1 ay önce alınan Western Digital HDD'de 2545 tane bad sector çıktı

xefirikin

Hectopat
Katılım
13 Temmuz 2018
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
WD Blue 1 TB 7200RPM
Anakart
MSI H510M-A PRO
Merhaba. Ben yaklaşık 1 ay önce Hepsiburada'dan "WD Blue 1 TB 7200RPM" hard disk aldım site kendisi satıyordu. Hard diskimde yavaşlamalar fark ettim ve HD Tune Pro ile bakmak istedim health ekranında 2545 tane bad sectore denk geldim. HardDiskSentinel'de ise HDD sağlığı %0 gözüküyor. 1 ayda böyle olması normal mi? Fabrika çıkışlı mı bir hata var yoksa?

Birde donanımsal olmama ihtimali var mı programla falan düzelebilir mi?
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_45.png
    Screenshot_45.png
    43,2 KB · Görüntüleme: 80
Son düzenleme:
Hocam bu programlar tuhaflaştı. Bugün ben de HDD Tune ile kontrol ettim diskin yanıyor dedi. HDD Sentinel denedim gayet sağlıklı dedi. CrystalDiskInfo ile baktım o da sağlıklı dedi. Seagate'in kendi yazılımını indirip denedim o da sorun var dedi.
 
Hocam bu programlar tuhaflaştı. Bugün ben de HDD Tune ile kontrol ettim diskin yanıyor dedi. HDD Sentinel denedim gayet sağlıklı dedi.
Hocam 2 programda da 2545 bad sector dediği için kafam karıştı başka bir test falan var mı yapabileceğim yada bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

Quick yazan tiki kaldırıp altta 1000 yazan yere 990 yazıp bir taratın ne çıkacak. Programlar versiyon farkından bile bazen hatalı rapor verebiliyor.
Taratıp dönüş yapacağım hocam. Ama 2 kullandığım programda son sürüm ve 2sinde de aynı hatayı veriyor anormal değil mi bu durum
 
Quick scan yaptım birşey bulmadı normal scanda yapmalı mıyım?
Quick scan özelliği pek bir işe yaramaz. Tam tarama yapılmalı. Ancak şu zamana kadar 2545 tane sektörü iptal edip yenisini atadığına göre zaten diskte bir şeyler ters gidiyor demektir.

Sadece 255 saat açık kalmış ve 26 kez aç-kapa yapılmış. Hepsiburada'nın kendisi refurbished disk satmayacağına göre bu diskin başına bir iş gelmiş olmalı. Veyahut bir üretim hatası gibi bir şey olabilir.
 

Geri
Yukarı