1 aylık LENOVO LOQ laptop mavi ekran veriyor

Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1cUE4m87_agac-2J2MKSuZCQEV8jQyuoy?usp=sharing
RAM
24
Ekran kartı
4050
İşlemci
i5 12450 HX
1 ay bile olmadı Lenovo LOQ laptopu alalı ve Windows 11 istememe rağmen zorla Windows 11 kurdu bilgisayarcı. Windows 11'in sıkıntılı olduğunu biliyorum, umarım Windows'tan dolayıdır mavi ekran sorunları. PC bazen durduk yere donuyor, fare imleci çalışıyor ama onun dışında her şeyin durduğu oluyor 4-5 saniye bazen de böyle olduktan sonra mavi ekran veriyor. PC kapanıp geri açılıyor düzeliyor bir süre boyunca. Sizce bu Windows 11 yüzünden mi PC'den kaynaklı mı? Windows 11 yüzündense eğer Windows 10'a da geçebilirim.

Hatayı düzeltmek için yaptığım şeyler:
CMD'ye SFC /scannow yazdım, YouTube'da izlediğim birkaç kodu girdim CMD'ye.
Windows Defender'i kapattım.

Alt tarafa aldığım hatanın Minidump'unu attım. Yardımcı olur musunuz?

Gerekiyor hocam. İndirdiğiniz ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe yazdırıp PC'yi USB bellekten başlatacaksınız. Temiz kurulum bu şekilde olur.

Gerekiyor hocam. İndirdiğiniz ISO dosyasını Rufus ile USB belleğe yazdırıp PC'yi USB bellekten başlatacaksınız. Temiz kurulum bu şekilde olur.

Hocam güniçinde deneyeceğim. Windows 10 kurulup sorun düzelirs hayır duası edeceğim size. Yardımınız için teşekkürler.

Donanımsal problem var yüksek ihtimal.
Sürücüleri baştan aşağı güncelle. Emin değilse birlikte yapalım.
Güncel sisteme güncel olmayan OS kullanma.
Şu testleri yapıp sonuçarı yolla.
Sonradan RAM ekledin mi bu sisteme ?

Donanımsal problem var yüksek ihtimal.
Sürücüleri baştan aşağı güncelle. Emin değilse birlikte yapalım.
Güncel sisteme güncel olmayan OS kullanma.
Şu testleri yapıp sonuçarı yolla.
Sonradan RAM ekledin mi bu sisteme?

Kendim RAM eklemedim ama satan firma 8 GB RAM'in üstüne extra 16 GB RAM eklemiş hocam.

RAM modelleri nedir ? Onlarında göreslini CPU-Z ile at.
Ekran görüntüsü 2025-01-22 120343 tech.png

Geri
Yukarı