Çözüldü 1 Günlük RX 590 Ekran Kartından Gelen Ses

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enbw0w

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Kısacası ekran kartımdan bir cızırtı gibi bir ses geliyor. İnternette araştırma yaptım Coil Whine denilen ses ile aynısı kesinlikle bu ses diyebilirim yani. Kutusundan çıkardım taktım 24 saat olmadı olumsuz bir yanı var mıdır servise göndermeli miyim?
Düzenleme: Ekran kartım RX 590, CPU R5 2600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Değiştirdiniz diyelim yeni bir ekran kartı aldınız geldiniz taktınız ve oda ne aynı ses veya o sesten daha fazla bir ses onuda değiştirdiniz ve onda da var bu döngü uzar gider bence hiç kasmayın kullanın gitsin.
Coil whine probleminin çıkan ses dışında bir sıkıntısı yoktur. Belki kartı yıllardır kullanacaksınız, sürekli bu sesi çekemem derseniz beklemeden değişim veya iade talebinde bulunun. Bu ses önemli değil, çok rahatsız etmiyor zaten derseniz kullanabilirsiniz.

Hocam durun eğer fanlar yüksek RPM'de ses çıkarıyorsa SATA kablosunu kontrol edin, fana değiyor olabilir. Bende de aynı şey vardı kesinlikle SATA'yı kontrol et.
Yüksek Rpm'de o ses çıkmıyor.Fan düşük çalışırken çıkıyor. Bu ses çıkarken ekran kartı sıcaklığı 70 derece civarında. Ekran kartını çok kasmayan oyun cs go olarak denedim bu ses çıkmıyor yani sadece yük altında çıkıyor.
AMD RX 580/590 kartlardan almayı düşünüyordum. Fakat her yerde bir sorununu görür oldum. GTX 1660'a kaymaya başladım.
Kartın performansı beni tatmin etti ama ses canımı sıktı biraz oda her kartta olmuyormuş sanırım ben şanssızım.
Bence garantiye verip yenisiyle değiştirin.
Hocam değişim vs derken 15 20 gün gider heralde çok kararsız kaldım bilemiyorum :/

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı