Çözüldü 1 Günlük RX 590 Ekran Kartından Gelen Ses

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

enbw0w

Hectopat
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Kısacası ekran kartımdan bir cızırtı gibi bir ses geliyor. İnternette araştırma yaptım Coil Whine denilen ses ile aynısı kesinlikle bu ses diyebilirim yani. Kutusundan çıkardım taktım 24 saat olmadı olumsuz bir yanı var mıdır servise göndermeli miyim?
Düzenleme: Ekran kartım RX 590, CPU R5 2600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Değiştirdiniz diyelim yeni bir ekran kartı aldınız geldiniz taktınız ve oda ne aynı ses veya o sesten daha fazla bir ses onuda değiştirdiniz ve onda da var bu döngü uzar gider bence hiç kasmayın kullanın gitsin.
Değiştirmeye kalksan gelen kartta aynı ses hatta daha fazla ses çıkma olasılığı var. Değişim istediğine pişman bile olabilirsin. Çok rahatsız etmiyorsa kullan.
Ya aslında çok rahatsız etmiyor tabi, ama kutusundan çıkarıp takalı 1 gün olmamışken böyle olması canımı sıktı biraz.Değiştirme kullan diyenler daha çoğunlukta şuan

Değiştirdiniz diyelim yeni bir ekran kartı aldınız geldiniz taktınız ve oda ne aynı ses veya o sesten daha fazla bir ses onuda değiştirdiniz ve onda da var bu döngü uzar gider bence hiç kasmayın kullanın gitsin.

Çözüm
Yüksek Rpm'de o ses çıkmıyor.Fan düşük çalışırken çıkıyor. Bu ses çıkarken ekran kartı sıcaklığı 70 derece civarında. Ekran kartını çok kasmayan oyun cs go olarak denedim bu ses çıkmıyor yani sadece yük altında çıkıyor.

Kartın performansı beni tatmin etti ama ses canımı sıktı biraz oda her kartta olmuyormuş sanırım ben şanssızım.

Hocam değişim vs derken 15 20 gün gider heralde çok kararsız kaldım bilemiyorum :/
Bende de rx 590 pulse 8gb var ama ses yok sen sata kablosunu kontrol et fana sütten bişey varmı r bak

O ses ekran kartındaki demir yapının bir üstündeki pervane ile demir yapının ara bölümünde bulunan plastik dandik yapının titreşmesiyle o ses çıkıyor vidaları sıkman için pervaneyi sökmen lazım ama vidaları sıkmana rağmende o plastik yapı titreşmeye devam edebilir kurcalayıp kendin alternatif bir yöntem bulmaya çalışma zarar verebilirsin yada şunu yap ekran kartının programından hangi hızda ses yapıp titreşmeye başladığını bul ses çıkartmayan bir seviyeye ayarla fanları ama hızı düşürdüğünde ısıyıda programdan kontrol et çok düşürme fanın hızını rahatsız edici ses hangi seviyede gidiyorsa o seviyeye ayarla ama soğutma görevinide yapsın fanlar hızı çok düşürme.

Son düzenleme:
Bende de rx 590 pulse 8gb var ama ses yok sen sata kablosunu kontrol et fana sütten bişey varmı r bak
Fanlık bir durum yok coil whine dediğimiz olay var kartta.
O ses ekran kartındaki demir yapının bir üstündeki pervane ile demir yapının ara bölümünde bulunan plastik dandik yapının titreşmesiyle o ses çıkıyor vidaları sıkman için pervaneyi sökmen lazım ama vidaları sıkmana rağmende o plastik yapı titreşmeye devam edebilir kurcalayıp kendin alternatif bir yöntem bulmaya çalışma zarar verebilirsin yada şunu yap ekran kartının programından hangi hızda ses yapıp titreşmeye başladığını bul ses çıkartmayan bir seviyeye ayarla fanları ama hızı düşürdüğünde ısıyıda programdan kontrol et çok düşürme fanın hızını rahatsız edici ses hangi seviyede gidiyorsa o seviyeye ayarla ama soğutma görevinide yapsın fanlar hızı çok düşürme.
Fan hızı otomotikteyken oluyor bu ses, elimle hızı 40 50 seviyesine çıkardığım zaman ses gidiyor.Ama fanların saatlerce yüksek hızda çalışması sorun çıkartır mı ?

Fan hızı otomotikteyken oluyor bu ses, elimle hızı 40 50 seviyesine çıkardığım zaman ses gidiyor.Ama fanların saatlerce yüksek hızda çalışması sorun çıkartır mı ?

Ekran kartının programından manuel ayarı seçip derecelere göre hızları ayarlayabilirsin.
fdgsdfsdf.JPG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı