1 aylık 2. el motor satılır mı?

Barboross

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450 M-A Pro Max Anakart
Ryzen 5 5600 işlemci
RX6600 8GB Ekran kartı
16GB DDR4 3200 mhz Ram
700 Watt PSU
Depolama 1TB M.2 SSD + 480 GB Samsung Evo 870 SSD
Herkese merhaba, arkadaşlar, ben 1 ay önce bir motor aldım 1000 km yol yaptım ve şimdi satmak istiyorum kış geliyor diye satmamda herhangi bir sıkıntı olur mu? Bu arada motor 2. el olarak alindi.

Herkese merhaba, arkadaşlar, ben 1 ay önce bir motor aldım 1000 km yol yaptım ve şimdi satmak istiyorum kış geliyor diye satmamda herhangi bir sıkıntı olur mu? Bu arada motor 2. el olarak alindi.

Kışın talep az olduğu için piyasada fiyatları azalıyor yaz geldiğinde talep çok olunca fiyatlar artıyor ona göre satış yapın.

Yanlış bilgi
Dostum niye sorun olsun?
Sorun oluyor işte. 1 sene veya 6bin kilometre kanunu mevcut. Sıfır alınan motorun üstünden ya 1 sene geçecek veya 1 seneden erken satmak için de 6000 kilometre yapılmış olması lazım. Geçen sene temmuz ayında bu kanun yürürlülüğe girdi. Yani satamaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun oluyor işte. 1 sene veya 6bin kilometre kanunu mevcut. Sıfır alınan motorun üstünden ya 1 sene geçecek veya 1 seneden erken satmak için de 6000 kilometre yapılmış olması lazım. Geçen sene temmuz ayında bu kanun yürürlülüğe girdi. Yani satamaz.
Kişiselde geçerli değil bu. Ticaride geçerli sadece.

Verdiğiniz bilgi yanlış kişisel de geçerli değil.

Hayır. O kanun çıktığından beri 2 kere sıfır 6000 km'den düşük motosiklet sattım 6 ayı dolmadan.
Çok ilginç gerçekten. Şimdi araştırdım bir kaç gazetenin haberini ama onlarda tüm araçları kapsar yazıyor. Ozaman ya haber yanlış ya da kanun var ama kimse uygulamıyor. Ülkemizde kanunlarda saçma zaten orası ayrı da ne bileyim sonuçta karaborsa yapanlar hep bireylerdi bizim burada honda pcx ve forza karaborsacılığı çoktu. Bayide motor vardı ama yok diyordu 20 bin lira rüşvet verene veriyorlardı. O alanlarda 50-60 bin lira üstüne koyup satışa koyuyordu.

Ama doğrudur tabi dediğiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı