1 buçuk yılda SSD sağlığının 90'a gelmesi normal mi?

O zaman sorun yok.

Veriyor. Sadece sağlığı yanlış gösterebilir eğer desteklemediği bir diskse.

Sağlık konusunda soruyorum hocam. Net bir bilgi verebilir mi?
Recep beyin testinde SSD ölüm testi yaptığı videoda CrystalDiskInfo hddsentielde 0 yazıyordu sapa sağlam sıfır çalışıyordu.
O zaman sorun yok.

Veriyor. Sadece sağlığı yanlış gösterebilir eğer desteklemediği bir diskse.

En kısa sürede tekrar bakarsanız çok sevinirim hocam.

Recep beyin testinde SSD ölüm testi yaptığı videoda CrystalDiskInfo HDD Sentinel de yazıyordu sapa sağlam sıfır çalışıyordu.
SSD'lerde sağlık genelde veri yazmaya göre belirlenir. Ölüm testinde diske çok veri yazılıyor ve disk için belirlenen veri yazma değeri geçilince sağlık 0 olabiliyor.
Ölüm testi dışında net sağlık bilgisi verir.

SSD'lerde sağlık genelde veri yazmaya göre belirlenir. Ölüm testinde diske çok veri yazılıyor ve disk için belirlenen veri yazma değeri geçilince sağlık 0 olabiliyor.

Tam net bir bilgi veremez diyorsunuz anladığm kadarıyla. Yazmaya göre belirleniyor sa net bilgi verilemez o zaman.

En kısa sürede bu mesajıma bakarsanız çok sevinirim CrystalDiskInfo değerleride böyle tam net bir dediğim gibi sağlık değeri veriyor mu garantiye göre çalışıyor diye biliyorum atıyorum 300TBW garantisi var o bitince 0 oluyor ona göre çalışıyor yani diye biliyorum.

1639333150074.png

Normal gözüküyor. Ek olarak o değerler kontrolcü içindeki yazma ömrü ile alakalı. Yani pek önemi yok bana göre. Çünkü yeni nesil SSD diskler, o yazma ömründen çok daha fazla dayanıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı