Çözüldü 1 GB RAM Pentium 4 işlemciye Windows'un hangi sürümü kurulmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cryptopat

Hectopat
Yer
Germany Kruzberg
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
1 GB RAM Pentium 4 işlemciye Windows'un hangi sürümü kurmalıyım? Dost hatrına yapacağım PC kasıyor dedi Windows 10 kur dedi. İçimden kahkaha attım. Windows 7 ve altı istemiyor. RAM takviyesi ve SSD ile müthiş bir sistem olacağını söylemeliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Windows 7 Professional. RAM ve SSD takviyesi şart.
Eğer denemek isterse Lubuntu, Kubuntu gibi hafif Linux dağıtımları da olabilir.
1 GB RAM Pentium 4 işlemciye Windows'un hangi sürümü kurmalıyım? Dost hatrına yapacağım PC kasıyor dedi Windows 10 kur dedi. İçimden kahkaha attım. Windows 7 ve altı istemiyor. RAM takviyesi ve SSD ile müthiş bir sistem olacağını söylemeliyim.
Bugün öğlen saatlerinde sesli takviyesi verem yükseltmesi olmasıyla sistemin performans kazanacağını söylemiştim, düzeltiyorum:
Pentium 4 işlemcisi, Intel'in sayfasında da görüldüğü üzere 1çekidek ve 1 iş parçacığından oluşuyor.
Windows 7'nin minimum sistem gereksinimi ise en az iki çekirdekli bir işlemci istiyor. Yani bu sistemde Windows 7 kullanamazsınız.

1 GB RAM ve Pentium 4 ile Windows XP ve altı dışında Windows kurulmasını tavsiye etmem. Ancak çok hafif GNU/Linux dağıtımları var. Onlardan birisini kurabilirsiniz.

İnternette geziceksen Chrome OS veya Linux tabanlı bir sistem olabilir Ubuntu Linux Mint Zorin OS ya da diğer Ubuntu Versiyonlarını kullanabilirsin windows kullanman kötü olur sadece desteği bitmiş windows sistemleri kullanmış olursun ve bu güvensizdir ama linux çok iyi bir güvenlik sistemine sahip hafif bir işletim sistemidir

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı