1.71 boy daha uzar mı?

JustBurak

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta da yazdığım gibi size bir soru sormak istiyorum. Şu anda 17 yaşındayım boyum 1.71 lise 3'e gidiyorum. Babam 1.70, annem 1.60. Barfiks çekiyorum elimden geldiğince de vitamin almaya çalışıyorum. Acaba boyum ne kadar uzayabilir, 1.78 - 1.80 olma şansım var mı? Veya siz 17 yaşından sonra ne kadar uzadiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Başlıkta da yazdığım gibi size bir soru sormak istiyorum. Şu anda 17 yaşındayım boyum 1.71 lise 3'e gidiyorum. Babam 1.70, annem 1.60. Barfiks çekiyorum elimden geldiğince de vitamin almaya çalışıyorum. Acaba boyum ne kadar uzayabilir, 1.78 - 1.80 olma şansım var mı? Veya siz 17 yaşından sonra ne kadar uzadiniz?
Uzaman devam edebilir genetiklere bağlı. Uğraşırsan bence uzar. Şuan 17 yaşındayım hiçbişey yapmıyorum 1.67 yim birşey yapmam gerek artık heralde.

Gelişiminin ne zaman başladığını bilmediğimiz için ne zaman uzamanın duracağını da bilemeyiz. Annem 1.57 babam 1.72 ben 1.82'yim. Ben lise 3'ten sonra 2 cm falan uzamışımdır en fazla ama lise 3'te 168 olan arkadaşımla üniversite 2 de karşılaştığımda 1.76-1.77 olduğunu görmüştüm. Çünkü onun gelişim dönemi benden daha geç başlamıştı. Sana tavsiyelerim geceleri en geç 11 gibi yatıp 8-9 saat uyuman ,hayvansal protein tüketmen ve haftada 2 gün statik esneme yapman. Geri kalanı tamamen genetik. Sporu, özellikle barfiksi bırakma. Hatta üzerinde çok durup gelişirsen muscle up yapmayı yeni hedefin olarak belirle.

Geri
Yukarı