış tarzı yapmak istiyorsunuz ama fotoğraftaki gibi yapmanızda bir sakınca yok diye düşünüyorum 125 CC bile çok seri 250 sizi üstünden atar öyle diyeyim.

125 çok daha iyi olur geçişleri kendiniz belirlemeniz lazım ben oldum diyene kadar o motoru bırakmayın.

125 çok daha iyi olur geçişleri kendiniz belirlemeniz lazım ben oldum diyene kadar o motoru bırakmayın.

Siz yarış tarzı yapmak istiyorsunuz ama fotoğraftaki gibi yapmanızda bir sakınca yok diye düşünüyorum 125 CC bile çok seri 250 sizi üstünden atar öyle diyeyim.

Teşekkürler. Gerçekten çok yardımcı oldun. Kafamdaki soru işaretleri giderilmiş oldu. İyi geceler diliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı