1 Hafta içerisinde sigara bırakma çalışması

Emperor4231

Megapat
Katılım
4 Nisan 2020
Mesajlar
6.345
Makaleler
1
Çözümler
84
Yer
Konya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP OMEN 30L, RTX 3060, Ryzen 5 5600X, HyperX 3200Mhz CL22 16GB Dual Kit
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Kılınç Makina Tarım Sanayi'de çalışıyor
Herkese iyi Sosyaller. Bugün 1 hafta içerisinde ilaç vs. şeyler kullanmadan nasıl sigaradan kurtulabileceğinizi anlatacağım. Bunları dikkatli şekilde yaparak ve istekli olarak sigarayı kısa sürede bırakabilirsiniz.

Bu Anlattıklarımı tam 3 kişi üzerinde denedim ve hepsi başarılı sonuç elde etti.

Not: Eğer isteğiniz yoksa boşuna denemeyin derim. Eğer azimli bir şekilde "ben bırakacağım kafaya koydum" diyorsanız yaptıklarınız yararlı olacaktır.

Önemli:
Şimdiki yapacağımız şeyler 1 haftalık görev şeklinde olacak. İsteğiniz olduğu sürece bu anlattıklarım size bırakma konusunda sadece yardımcı olacaktır. Bırakmak için kafanızda tamamiyle bitirmeniz lazım. Eğer çok istiyorsanız ama hiçbir zaman dayanamıyorsanız bu makale tam size göre. Şimdiden söyleyeyim yine. Eğer 2 gün yapıp "bana ne ya bir şey olmaz içeyim" diyecekseniz hiç başlamayın derim tamamiyle zaman kaybı olacaktır sizin için. Hazırsanız başlayalım.

1. Gün (ilk dalga)
Birinci gün size neler olacaklarını ve nasıl bırakacağınızı anlatayım. Şimdi yapacaklarınız şunlar:
1. Etraftaki sigaraları ortalıktan kaldırın(imha da edebilirsiniz)
2. Atıştırmalık bir şeyler alın(yiyecek içecek fark etmez)
3. bugün sigara içen insanlardan uzak durun ve ikram ettikleri sigaraları sert bir şekilde uyararak kabul etmeyin.

Bunları yaptıklan sonra size ne yapacağınızı anlatıyorum:
Şimdi sigaradan kurtulduk. Gün boyunca vücudunuz nikotin eksikliğinden dolayı sigara isteyecektir. Dopamin eksikliğinden dolayı da baş ağrısı, yorgunluk, halsizlik gibi şeyler olacaktır. Vücudunuz her sigara istediğinde aldığınız atıştırmalıklardan birer ikişer tane yiyin. Yaptığınız şeylere yoğunlaşarak sigarayı düşünmemeye çalışın. Akşama kadar başınız ağrıyacaktır ama direnmeniz lazım. Eğer içerseniz yaptığınız şeyler boşa gidecektir bunu hep düşünün.

İlk günü atlattığınızda evde başınız ağrıyacak ve sanki ateşiniz çıkmış gibi sıcak hissedeceksiniz. Agresif olabilirsiniz sigarasızlıktan. Sakin kalmaya bakın.

2. Gün (En zorlu dalga)
İkinci gün daha zorlanacağınız bir gün olacak. Bunun sebebi sigaranın kalıntılarının vücudunuzdan tamamiyle atılmasından dolayı. Şimdi yapacaklarınız yine şunlar:
1. Yanınızdan atıştırmalık eksik etmeyin.
2. Sigaradan tamamiyle uzak durun.
3. Ağır iş yapmayın. Gün içerisinde sakin kalmaya çalışın.

Bugün başınıza daha sert şeyler gelecek. Ağır bir şekilde sigara içme isteği, Şiddetli öksürükler, abartısız heyecanlanma gibi şeyler başınıza gelecektir. Bunların sebebi sigarayı bıraktığınızdan dolayı. Vücudunuza daha çok oksijen girdiği için ciğerleriniz kalan toksinleri temizlemek için sizi ağır şekilde öksürtecektir. Kandaki oksijen daha çoğaldığından enerjiniz ve heyecanınız yerinize gelmeye başlar. Yerinizde duramayacakmış gibi hissedersiniz. Ağır öksürükler ve nikotin eksikliği yine birazcık başınızı ağrıya sokacaktır. Baş ağrısı için ilaç almanıza gerek yok çünkü ağrıyı dindirmez sadece hafifletir. Baş ağrısı için ağır tempoda iş yapmamaya çalışın. Yine canınız sigara içmek istediğinde atıştırmalıklardan yiyin, için.

Not: Yemekten sonra çoğu kişinin sigara içesi gelir. Yemek yerken ya da sonrasında tavsiyem gazoz gibi şekerli meşrubatlar içmenizdir.

İkinci günü ağır bir şekilde atlattığınızda eğer yine ağzınıza sigara sürmediyseniz kazanmaya başlıyoruz demektir. Buradan sonra artık daha sakin dalgalar geçireceğiz.

3. Gün (Zafere en yakın dalga)
Üçüncü gün tamamiyle daha basit bir gün olacaktır. Yapacağınız şeyler sadece şunlar:
Sakin kalmaya çalışın ve sigaradan uzak durun.

Artık atıştırmalık ihtiyacımız bitti. Sigarayı dindirmemize çok fazla gerek kalmadı. Ama eğer hala dindiremiyorsanız atıştırmalık yiyebilirsiniz canınız sigara çektiğinde. Bugünü kendinize bir zafer günü olarak belirleyebilirsiniz. Eğer işte çalışıyorsanız Bugünlük izin alıp zaferinizi kutlayabilirsiniz. Enerjiniz artık iyice yerine oturmuş, eski haline dönmüş olacak. Parklarda koşu yapabilir, arkadaşlarınızla gezebilir ya da evde ferah bir şekilde oturabilirsiniz. Artık ciğerler kendisini temizlemiş ve dopamin normal şekilde salgılanmaya başlamış olur. Artık baş ağrısı çekmezsiniz ve daha huzurlu hissedersiniz. Öksürükleriniz azalmış ve hatta bitmiş olur. Buradan sonrası artık daha basit. Kendinizi sigaradan uzak tuttuğunuz sürece başarıyla bırakabilirsiniz.

Üçüncü gün bittiğine göre artık rahatça bir uyku çekebilirsiniz.

4, 5, 6 ve 7. Günler (Zaferin kutlamaları)
Artık yapmanız gereken bir şey kalmadı. Sigarayı bırakırken ilk üç gün çok önemlidir. Sonrasında kendinizi koruduğunuz sürece bir daha içmezsiniz. Yine canınız sigara çektiğinde atıştırmalık yiyebilirsiniz ama artık canınız ne atıştırmalık ne de sigara isteyecektir. İkisinden de sıkılmaya başlamış olursunuz. Artık sabahları normal uyanış saatinizden daha önceki bir saatte uyanmaya başlarsınız. Artık daha mutlu, daha sakin birisi olmaya başlarsınız. Enerjiniz zehirli toksinlerden uzaklaştığınız için daha kuvvetli olur ve normalden daha çok şey yapmak istersiniz. Bitkinliğiniz artık iyice azalmış olur. Artık sigarayı düşünmemeye başlarsınız. Buradan sonrası artık daha kolay olacak sizin için. Size sigara ikram edenlerden veya nargile kafe gibi ortamlara çağıran insanlardan bir süre uzak kalın. Bu tarz ortamlarda nikotin kokusu aldıkça vücudunuz tekrar istemeye başlayacaktır ve iradenizi koruyamazsanız bütün çalışmalarımız boşa gitmiş olur. Bu anlattıklarımı sadece uygulamanız sizin iradenizi daha çok güçlendirecektir.

Bu anlattıklarımı harfiyen uyarsanız ve isteğiniz olursa kısa bir süre içerisinde sigarayı bırakmış olursunuz. Abartılı bir zorluğu yok. Tamamiyle iradenize kalmış bir şey. 1 Hafta sizin için uzun olabilir ama sayılı gün hızlı geçer. Daha sağlıklı günlere. İyi sosyaller.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Babam yaklaşık 7-8 yıl önce zatürre oldu. Yoğun bakıma yattı ancak o zaman bıraktı ve iyi ki bırakmış. Yoksa COVID-19 yüzüne ölmüş olacaktı. Bunlar olmadı gibi onda hastanede yattığı için mi acaba?
 
Babam yaklaşık 7-8 yıl önce zatürre oldu. Yoğun bakıma yattı ancak o zaman bıraktı ve iyi ki bırakmış. Yoksa COVID-19 yüzüne ölmüş olacaktı. Bunlar olmadı gibi onda hastanede yattığı için mi acaba?

Sigara ciğerleri yorduğundan dolayı kaldıramazdı. Sigara bir nevi mining programı gibi. Ekran kartının iliğini kemiğini sömürüyor.
 
2 yıl kadar önce bırakmıştım. Konuyu okuyan arkadaşlara olumsuz örnek olmak istemem ama ilk 1 hafta hiç içmedikten sonra, o ay içerisinde içme isteğiniz daha da artıyor. Yaklaşık 1 ay kadar süren bir süreç. Sigaranın ne olduğunu vücudunuzun unutması ise yaklaşık 1-1.5 ay kadar sürebiliyor.

Burada önemli olan irade. Sürekli aklınızda sigara olacak. Bıraktım 1 haftadır içmiyorum, 10 gün oldu içmedim diye sürekli sayarsanız, zihninizden atmanız daha zorlaşır. Meşgul olacak bir şey bulmanız gerekiyor. Atıştırmalıklar da önemli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı